• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] Stromboli Q2 by Domo

• Autor wątku Autor wątku Domo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ładna GT i kolejna na forum w kolorze Grigio Stromboli :D Witaj w klubie! :cool:
Jak dla mnie te przyciemniane pykacze i krótka antena to zbędne dodatki ale jak Tobie się podoba to looz.

Ładna GT i kolejna na forum w kolorze Grigio Stromboli :D Witaj w klubie! :cool:
Jak dla mnie te przyciemniane pykacze i krótka antena to zbędne dodatki ale jak Tobie się podoba to looz.
Zbędne czy nie, to drobne rzeczy. W sumie mi się podobają ;) A Stromboli jest najlepszym kolorem jak dla mnie, zdecydowanie :)

Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka

Nowe ramki przyszły, dużo ciekawsze niż ASO'we :)
18.jpg

Heh, ciekaw jestem jak będą wyglądały, zapodaj fotkę z przodu i tyłu jak już założysz:) Niestety klubowe biało-czerwone średnio pasują do GT w szarym kolorze.

Moja klubowa ramka strzeliła i od pewnego czasu jeżdżę z taką. Moim zdaniem, na tyle prezentuje sie bardzo dobrze, lepiej od klubowej. Co do przodu to nie wiem bo z przodu wożę samą blachę ;)

Heh, ciekaw jestem jak będą wyglądały, zapodaj fotkę z przodu i tyłu jak już założysz:) Niestety klubowe biało-czerwone średnio pasują do GT w szarym kolorze.
Foty ramek na samochodzie :)
68.jpg
69.jpg
70.jpg

Rozrząd z pompą wody czeka na montaż, plus pin QV do wnętrza :)
132.jpg

Kilka fot z dzisiejszego spota w Kielcach :)
137.jpg
138.jpg
139.jpg

Ostatnia edycja:
W piątek wizyta u mechanika z rozrządem a tymczasem GieTa coś grymasi - wywala Glow Plug Error przy odpalaniu choć nie przekłada się to zupełnie na samo odpalanie silnika które odbywa się normalnie. Po kilku chwilach jazdy błąd znika z deski. Po podpięciu kompa pokazało zapisany błąd P0683 - Preheating control unit (feedback).
150.jpg

Pewnie świeca się spaliła. W takich temperaturach auto odpali nawet bez podgrzewania gorzej zimą.

Pewnie świeca się spaliła. W takich temperaturach auto odpali nawet bez podgrzewania gorzej zimą.
No nic, jutro mechanik zobaczy co jest grane z tymi świecami a tymczasem w końcu udało mi się zrobić względny porządek w bagażniku we wnęce. Nic już nie lata i jest gites :)

161.jpg

Ostatnia edycja:
super wyszło, też nad tym myślę, ale jakoś się jeszcze za to nie zabrałem :P siatki zamówione na alle?

Tak, siaty z allegro. Wziąłem dwie bo groszowy wydatek a nie wiedziałem która lepiej siądzie i okazało się że obie na raz leżą najlepiej :) Mniejsza 20x40 cm jest wewnątrz, bardziej usztywniona jako że rzep jest także do podłogi. Zewnętrzna 20x50 cm jest bardziej elastyczna, mocowana tylko po bokach. Wyszło fajnie - dwie przegrody, sporo miejsca, nic nie lata.

Faktycznie, świeca na 3 cylindrze umarła. Na szczęście nie było problemu z wymianą.

Co ciekawe pasek od rozrządu był jeszcze ori, z 2008. Pierwsza wymiana w instrukcji sugerowana na 120k km, moja ma teraz 129k więc wychodzi że faktycznie nic nie było kombinowane z przebiegiem :)

193.jpg

Ostatnia edycja:
O kurde, 10-letni pasek??
Mój po 4 latach był cały popękany a zrobił raptem 63k...

O kurde, 10-letni pasek??
Mój po 4 latach był cały popękany a zrobił raptem 63k...
Pompa wody była z 2013 więc pewnie rozebrali rozrząd po 5 latach i pasek był w dobrym stanie to go założyli ponownie. Co ciekawe teraz po zdjęciu nadal nie był w jakimś tragicznym.

Zaczęła się zbiórka fantów przed zmianą hamulców ;)

33149386_1274865112646820_3388134760185331712_n.jpg

Po piaskowaniu:

33526936_1276477355818929_4030567833652953088_n.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót