• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Uconnect - pytania i odpowiedzi

radosuaf

Aktywny
Auto
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Proponuję założyć jeden temat, w którym wymienialibyśmy się informacjami o Uconnect, żeby nie tworzyć nie wiadomo ile tematów. Może kolecie Maciejowi będzie się chciało poskładać pozostałe tematy tutaj...

Na początek pytanie ode mnie - czy działa u Was przesyłanie poleceń głosowych nawigacji, np. Google Maps w Androidzie do Uconnect? Sprawdzałem na Lumii 735 pod Windowsem 10 i tam z HERE Drive+ wszystko działa jak powinno, natomiast na LG G2 mini (Android 5.0.1) i Google Maps cisza, tzn. nawet nie cisza, tylko nic nie jest przesyłane do radia.

Myślę, że to kwestia konfiguracji nawigacji w telefonie... Kiedyś tak miałem (GM @ Android) i mi mówiło, po przesiadce na srajfona przestało (ale w zasadzie się ucieszyłem z tego). Yanosik gada jak najęty, więc ogólnie transfer głosu z telefonu działa (Android i iOS). Poszukaj w opcjach GM, gdzie ma kierować dźwięki.

Mam zaznaczoną opcję „Odtwarzaj głos przez Bluetooth”. Klikałem również w opcję "Odtwórz dźwięk testowy" i też cisza.

Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale zbiega się to trochę z tym, że Uconnect przestał mi czytać SMS-y na Androidzie. A jeszcze ze 2 tygodnie temu czytał.

Mam zaznaczoną opcję „Odtwarzaj głos przez Bluetooth”. Klikałem również w opcję "Odtwórz dźwięk testowy" i też cisza.

Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale zbiega się to trochę z tym, że Uconnect przestał mi czytać SMS-y na Androidzie. A jeszcze ze 2 tygodnie temu czytał.

Mam ten sam problem z SMSami. Próbowałem odparować telefon, a później znów sparować, ale nie pomaga.

SMSy tez mi nie działają.. wszystko było ok po sparowaniu telefonu po kupnie auta, potem ikonka SMS-ów "zgasła". Niedawno kupiłem nowy telefon, sparowałem go i SMSy wróciły, lecz znów tylko na chwile..

No to wszyscy mamy ten sam problem. Coraz bardziej się skłaniam ku kupieniu jakiegoś telefonu na WP, bo na jakieś aktualizacje Uconnect bym nie liczył. Jeśli wyjdzie lifting w tym roku, to z zupełnie inną jednostką i z tą dadzą sobie spokój. Najbardziej mi żal tych, którzy zapłacili 6.500 za wersję z nawigacją i z nimi będzie pewnie to samo.

Ale to normalne bo oprogramowanie Uconnect'a pisał microsoft

No i byłoby super, gdyby nie fakt, że udział WP w rynku to 3%, a Androida 80%...

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

Zdaje mi się że wśród Alfisti jest nadreprezentacja Windows Phone. Idziemy pod prąd obowiązującym trendom ;)

Ja też mam w służbowym Windows Phone. I nigdy nie miałem Androida.

Panowie, dyskusja trochę nie na temat... MS Office jest dla obu systemów, a jeśli chcecie w ogóle porównywać zawartość sklepów Google i Windows... No można. Ja mam laptopa od pracy, a stacjonarkę i telefon do zabawy i byłoby fajnie, gdyby Fiat nie decydował za mnie (i 80% użytkowników smartfonów), jaki telefon mam sobie wybrać.
VAG czy PSA poszli w MirrorLinka, a Fiat jak zwykle błądzi. Szczególnie się Uconnecta w Alfie nie czepiam, bo nie musiałem za niego dopłacać (a za B&M musiałem, jeśli dobrze pamiętam), a rozmawiać się da, radio działa i MP3 czyta, ale dopłaty 3.500 zł tylko za funkcjonalność DAB (!!!) albo 6.500 zł za wątpliwej jakości nawigację to jest jakiś śmiech na sali.

Czy da się jakoś wgrać automapę do uconnect? W końcu ma wersję dla windows

Dzisiaj resetowałem telefon i przy okazji usunąłem go z Uconnect - odczytywanie SMS-ów wróciło, ale nawigacja i tak nie gada przez głośniki... Tymczasem:

http://technologie.gazeta.pl/intern...artwy-sprzedaz-smartfonow-lumia-spada-na.html
Rozśmieszyło mnie to zdanie:
"Zauważają to również sami deweloperzy, którzy coraz częściej ignorują Windows Phone'a."
:) :)
Kto w ogóle teraz pisze aplikacje na WP, Androida czy cokolwiek innego?
Pisze się aplikacje webowe, które działają wszędzie, na każdym urządzeniu, które jest wyposażone w przeglądarkę internetową. A każde jest wyposażone.

Amortyzatory
Powrót