Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witajcie ponownie![]()
Wykrakałam - coś mi głucho wali w zawieszeniu (?) z tyłu, mam wrażenie, że bardziej z prawej strony. Wali zwłaszcza na jakichś niewielkich nierównościach i studzienkach. Byłam u mechanika i niby luzów na wahaczach nie ma... Podejrzenia padły na tłumik, bo gumy były mocno zajechane, dlatego wymieniłam komplet, ale problem niestety pozostał... Także przymierzam się do zrobienia tyłu. Tylko od czego zacząć? Nie ukrywam, że wolałabym od najtańszych rzeczy zacząć
Czy tylne łączniki i gumy stabilizatora mogą dawać takie objawy?
W 147/156/GT tylna belka jest na sztywno mocowana do nadwozia, nie ma taż żadnych poduszek.
Czyli gumy i łączniki na pierwszy strzał? A potem bawić się w wahacze?Myślałam, że może już czas amory z tyłu wymienić, no ale nie zarzuca tyłkiem, ani nie ściąga...
Panowie, a możecie mi podpowiedzieć, co trzeba wymienić, gdy zawieszenie z przodu zaczyna skrzypieć? Skrzypi raczej na niewielkich nierównościach, prawy przód, słychać na parkingu na nierównej nawierzchni, przy wysiadaniu np. Wahacze górne niedawno wymieniane, do tego łącznik stabilizatora (jeden, chyba z prawej strony, tam gdzie skrzypi). Dolne wahacze?