Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ad. Gniazdo przełączników ma 12 pinów, wtyk od wiązki miał wolne trzy piny, ale nie musiałem nic dorabiać.- rozumiem że brakujące piny nie były w Twoim przypadku potrzebne ?
- Czy kierownice w Giuliecie też trzeba sciagać żeby zdemontować osłony kolumny?
- jaką wersję posiadasz?
Żadne prostopadleŚrubokręt prostopadle do osi kolumny kierownicy, wsuwamy maksymalnie i przekręcamy w prawą lub lewą stronę, poduszka odskakuje.
Czas spędzony na forum8 h 40 m
Dzięki koledze @epsoniks już mam zainstalowany tempomat.
Zgodnie z informacją udałem się na wskazany lokalny szrot i zakupiłem manetki (tą wersję z automatycznymi wycieraczkami i światłami). Cena 150 z VAT, więc netto wyszły mnie ok. 120 zł.
Wczoraj, korzystając z gościnności kolegi @epsoniks, wspólnie dokonaliśmy montażu i niezbędnych zmian. Najdłużej trwało demontowanie poduszki i walka z błędami komputera po montażu - prawie 4 godziny pracy.
Nie użyliśmy oryginalnej zaślepki na tempomat, tylko w starej wywierciliśmy otwornicą otwór 38 mm. Można nawet użyć 32 mm. Moim zdaniem wygląda lepiej niż oryginał :happy:.
Nie wiem, który wyświetlacz mam ale ja mam tylko zieloną kontrolkę w liczniku.Ja mam pytanie do kolegów , bo jak dotąd to chyba każdy kto montował miał wyświetlacz matrix , a u mnie jest zwykły i tu się zastanawiam czy to zagra tzn czy będą na wyświetlaczu komunikaty do tego tempomatu? Dokładał to ktoś w progression?
Ja mam pytanie do kolegów , bo jak dotąd to chyba każdy kto montował miał wyświetlacz matrix , a u mnie jest zwykły i tu się zastanawiam czy to zagra tzn czy będą na wyświetlaczu komunikaty do tego tempomatu? Dokładał to ktoś w progression?
Nie wiem, który wyświetlacz mam ale ja mam tylko zieloną kontrolkę w liczniku.
Czyli wł lub wył
masz matrix bo z grafiką. Myślałem że jeszcze cos więcej się pojawia ale jeśli tylko on/off to się obejdzie - może nie będzie z tym problemu że BC nie ma gdzie wyświetlić generowanych napisówNie wiem co to wyświetlacz matrix, u mnie jest taki mały czerwony graficzny pomiędzy zegarami, powiedzmy połowa rozmiaru tego co w 159 i jedyne komunikaty to Cruise contol ON/OFF, ale ponieważ i tak nigdy nie kręcę wyłącznikiem tempomatu (zawsze jest na ON), więc ich i tak nie widuje. Jakich komunikatów się spodziewasz? Ja jakoś od tempomatu nie bardzo oczekuję jakichkolwiek komunikatów - bez nich jest OK.
Nie tyle zmianie przełączników ile po odłączeniu akumulatora na chwilę. Zawsze wtedy sieje błędami, i właśnie wystarczy od oporu do oporu kierownicą i znika zwykle wszystkoOdnośnie usuwania błędów, dodam, że w końcu przekręciliśmy kierownicą do końca w lewo i w prawo i po tej operacji wszystkie błędy udało się pokasować. Widocznie jakaś kalibracja/test jest wymagana/y przez któryś komputer po zmianie przełączników.
W Passacie miałem wyświetlaną ustawioną prędkość. Tutaj jest tylko kontrolka. Na razie trudno mi się przyzwyczaić.W 147 była wyświetlana prędkość.166 jest tylko kontrolka i w sumie to bez znaczenia