• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Uconnect - pytania i odpowiedzi

BUMP. czy są osoby które posiadają Julkę z uConnect 5 (to coś bez Navi) - jako odbiornik radio/DAB/BT/iPod spełnia swoje funkcje ale pytanie czy coś da się z tym zrobić?
nie mam tu na myśli wgrywania nawigacji ;) ale:

1. aktualizacje softu (jak sprawdzić jaki soft mam? przytrzymywanie przycisku settings nic nie daje)
2. podłączenie kamery cofania?
3. ostatecznie wymiany na alpine?

1. Najnowsze oprogramowanie masz na włoskim forum.
2. Nie można.
3. Można, ale funkcjonalność zależy od rocznika samochodu. Wtedy można też podłączyć kamerę.

Pytanie: czy ktoś z was instalował CTUAR01 od Connects2 z niefabrycznym radiem w miejsce UConnecta 6.5, czyli Harmana? Niemiecki sprzedawca mówi mi, że CTUAR01 pasuje tylko do okablowania po UConnect 5, czyli tego małego (Continental Mopar?). Już witałem się z gąską, chciałem kupić Kenwooda i ten moduł, żeby mieć wszystkie opcje auta, a tu taki zonk. A może gość się mylił? Będę wdzięczny za odpowiedzi.

Jako świeży użytkownik Giulietty z UConnect 6,5 (rocznik 2014, jeśli to ma znaczenie) mam kilka pytań, na które nie udało mi się znaleźć odpowiedzi...

1. Nie słychać komend z Google Maps włączonego na telefonie. Zaraz po zakupie było ok, ale po jakimś czasie samochód przestał je odtwarzać...
2. W trybie radia informacje o tytule odtwarzanej piosenki i nazwie stacji nie aktualizują się i są statyczne, tzn. pomimo, że tekst jest dłuższy niż jedna linia na ekranie, to tekst "nie przewija się", jest ciągle taki sam. Co więcej, nie zmienia się po czasie, kiedy np. leci zupełnie inny utwór. Aby wymusić aktualizację, trzeba przejść w inny tryb wyświetlacza i wrócić do trybu radia. Da się coś z tym zrobić?
3. Jakie są najnowsze dostępne mapy? Korzystam często np. z drogi ekspresowej S7 na odcinku Miechów - Warszawa, która dla nawigacji jest środkiem pola... Teraz mam wersję MY14_MY15_VP3_VP4_191_17.07.55 ściągniętą z tego forum
4. Czy da się "wyłączyć" radio bez wyłączania UConnect? Inaczej mówiąc, chcę, żeby radia nie było słychać, ale np. nawigację tak.

Za wszelkie rady będę wdzięczny :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót