[155] Suzumushi's Garage

czytałeś już propozycje ustawy na ten temat ze wiesz, że nie będzie takiej poprawki ?

Robocie zamieszanie tak samo jak z ustawą "aborcyjną" a tak na prawde wiele praw kobietom nie odebrano..a szumu było sami wiecie ile.. Czasami warto przeczytać projekt lub samą ustawę a potem sie do tego odnosić

Czyli caly zachod to tez kretyni tak? Tutaj juz tak jest od dawna i nikt jakos wielkiego problemu z tego nie robi..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Na zachodzie przegląd jest obowiązkowy i musi być wykonany w terminie wszystko się zgadza. Tyle że jest możliwość wymeldowania samochodu na ile się chcę i potem zameldowania jak już będziemy chcieli nim jeździć, koszt kilkudziesięciu euro. W tym czasie nie trzeba płacić ubezpieczenia i robić przeglądów. Tak jest naprzyklad w Holandii.

Idealne rozwiązanie jak chce się auto posiadać dla faktu posiadania i grzebać sobie w nim powoli. Jeśli takie rozwiązanie wejdzie u nas to będę pozytywnie zaskoczony.

Suzumushi, drogie masz te zabawki, no ale od tego jest hobby :D
Też będę mile zaskoczony gdy wejdzie taka opcja, bo póki co projektowanie samochodu jest niepotrzebnie podrożone i utrudnione.

Czy swoje auta możemy rejestrować i ubezpieczać w krajach ościennych czy nasze prawo na to nie pozwala?

Jeśli jesteś zameldowany w którymś z krajów ościennych to możesz...

- - - Updated - - -

Q4 -> 48 km przebiegu w 2016, pare razy ladowany aku, raz wymieniony, zegary dalej czekaja na zamontowanie, ubezpieczona 8 stów
GTA -> 300 km przebiegu ale za to dostala polerke, kwarc na lakier, oslone przegubu, pomalowany tylny zderzak po przycierce, wyczyszczone i zabezpieczone skóry, obszyta na nowo kierownica..... ubezpieczenie 1k...
Wszystkie te przejazdy do serwisów tylko? :D Faktycznie drogie te meble ;) Ale jakbyś chciał kiedyś sprzedać 155 to wiesz :D

Na zachodzie przegląd jest obowiązkowy i musi być wykonany w terminie wszystko się zgadza. Tyle że jest możliwość wymeldowania samochodu na ile się chcę i potem zameldowania jak już będziemy chcieli nim jeździć, koszt kilkudziesięciu euro. W tym czasie nie trzeba płacić ubezpieczenia i robić przeglądów. Tak jest naprzyklad w Holandii.

Przeciez napisalem o tym w kolejnym poscie...
Można wstrzymać rejestrację. Wtedy samochód nie może być zaparkowany w miejscu publicznym oraz jeździć po drogach. Jedynym odstępstwem jest dojazd na przegląd.

Robocie zamieszanie tak samo jak z ustawą "aborcyjną" a tak na prawde wiele praw kobietom nie odebrano..a szumu było sami wiecie ile.. Czasami warto przeczytać projekt lub samą ustawę a potem sie do tego odnosić
Właśnie trzeba robic burzę do takich gównianych projektów żeby te mózgi jednak takie poprawki wprowadzili, trzeba tego pilnować jak konstytucji

Właśnie trzeba robic burzę do takich gównianych projektów żeby te mózgi jednak takie poprawki wprowadzili, trzeba tego pilnować jak konstytucji

Tylko po co robic nie potrzebna gowno burze jezeli praktycznie nic sie nie zmienia?
Niestety nasz narod jest TEPY dlatego media manipuluja tym wszystkim jak chca..

https://m.youtube.com/watch?v=_EwycHZBSrw

Hmm.. no offence do nikogo, ale moglibyscie z politycznymi wycieczkami spadac z tego wątku ?:)

w

Nie róbmy tu kolejnego politycznego śmietnika, mnie wzięło na żale bo sam wyj...łem z 1500 na OC za to że nie można go zawiesić a auto stało w garażu w 137 częściach....

Kasztan toś dał du*** trza było robić polise przez telefon , i pocisnac ze samochód ma przeglad :)
a tak to zapłaciłes 300% normy

Spokojnie, placilem w internetach wiec oficjalnie auto miało PT ;) chodzi o czas jaki stalo.

Kolejny update

meble garazowe na wybiegu :)
czyli stoja pod myjnia i czekaja na swoja kolej...

GTA -> bezusterkowo, dalej czujnik hamulca czeka na wymiane, kupilem taki co mial pasowac, nie pasuje... wciecie we wtyczce w innym miejscu
Q4 -> zlala sie na podloge prawie calym plynem wspomagania.... trzeba to bedzie zrobic przy okazji rozgrzebywania silnika :D
abdc.jpg

Musisz wpaść kiedyś na Track Day :D stanie w garażu im nie sluży jak widać :)

Wymiana 14 latnich palnikow xenonowych w GTA....
Wloch ktory to projektowal mial naprawde nierowno pod sufitem....
anyway, lampy poszly do specow od renowacji
czyszczenie soczewek, wymiana palnikow, uszczelnienie, regeneracja odblysnikow.... mam nadzieje ze beda jak nowe.
Przy okazji udalo mi sie namierzyc wyciek plynu chlodzacego, wczesniej myslalem ze spitala gdzies chlodnica... a tu sie okazuje ze plastikowy zbiorniczek wyrownawczy popuszcza i poci sie od spodu.... plastik pozolkly i spekany.... jakims niebywalym szczesciem znalazlem w garazu nowke, to od razu wymienie.... tylko tych oryginalnych opasek mi szkoda :) ich zdjecie = koniecznosc ich zniszczenia.

gta.jpg

Jeśli bardzo CI zależy na oem look to jest pare rozwiązań na rynku przypominajacych zaciskane opaski fiatowskie. Ewentualnie zapytaj się w salonie może mają na to patent.

Wymiana 14 latnich palnikow xenonowych w GTA....
Wloch ktory to projektowal mial naprawde nierowno pod sufitem....
anyway, lampy poszly do specow od renowacji
czyszczenie soczewek, wymiana palnikow, uszczelnienie, regeneracja odblysnikow.... mam nadzieje ze beda jak nowe.
Przy okazji udalo mi sie namierzyc wyciek plynu chlodzacego, wczesniej myslalem ze spitala gdzies chlodnica... a tu sie okazuje ze plastikowy zbiorniczek wyrownawczy popuszcza i poci sie od spodu.... plastik pozolkly i spekany.... jakims niebywalym szczesciem znalazlem w garazu nowke, to od razu wymienie.... tylko tych oryginalnych opasek mi szkoda :) ich zdjecie = koniecznosc ich zniszczenia.

Pokaż załącznik 237427

Zbiorniczek od dołu , nieoczywiste do namierzenia bo porządniej rozszczelnia się porządnym nagrzaniu, później już po nieporządnym :) Ale jeszcze kilka miejsc może się stopniowo pojawiać znikania płynu...

Co do reflektorów to szkło czy poliwęglan mają klosze w 147GTA ? bo jak to pierwsze to warto polakierować bezbarwnym , bo inaczej po kilku latkach lub wcześniej znów żółkną po samej polerce.

Amortyzatory
Powrót