radosuaf
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Sugerujesz, że najważniejsze, żeby olej nie zostawiał mułu pod pokrywą zaworów?Wniosek jest taki, że nie jest takie ważne jaki olej, ale jak często, a cały ten wątek można o kant tyłka potłuc
Sugerujesz, że najważniejsze, żeby olej nie zostawiał mułu pod pokrywą zaworów?
Wniosek jest taki, że nie jest takie ważne jaki olej, ale jak często, a cały ten wątek można o kant tyłka potłuc
1. Dopóki nie mierzymy z suwmiarką gładzi tłoków albo nie mamy pomiarów przepracowanego oleju, to raczej nie pogadamy o niczym innym
Wg mnie pierwsza wypowiedź wyklucza się z kolejnymijeśli dyskutujemy o jakości bazy, a nie dodatków.
A co to ma za znaczenie dla silnika? Właściwie niech mi ktos wytłumaczy schemat wyciszania dźwięku silnika po zmianie oleju...
Olej oblepia cały silnik warstwą i w ten sposób go wygłusza, to tak jak z matami wygłuszającymi, jedna ma 1cm, druga 5cm, tak samo z olejem, gęstszy robi grubszą powłokę więc jest ciszej.
Pytanie zasadnicze.
Czy silnik po zalaniu oleju na bazie PAO, pracuje ciszej/głośniej niż na HC???
Z tych 3 olejów poniżej, który wypada najlepiej?
- MILLERS OILS XF LONGLIFE 5W40
- LIQUI MOLY SYNTHOIL HIGH TECH 5W40
- PENRITE ENVIRO+ 5W40
I czy w ogóle to dobry wybór dla mojego silnika?