Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Cześć, mamy tu gdzies na forum tutorial jak wyciagnac wklad z dpf?
2.0 jtdm
...
i powiedzcie co to za ekologia skoro ludzie zamiast gasic auto jada zrobic rundke 10km zeby wypalic dpf ?+wieksze spalanie![]()
doczytalem na forum ze podczas wypalania wskazowka od turbo szybko spada i trzyma sie zera.
u mnie jest to samo, i obroty na jalowym 900, + auto DUUZO slabsze, czasami nie chce sie rozpedzic powyzej 150km/h
u was jest tak samo? i przejechalem jakies 10km i wszystko wrocilo do normy, tak krotko by sie wypalal ?
Cześć. W mojej Alfie 1.9 8v dpf wycięty był jakieś 6 lat temu i zastąpiony emulatorem. Od pewnego czasu jadąc w trasie, nagle spalanie z 5-7 litrów, wzrastało do 10-12. W tym samym czasie za autem chmura dymu. By sie tego chwilowo pozbyć jedynym rozwiązaniem było zatrzymanie się i odpalenie ponownie auta. Pojechałem do warsztatu gdzie filtr był wycinany i stwierdzili, że wszystkie parametry odpowiedzialne za dpf są ok. Miał ktoś podobny problem? Macie jakieś propozycje?
Cześć. W mojej Alfie 1.9 8v dpf wycięty był jakieś 6 lat temu i zastąpiony emulatorem. Od pewnego czasu jadąc w trasie, nagle spalanie z 5-7 litrów, wzrastało do 10-12. W tym samym czasie za autem chmura dymu. By sie tego chwilowo pozbyć jedynym rozwiązaniem było zatrzymanie się i odpalenie ponownie auta. Pojechałem do warsztatu gdzie filtr był wycinany i stwierdzili, że wszystkie parametry odpowiedzialne za dpf są ok. Miał ktoś podobny problem? Macie jakieś propozycje?