Mialem takie same problemy i wymiana zapuecia pasów zlikwidowała cały problem.
Masz rację, wymienili element zapięcia pasów, 2 tyś km przejechane i problem nie wystąpił. Także faktycznie pomogło.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mialem takie same problemy i wymiana zapuecia pasów zlikwidowała cały problem.
Masz rację, wymienili element zapięcia pasów, 2 tyś km przejechane i problem nie wystąpił. Także faktycznie pomogło.
słyszałem ze w tych silnikach 2.0 280km lubi pasc moduł multiair przy dosc malych przebiegach, rzędu 40kkm, prawda to?
Komuś pewnie padło - jeśli padło, to w egzemplarzach z początku produkcji i dawno wymienione, w nowych się raczej nie zdarza. .
Że w 280 pada częściej niż w 200 czy innych fiatach z MA? Nie pada okazjonalnie we wszystkich silnikach które go mają?proszę piszmy o tym o czym wiemy ok?
proszę piszmy o tym o czym wiemy ok?
Jak ktoś dłużej pojeździ to wymianę MA ma gwarantowana
Wiemy o tym, że niektórym pada. Podobnie jak w Giulietcie. Ja miałem dwie Giulietty MA i kompletnie nic się nie działo, a inni kręcili z tego nie wiadomo jaką aferę. Nie jest to jakiś problem na zasadzie, że 50% osób wymienia moduł MA.
No nie ma - ja zrobiłem prawie 200 tys. km trzema silnikami z MA i żaden nie był wymieniany. Więc gdzie ta "gwarantowana" wymiana?
I
Rozumiem, że 200 łącznie? No to olbrzymi przebieg, średnio po 70 tkm na auto.. W Giuliettcie wymiana była przy 112 tkm. Stelvio póki co nie ma jeszcze 60 więc wszystko przede mną. Mimo wszystko nie żałuję zakupu tych aut, rekompensują innymi rzeczami ale po cholere zakłamywać rzeczywistość i chwalić Ma?
Ja również nie demonizuje, drugi raz kupiłbym bez wahania zarówno 2.0 jak i 1.4 ale uczciwie trzeba przyznać że moduł im nie wyszedł i tyle. Nie budziłoby to też tyłu emocji gdyby mniej kosztowało bo jeszcze o ile w aucie wartości 150-200 tys. Naprawę za 7 kzl można przeżyć to już w Giulietcie z początku produkcji robi się to 20% wartości...
Że w 280 pada częściej niż w 200 czy innych fiatach z MA? Nie pada okazjonalnie we wszystkich silnikach które go mają?
Radziu - bądźmy poważni oki?- stelvio i giulie z nalotem ponad 200 tyś widziałem wielokrotnie już kilka lat temu- nie każdy 3-ma auto pod kocem. Gdyby nie to że mm drugie auto którym tłukę po mieście po 3 latach użytkowania zamiast 93 tkm pewnie byłoby około 150 tkm. Normalne użytkowanie nic specjalnego.90+80+30. Wydaje mi się, że na razie nikogo nie obchodzą Giulie z "nalotem" 200 tys. km, bo takowych mało jest i w najbliższym czasie nie będzie.
Radziu - bądźmy poważni oki?- stelvio i giulie z nalotem ponad 200 tyś widziałem wielokrotnie już kilka lat temu- nie każdy 3-ma auto pod kocem. Gdyby nie to że mm drugie auto którym tłukę po mieście po 3 latach użytkowania zamiast 93 tkm pewnie byłoby około 150 tkm. Normalne użytkowanie nic specjalnego.
U mnie w ciągu roku stelvio zrobiło 25 tkm i 40 tkm lancia ypsilon
Sam wskazałeś, że benzynowe Stelvio to nie jest samochód, którym się tłucze wielgachne przebiegi, bo sam wolisz jeździć po mieście Ypsilonką. Generalnie pewnie się trafiają takie egzemplarze, nie mówię że nie, ale już zwłaszcza Veloce mało kto kupuje, żeby tym kręcić po 50 tys. km rocznie. Twoje Stelvio zrobiło 25 tys. km, moja Giulia jakieś 17 tys. km, więc pewnie te 20 tys. km to taka średnia - jedni zrobią więcej, drudzy mniej. Siłą rzeczy te 200 tys. wypadnie najwcześniej w okolicach 2027
.
I jak pisałem - nie mówię, że problemu nie ma, ale jak widzę wpis użytkownika z 7 postami, który na dźwięk "Multiair" mdleje i pisze "kurczę, poważna sytuacja", to się nie dziwię, że potem ludzie Alf nie kupują. Wchodzą na forum i widzą, że wszystkie non stop w serwisie.
Czyli dochodzisz do wniosku, że wymianianie co 6-7 niewiele daje w tej akurat kwestii (żeby nie powiedzieć, że nic)? W sensie, że nie wnoszą nic lepiej ponad zalecane interwały.patrz- 92 tkm i..14 wymian oleju ( w tej chwili 15-sta) wszystko OE średnio co 6-7 tkm - świece OE co 30 tkm i co? - i babol.