Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
CFS to bardzo dobry olej przy którym nie ma wątpliwości co do składu bo to PAO + Estry dodatkowo wzbogacone borem i molibdenem. Reszta millersow to hc+pao dowaline molibdenem przez to potrafią wyciszać lepiej niz typowe PAO bez molibdenu. Cfs ma dwie wady a( nie nadaję się do większości "eko" aut bo to typowy wyczynowy full saps z TBN powyżej 11 b) zwykly NT to koszt ponad 250zl, a NT+ 300zl za 5l.
Przeglądam Internety w poszukiwaniu dobrego 0W40 i wpadłem już wcześniej na kartę tego oleju - ma coś tam PAO czy to GIII? Bo cyferki całkiem niezłe. A kosztuje małe pieniądze, dlatego też wzbogaciłbym taki olej jakimś dodatkiem.Ravenol'a SSL 0W-40 + AR 9200v2
Przeglądam Internety w poszukiwaniu dobrego 0W40 i wpadłem już wcześniej na kartę tego oleju - ma coś tam PAO czy to GIII? Bo cyferki całkiem niezłe. A kosztuje małe pieniądze, dlatego też wzbogaciłbym taki olej jakimś dodatkiem.
Jeśli nie znajdę alternatywy to pewnie będzie Rock Oil Carbon znowu, ale to już pieniężnie ciężej![]()
Poglądowy papier ale stary i wersji MoDTC jest sporo i mają różny poziom generowanoa depozytów co zależy też od innych składników oleju.Fakt, na papierze CFS wyglada bardzo dobrze, lecz jak napisales, to juz olej zaprojektowany glownie do sportu. I jezeli oczywiscie sklad nie zostal zmieniony. Bardzo duza zawartosc Molibdenu (Modtc-1) ok. 700 ppm , lecz istnieja badania potwierdzajace, iz taka ilosc jest szkodliwa dla turbosprezarek, gdyz moga odkladac sie nagary pod wplywem wysokich temperatur:
https://oil-club.de/index.php?attac...ism-on-teost-33c-by-engine-oil-containing-mo/
Bardzo duza ilosc ZDDP 1507+1062, jak juz wspomnialem powyzej, olej do sportu. Odnosnie Estrow, chcialbym jeszcze dodac (o ile nie bylo juz to wspomniane), w duzej mierze ta wartosc miesci sie zazwyczaj w przedziale od ok.3-15%.
Pytanie do ludzi, ktorzy sie interesuja takimi olejami: Jezdzicie czesto po torze ?
Stosowałem Rock Oil Carbon w 2.2 JTS i ten olej bardzo fajnie zmienił charakter pracy silnika. Temperatura oleju spadła kilka stopni w stosunku do 5W40, który lałem wcześniej. I bardzo mi się podobało, jak Carbon wyciszył zimny start.Dlaczego 0W-40 ?
Przy całkiem normalnym poziomie SAPS i bez molibdenu ;-)Stosowałem Rock Oil Carbon w 2.2 JTS i ten olej bardzo fajnie zmienił charakter pracy silnika. Temperatura oleju spadła kilka stopni w stosunku do 5W40, który lałem wcześniej. I bardzo mi się podobało, jak Carbon wyciszył zimny start.
Noo żeby jeszcze kosztował te 50 zł / litrPrzy całkiem normalnym poziomie SAPS i bez molibdenu ;-)
W 9200v2 dawka molibdenu jest niewielka wspomagająca tylko.Noo żeby jeszcze kosztował te 50 zł / litrAle może przez to przetestuję np. tego Ravenola + AR9200.
Którego?Co wg Ciebie będzie najlepszym dodatkiem do np. tego Ravenola?
Każdy z 9000 będzie ok bo SSL to podstawowy pakiet bez modyfikatora tarcia. Jeśli standardowy okres wymiany to lepiej 9200 niż 9100 a jeśli spadek spalania to 9400.Ssl 0w40
A o nowych olejach robionych przez Championa możecie coś napisać?
[MENTION=34864]wlyszkow[/MENTION] [MENTION=33712]Tomek[/MENTION]EVO
Co powiecie na to ?