[GT] Stromboli Q2 by Domo

• Autor wątku Autor wątku Domo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jaką tarcze będziesz pakować? i na jaki kolor zaciski?

Jaką tarcze będziesz pakować? i na jaki kolor zaciski?
Co do tarcz to na 90% będą EBC Ultimax 330x32. Co do koloru zacisków wrzucę zdjęcie jak będą pomalowane. Teraz powiem tyle że nie będą czerwone, żółte czy czarne jak u większości ;)

Wysłane z mojego ASUS_X008D przy użyciu Tapatalka

No to bomba [emoji2] ja jak będę pakować Brembo u siebie to zrobię fioletowy metalik [emoji14]

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

No to bomba [emoji2] ja jak będę pakować Brembo u siebie to zrobię fioletowy metalik [emoji14]

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
No i super, przynajmniej oryginalnie ;) Myślałem nad magentą ale wybrałem inny kolor :)

Zaciski przed malowaniem:

33782064_1278022915664373_3914931697543544832_n.jpg

Już nie mogę się doczekać aż nowe hample będą na aucie :)

Może biały ;) ;) ;) ,wyróżnia się :P
Kurcze szkoda siódemki ,ale dobrze że bez szwanku wyszedłeś :eek:
Ale GT fajna,powodzenia w modach :o

Ostatnia edycja:
Ładnee! przynajmniej się będą wyróżniać

Myślę że będzie spoko, długo szukałem koloru który by mi odpowiadał i padło na RAL 5018.

Generalnie to jaram się odnowieniem tych zacisków:

34385983_2164968673543187_8764785828766416896_n.jpg
34602574_2164968783543176_961746432883163136_n.jpg
34392908_2164968860209835_4061327513253576704_n.jpg

Na koniec tygodnia dopiero będą u mnie.

Takie pierwsze skojarzenie :P
makita-power-drills-xfd10r-64_1000.jpg

A GT piękna, poluję na, no praktycznie taką samą, nad jedną za długo myślałem i teraz widzę że będę czekał o wiele dłużej na podobną :/

Takie pierwsze skojarzenie :P
Pokaż załącznik 246440

A GT piękna, poluję na, no praktycznie taką samą, nad jedną za długo myślałem i teraz widzę że będę czekał o wiele dłużej na podobną :/

W sumie to mam wkrętarkę Makity i służy mi od wielu lat dobrze więc to chyba właściwe skojarzenie ;D

A co do kupna to szukałem prawie pół roku, włącznie z tym że byłem we Włoszech i oglądałem tam. Na szczęście znalazła się po forum, bez ogłoszenia. Pojechałem, zobaczyłem, podpiąłem pod kompa, pokręciłem się z czujnikiem, przejechałem się, następnego dnia wróciłem z kasą ;)

Jestem na etapie przeglądania zagranicznych ogłoszeń ;D Ale raczej jeździć oglądać do Włoch nie będę bo sprowadzenie auta przez firmę z tego co patrzyłem to jakieś 5-7k, a sam chyba bym się nie podjął zresztą i tak przypuszczam że drogo by to wyszło. Pozostaje czekać, "dopiero" 3 miesiące szukam :)

Jestem na etapie przeglądania zagranicznych ogłoszeń ;D Ale raczej jeździć oglądać do Włoch nie będę bo sprowadzenie auta przez firmę z tego co patrzyłem to jakieś 5-7k, a sam chyba bym się nie podjął zresztą i tak przypuszczam że drogo by to wyszło. Pozostaje czekać, "dopiero" 3 miesiące szukam :)

Mi trochę łatwiej bo mam bliską rodzinę w środkowych Włoszech i tak czy inaczej jestem tam z dwa razy w roku, znam też trochę język włoski. Mam również na miejscu Włocha który zadzwoni, ponegocjuje, sprawdzi auto w razie czego, co baaardzo pomaga. Ogłoszeń szukam po autoscout24.it i subito.it.

Poprzednią Alfę znalazłem właśnie tam i byłem z niej bardzo zadowolony przez trzy lata które mi służyła, zakończone niestety wypadkiem, nie awarią. Koszt sprowadzenia to tylko koszt ropy którą trzeba było zalać na ok. 1500 kilometrów powrotu. Był to rocznik 2004 a jak nią przyjechałem po powrocie na wymianę oleju to po podniesieniu okazało się że podwozie ma jak nowe. ZERO nawet nalotu rdzawego, nic.

Plusy samochodów z Włoch od osoby prywatnej:
- dobry stan techniczny, zazwyczaj nie bawią się we wkładanie dziadowskich części.
- do ustrzelenia niskie realne przebiegi, nie jeżdżą tam tyle co w DE czy PL - moja 147 miała 138k w momencie kupna, od pierwszego właściciela - starego chłopa, większość czasu stała w garażu i był to realny przebieg.
- wspomniane ZERO korozji, podwozia jak nowe nawet w starych autach.
- dużo więcej dobrych Alf na rynku niż u nas.

Minusy:
- bardzo często samochody są lekko poobijane dookoła, tu jakaś wgniotka, tam jakieś przytarcie. Jest to skutek tego że w miastach z historycznymi zabudowaniami jest BARDZO ciasno. Dlatego takie powodzenia mają tam motocykle, skutery, Fiaty 500, Ypsilony, Pandy itd. Włosi przytarciem się zazwyczaj nie przejmują i rzadko lakierują samochody.

Interesujący kolor, powinien pasować do Grigio Stromboli, mam okulary przeciwsłoneczne w podobnym kolorze :D :P
I na pewno będzie je dobrze widać przy tych felach z Q2 :D

Co do spasu to jestem na 99% pewien że będzie dobrze. Jestem grafikiem i robiłem wizualki różnych kolorów wcześniej i wyglądało dobrze. Szary kolor, tak jak i czarny ma ten plus że jest neutralny i pasuje do wszystkich "mocnych" kolorów - żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony a nawet różowy itp., itd... To co kto wybiera to już czysto kwestia gustu ;)

A w okularach takich też poginałem, jak widać na profilowym ;)

Z montażem hamulców czekam już tylko na tarcze które idą zza granicy. A tymczasem rano patrzę a tam nowy ręczny w bonusie:

265.jpg

Dawno mnie nie było, mała przygoda opóźniła zabawę z hamulcami jednak wszystko już na miejscu tak jak być powinno ;)

337.jpg

Amortyzatory
Powrót