Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jasne.
Włóż palec w rurę wydechową na zimnym silniku oczywiście, jeśli wyciągniesz uyebany to zwiastuje jego brak.
Będzie. Wcześniej czy później uruchomi się tryb spontaniczny. Ten który wypala przy niespełnionych warunkach. Jak się uruchomi i nie zakończy, to się zapętli. Potem będzie błąd P1206 i co rano, lub po dłuższym postoju, po odpaleniu przez pewien czas będzie przydymiał na niebiesko śmierdzącymi, gryzacymi spalinami.Jak wypne wtyczkę temp.Spalin błąd p2081 i p2085 bedzie próbował sie wypalać?
Albo w ogóle nie jest wyprogramowany co się często w aflfach zdarza. Nie ma kontrolki, więc wywalają tylko fizycznie. No i po jakimś czasie po silniku.A jak polece w trase to sie '' wypali'' w przenośni bo przecież nie ma dpfa.
- - - Updated - - -
Czyli jest źle wyprogramowany... Dopiero w nastepnym tyg do tunera sie umówiłem bo czasu nie maja, polece dziś w trase, może na tydzień wystarczy, by nie dymił po mieście.

Poniżej porównanie:
Pokaż załącznik 263295
Zamiennik ma bonus w postaci śruby, przez którą można podać chemię wprost do DPF-u. Co prawda jest on umieszczony przed katalizatorem ale nie wiem czy ma to znaczenie.
Po wymianie wyzerowałem DPF MeSem. Liczba cykli regeneracji i kilka innych parametrów jest na 0.
Pierwsza regeneracja była po kilkudziesięciu km. Jak pisałem wyżej po zamontowaniu był zatkany na 68% po wypaleniu jest 19.
Więcej napiszę jak będę po kilku wypalaniach. Na razie trudno cokolwiek innego napisać.
Najbardziej mnie interesuje czy będzie puszczał bąki. W oryginalnym DPF przy wypalaniu nieźle czasami zadymił. Czasami podczas przyspieszania też się zdarzyło.
Co równie ważne w aucie nie jest głośniej niż było, a auto nie osłabło.