[Giulietta] Uconnect - pytania i odpowiedzi

Witam. Czy można zmienić logo radia z fiat na alfa ?
I czy można zrobić najpierw aktualizację mapy na 2019 A później aktualizację oprogramowania ? Jeżeli tak to skąd można to pobrac ?

Zajrzy na ta stronę(wpisz w google ,,alfa romeo giulietta navi update xda'' ) jak znasz angielski,albo przetłumacz sobie w google chrome
tam wgrasz sobie nowe oprogramowanie do fiata/alfy z najnowszymi mapami. Sprawdzone działa.

Witam,
Mam parę pytań dotyczących komputera w Julce.
Posiadam Guiliette z 2017 (dokładnie z maja jeśli to ma znaczenie) model 640, wersja super. Mam radio bez navi z ostatnim przyciskiem apps. Przy włączeniu pokazuje się logo uconnect (załączam fote) i zainstalowałem sobie na tel apke uconnect live i łączy się normalnie z Julka, ale nie pokazuje się nic w zakładce live status. Nie ładuje zupełnie żadnych danych. Dodatkowo pokazuje że mogę sparowac np tunelin ale jak to robię to w zasadzie nic to nie zmienia. Gdzieś na necie widziałem że pod apps powinienem mieć opcje uconnect ale tam jej nie ma. Nie wiem jaką mam wersję softu i nie wiem jak mogę to sprawdzić. Może to kwestia aktualizacji?

Proszę o pomoc

Załączniki

• IMG_20200223_191722.jpg
    IMG_20200223_191722.jpg
    112.2 KB · Wyświetleń: 38
Jeśli masz 13.00.57.05, to jedyne zmiany podobno są takie, jak w wersji 13.00.65.00 (wrzucałem kilka stron temu) - ta wersja poprawia podobno jedynie problemy z obsługą języka rosyjskiego. Z tego, co wyczytałem, szybciej aktualizuje kontakty, listę połączeń itp. po podłączeniu telefonu oraz szybciej indeksuje pliki na podłączonym USB.

Witam,
Mam parę pytań dotyczących komputera w Julce.
Posiadam Guiliette z 2017 (dokładnie z maja jeśli to ma znaczenie) model 640, wersja super. Mam radio bez navi z ostatnim przyciskiem apps. Przy włączeniu pokazuje się logo uconnect (załączam fote) i zainstalowałem sobie na tel apke uconnect live i łączy się normalnie z Julka, ale nie pokazuje się nic w zakładce live status. Nie ładuje zupełnie żadnych danych. Dodatkowo pokazuje że mogę sparowac np tunelin ale jak to robię to w zasadzie nic to nie zmienia. Gdzieś na necie widziałem że pod apps powinienem mieć opcje uconnect ale tam jej nie ma. Nie wiem jaką mam wersję softu i nie wiem jak mogę to sprawdzić. Może to kwestia aktualizacji?

Proszę o pomoc

A nie trzeba mieć do tego założonego konta? Założyłeś? Kupiłeś samochód jako nowy? Jeśli ktoś wcześniej się logował z tej jednostki, to raczej pozamiatane, nawet w ASO chyba nie mogą odpiąć od niej konta.

A nie trzeba mieć do tego założonego konta? Założyłeś? Kupiłeś samochód jako nowy? Jeśli ktoś wcześniej się logował z tej jednostki, to raczej pozamiatane, nawet w ASO chyba nie mogą odpiąć od niej konta.

Odkupiłem od kogoś, jestem 2 użytkownikiem, ale konto założyłem i nie miałem problemów z "przypięciem" samochodu do konta. Jest też napisane, że konto jest ważne do 31.12.2022.
Samochód jest na przedłużonej gwarancji do maja tego roku, powinienem zadzwonić do dealera (samochód został kupiony 2 km ode mnie), czy raczej będę musiał się tam udać? Mam konto na driveuconnect i owners.mopar. Problem też w tym, że ekran po przyciśnieciu APPS wyświetla jedynie temperaturę, do wyboru godzinę i info o trasie, nie ma uconnect.

bzdura! Da się bez kłopotu! sam dokładałem Uconnecta Navi z używanego samochodu i śmigało jak złoto.
W opisanym przypadku prawdopodobnie padł soft radia. Jak auto na gw uderzać trzeba do ASO i tyle.

Ostatnia edycja:
Umówiłem się na dzisiaj w serwisie, zobaczymy co powiedzą i czy zaktualizują soft i czy zrobią to za free ;)
Wstępnie powiedzieli, że możliwe że trzeba zgłosić zmianę właściciela.

Odkupiłem od kogoś, jestem 2 użytkownikiem, ale konto założyłem i nie miałem problemów z "przypięciem" samochodu do konta. Jest też napisane, że konto jest ważne do 31.12.2022.
Samochód jest na przedłużonej gwarancji do maja tego roku, powinienem zadzwonić do dealera (samochód został kupiony 2 km ode mnie), czy raczej będę musiał się tam udać? Mam konto na driveuconnect i owners.mopar. Problem też w tym, że ekran po przyciśnieciu APPS wyświetla jedynie temperaturę, do wyboru godzinę i info o trasie, nie ma uconnect.

u mnie ekran wyświetla to samo i tak się zastanawiałem czy da się doinstalować jakieś inne aplikacje

W salonie powiedzieli, że to pewnie wina tego że poprzedni właściciel używał tego konta. Ale polecili zadzwonić do niebieskiej linii. Zadzwoniłem i miła Pani poinformowała, że nie było wcześniej konta do tego pojazdu i że wyświetla im się tylko to moje konto, które założyłem. Jutro oddzwoni z informacją dlaczego mam taki problem jaki mam (brak danych o samochodzie w telefonie i brak ikonki uconnect po kliknięciu w przycisk APPS na komputerze samochodu). Przy okazji Sprawdzilem też że mam wersję oprogramowania o nr 12.00.08 27. I tu moje pytania:
czy jest sens aktualizować?
jakie zmiany zaszły od mojej wersji do np tej która kolega wysłał parę postów wyżej?
czy właśnie ta wersja wyzej ( 13.00.74.00) jest przeznaczona do komputera takiego jaki mam?
czy ktoś posiadający Julke, i kompa 5" bez navi ma ikonkę uconnect po kliknięciu apps?

W salonie powiedzieli, że to pewnie wina tego że poprzedni właściciel używał tego konta. Ale polecili zadzwonić do niebieskiej linii. Zadzwoniłem i miła Pani poinformowała, że nie było wcześniej konta do tego pojazdu i że wyświetla im się tylko to moje konto, które założyłem. Jutro oddzwoni z informacją dlaczego mam taki problem jaki mam (brak danych o samochodzie w telefonie i brak ikonki uconnect po kliknięciu w przycisk APPS na komputerze samochodu). Przy okazji Sprawdzilem też że mam wersję oprogramowania o nr 12.00.08 27. I tu moje pytania:
czy jest sens aktualizować?
jakie zmiany zaszły od mojej wersji do np tej która kolega wysłał parę postów wyżej?
czy właśnie ta wersja wyzej ( 13.00.74.00) jest przeznaczona do komputera takiego jaki mam?
czy ktoś posiadający Julke, i kompa 5" bez navi ma ikonkę uconnect po kliknięciu apps?

już pisałem wcześniej,ze mam to samo co ty....
nie,nie mam ikonki uconnect

już pisałem wcześniej,ze mam to samo co ty....
nie,nie mam ikonki uconnect

Rozumiem, pytanie czy na telefonie normalnie zaciąga Ci dane o samochodzie i jaka masz wersję oprogramowania?

EDIT: Pytanie może wydać się głupie, ale czy język polski pozostanie po aktualizacji? i 2 pytanie lepiej robić aktualizację na zapłonie, czy lepiej na odpalonym (czytałem o przypadkach wyładowania się aku podczas aktualizacji).

Ostatnia edycja:
1. Język powinien zostać - ja robiłem 3 albo 4 aktualizacje UConnecta i nigdy nie było problemów. Raz mi się B&M jeszcze zaktualizował na włoski, ale po powtórnej aktualizacji było OK.
2. Ja robiłem zawsze na zapłonie i nie zdarzyło mi się, żeby się rozładował. Wyłączam wszystkie odbiorniki prądu - światła, wentylacja i tyle.

Można robić aktualizacje przy wyłączonym zapłonie, radio nie wyłączy się w trakcie.

Tak więc zrobiłemrest doustawien fabrycznych, pozniej update, (nie dało się z 12 przeskoczyć na najnowszy, więc trzeba było zrobić aktualizacja pośrednią i dopiero najnowsza). Później Zresetowalem ustawienia aplikacji w menu komputera Julki i ponownie się polaczylem i wszystko działa jak należy :)

PS: czy da się dodać Facebook do aplikacji? W telefonie się nie wyświetla. Dodatkowo są tam też informacje ze świata, niestety po angielsku.

Ostatnia edycja:
Jakiej aplikacji używacie na smartfonie? Alfa connect?

Giulietta potrzebuje aplikacji Uconnect live

Amortyzatory
Powrót