• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Temat rzeka, jaki olej lejecie/polecacie??

Jaki olej byś wybrał/wybrała?

• Motul

Głosów: 49 22.5%
  • Vavoline

Głosów: 37 17.0%
  • Castrol

Głosów: 7 3.2%
  • PENRITE

Głosów: 12 5.5%
  • MILLERS OILS

Głosów: 33 15.1%
  • Selenia

Głosów: 14 6.4%
  • Yacco Lube

Głosów: 1 0.5%
  • Texaco

Głosów: 1 0.5%
  • Total

Głosów: 3 1.4%
  • Mobil

Głosów: 4 1.8%
  • RAVENOL

Głosów: 14 6.4%
  • Shell

Głosów: 15 6.9%
  • Fuchs

Głosów: 4 1.8%
  • Midland

Głosów: 0 0.0%
  • Eurol

Głosów: 9 4.1%
  • Liqui Moly

Głosów: 15 6.9%

• Łącznie głosujących
    218
czy AR9200 w jakiś sposób wpływa na lepkość oleju albo coś takiego?
dlaczego pytam.
Miałem w silniku mix 9100+9200. W sobotę zrobiłem płukanie AR2820 i zalałem świeży Meguin 5w40.
odniosłem wrażenie że silnik lepiej się wkręca na obroty. Po krótkiej trasie dodałem do oleju AR92000v2 (160ml) i mam wrażanie że silnikowi jest jakoś ciężej.
czy to tylko mi się tak wydaje ?

czy AR9200 w jakiś sposób wpływa na lepkość oleju albo coś takiego?
dlaczego pytam.
Miałem w silniku mix 9100+9200. W sobotę zrobiłem płukanie AR2820 i zalałem świeży Meguin 5w40.
odniosłem wrażenie że silnik lepiej się wkręca na obroty. Po krótkiej trasie dodałem do oleju AR92000v2 (160ml) i mam wrażanie że silnikowi jest jakoś ciężej.
czy to tylko mi się tak wydaje ?
AR9200v2 w takiej dawce nie ma zauważalnego wpływu na lepkość oleju.
Może kwestia początkowej fazy nakładania wolframu na czysty metal po płukance.

Panowie a co myślicie o takim oleju? Oil Rreatmet DOKTOR 450ML? Znalazłem taki produkt w necie- nada się do mojej Alfy? Piszą tam, że zmniejsza zużycie silnika. Redukuje zużycie oleju. Likwiduje dymienie itd. ;o

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ta i robi loda właścicielowi.
Ps.przecież każdy olej ma ww zadania

Cześć, to ja mam do Was takie pytanie czy klocki hamulcowe do Alfy 156 do tyłu w cenie 70 zł, to rozsądny wydatek? Kuzyn posiada ten model i znalazł czy coś takiego, tego typu klocki. On ma rocznik chyba 96 a na stronie są do 97 czy to różnice?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mirek to temat o olejach[emoji848]

Kto ma Rock Oil Carbon 0W40 w dobrej cenie? :)

Ostatnia edycja:
2.5 V6 busso. Co lejecie ? Co dawała fabryka wie ktoś może ? Obecnie Castrol edge 5w30

Amortyzatory
Powrót