Kilka razy była o nim mowa na forum,niestety jest to bardzo słaby olej o parametrach oleju mineralnego!!! Ktoś nawet zamieszczał linka do innego forum z testem tego oleju,przepraszam że to powiem, ale bardzo kiepski wybór!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Nic odkrywczego, poziomy sadzy 4% w PL nie trafiłem chyba ani razu, co do poziomu paliwa wysokiego to w dieselach Euro5+ z mokrym DPF oczywiście do osiągnięcia i pewnie że w dobrym syntetyku mniej szkody dla silnika będzie.Zagłębiając się w temat redżenerejszyn DPF'a natrafiłem na ciekawy filmik. jest w nim wzmianka Jak zachowuje się olej AMSOIL ( skażony paliwem - wypalanie) w stosunku do innych olejów. Trochę nie do końca mi się chce w to wierzyć, zwłaszcza, że mówi to os. postronna. [MENTION=34864]wlyszkow[/MENTION] - co o tym myślisz ? https://youtu.be/fNO-oUHmKXU?t=13m8s
W oficjalnych formulacjach C3 jak ten Specol (poza tymi 5W30 VW 504 507) ani PAO ani tym bardziej estry nie są wymagane/stosowane i to raczej jest przyczyną różnicy zimą a nie poziom SAPS.Czy do TJETa można zalać 0W40 na zime? Rekomendowany w instrukcji to 5W40 ale auto jeździ zimową porą tylko w mieście, więc może jednak? Silnik 123kkm, nie zużywa olejuObecnie Ravenol VST Turbo, chciałbym zalać Ravenola SSL. Ogółem pomiędzy syntentycznym Ravenolem full saps, a Specolem 5W40 C3 jest ogromna różnica - brak odgłosów klepania hydraulicznych popyhaczy przez pierwsze 5-10s od odpalenia (co miało miejsce na Specolu) i brak "wycia" turbo przy przyspieszaniu na zimnym silniku. Wiem,że w instrukcji Tjeta niby zalecanym olejem jest C3, ale nie widzę jakoś uzasadnienia do tego.
Sadzy?Mam pytanie o praktyczne zalety, korzyści oleju Millers Oils CFS 10w60 NT+ w zwykłej eksploatacji JTSa. Chodzi mi w sumie o ochronę silnika, czy jest sens, czy nie? Rozważam, głownie dlatego, że ta konstrukcja produkuje dużo sadzy, która idzie do oleju i myślę, że powoduje, oczywiście w czasie wycieranie gładzi cylindrów większe niż w innych silnikach. Pytam, ponieważ silnik jest po remoncie kapitalnym, kolejnym i wiem, że honowanie niefabryczne jest mniej trwałe. W Łodzi dystrybutorem jest subarak i tam pytałam, ale w sumie dowiedziałam tyle, że jest to najlepszy produkt w ofercie Millersa.
Mam pytanie o praktyczne zalety, korzyści oleju Millers Oils CFS 10w60 NT+ w zwykłej eksploatacji JTSa. Chodzi mi w sumie o ochronę silnika, czy jest sens, czy nie? Rozważam, głownie dlatego, że ta konstrukcja produkuje dużo sadzy, która idzie do oleju i myślę, że powoduje, oczywiście w czasie wycieranie gładzi cylindrów większe niż w innych silnikach. Pytam, ponieważ silnik jest po remoncie kapitalnym, kolejnym i wiem, że honowanie niefabryczne jest mniej trwałe. W Łodzi dystrybutorem jest subarak i tam pytałam, ale w sumie dowiedziałam tyle, że jest to najlepszy produkt w ofercie Millersa.
W oficjalnych formulacjach C3 jak ten Specol (poza tymi 5W30 VW 504 507) ani PAO ani tym bardziej estry nie są wymagane/stosowane i to raczej jest przyczyną różnicy zimą a nie poziom SAPS.
Spokojnie zimą i nie tylko, 0W-xx syntetyk się przyda.