• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Stelvio Recall 8223 ??

Byłem w serwisie w Dlugolece odpukac calkiem ok pozatym ze maja remont i musialem isc do poczekalni KIA ;) ale bez problemu sama akcja ok 2h + 2h aktualizacja oprogramowania ktora chyba naprawiła otwieranie sie klapy ktora zwykła otwierać sie w zwolnionym tempie. Ogolnie odczucia bardzo ok. W sumie nie oglądałem czy widac cos po serwisie ale nie zauważyłem nic niepokojącego.

A i umówiłem się przez maila wiec tez nie musiałem dzwonić tez bardzo profesjonalnie tyle że musialem napisac do szefa serwisu bo z ogólnego maila zapytanie nie dotarlo

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

[MENTION=77795]niegowic[/MENTION] - poświęć się, proszę, dla kolegów i koleżanek z forum i zajrzyj pod maskę :) Z racji olbrzymiej popularności naszych samochodów - każde zdjęcie efektów 8223 jest na wagę złota... A na razie się dowiedzieliśmy, że prawdopodobnie nie zrobili dziury w nadwoziu :)

Ostatnia edycja:
[MENTION=77795]niegowic[/MENTION] - poświęć się, proszę, dla kolegów i koleżanek z forum i zajrzyj pod maskę :) Z racji olbrzymiej popularności naszych samochodów - każde zdjęcie efektów 8223 jest na wagę złota... A na razie się dowiedzieliśmy, że prawdopodobnie nie zrobili dziury w nadwoziu :)
Nie widzę żadnych śladów po akcji:) moze w złym miejscu patrze.. jak coś to dajcie znac gdzie mam szukac:)jakość zdjęć taka sobie lampa z telefonu w garażu podziemnym najlepiej przy świetle dziennym zrobie ale nie chciałem robić niepotrzebnej afery na osiedlu ze alfa sie rozkraczyla hahah:)
e195de4c83f909687733b9e1cdc048b9.jpg
524ac2a67fe4808bb9be3159a4143f64.jpg
d63880408910cd9908a48997c9f78a76.jpg
0a7642e8c4b9b72cb41a2fb6493da0ea.jpg
7fc67ce8203f5893f8f865c4839a0491.jpg

Ostatnia edycja:
Ok poszedłem raz jeszcze zobaczyc faktycznie jest ślad przy zawiasach od maski w głębi jak na zdjęciach kolegow widac.

Ale fakt tragedii nie ma. Nie rzuca się to jakoś w oczy.

311.jpg
312.jpg
313.jpg
314.jpg

Super, dzięki :) O to właśnie mi chodziło. Rzeczywiście, wygląda całkiem sensownie - sporo zostało zrobione, ale też starannie i fachowo... Może poza tym silikonem - jeżeli to białe to silikon, a stawiam, że tak jest. Przecież - o ile nie jest to silikon neutralny - to jest bardzo "korozjogenny" - a silikony neutralne z kolei raczej wysokich temperatur nie znoszą. Hmm...

Ciekawe, czy magicy w każdym ASO dostają taką samą instrukcję od Alfy? Bo jak na razie, u każdego z nas zrobione jest inaczej :blink:

Ostatnia edycja:
Stelvio zostało dziś w serwisie, na liście prócz pierwszego przeglądu po roku widnieją dwie akcje: 8223 - doszczelnienie kompa i 8225 - jakieś kable...? Coś ktoś wie co za kable? Może to te wtyczki od lusterek...? Tylko, że u mnie ten problem nie występował ... Ehhh Jako zastepcze dostałem C250d z pakietem AMG... Buja się na zakretach jak wańka wstańka.

Ostatnia edycja:
No musze przyznać, że Helveci coś jednak inaczej zrobili. Pytanie tylko, czy lepiej, czy może gorzej. Te "klocki" z uszczelek przykleili w innym miejscu niż u was...
20180703_202312.jpg
20180703_175912.jpg20180703_202109.jpg

Ostatnia edycja:
Co tylko pogłębia moją konsternację...
Chociaż, to nie niemiecki samochód, nie niemieckie ASO - może mają obowiązek podejść twórczo do tematu, "po włosku" :D

...
Ciekawe, czy magicy w każdym ASO dostają taką samą instrukcję od Alfy? Bo jak na razie, u każdego z nas zrobione jest inaczej :blink:

Jeszcze nie byłem na swoim recallu, ale może ktoś z Was podpowie, jaka tu jest była myśl techniczna? W czym pomaga ta część? :)

IMG_1912.jpg IMG_1913.jpg IMG_1914.jpg

Hmm a ciekawe co robią w nowych? Też wsadzają te gąbki z Jana Niezbędnego? :D Czy może już mają inne obudowy komputera. Jeśli mają nowe obudowy to czemu ich nie używają w akcji serwisowej tylko walą "kitem"?

Jeszcze nie byłem na swoim recallu, ale może ktoś z Was podpowie, jaka tu jest była myśl techniczna? W czym pomaga ta część? :)

Czy aby na pewno jest to element do 8223? Zdjęć z po-akcji już trochę się uzbierało, i nigdzie tego nie widać...
Co do podpowiedzi - mam szczerą nadzieję, że nie mam tego pod maską :rolleyes:

Przecież napisałem, że nie byłem na recallu jeszcze, tak auto wyjechało z salonu. Zastanawiam się więc co to jest :)

no to już wyjaśniam - ścierki, którymi pucowali ten piękny samochód przed wydaniem go nabywcy :cool:

Panowie czy Panowie w każdym Aso mają prawo telefonicznie po vin sprawdzić czy auto podlega akcji serwisowej?

Panowie czy Panowie w każdym Aso mają prawo telefonicznie po vin sprawdzić czy auto podlega akcji serwisowej?
A w czym problem? :) oni musza zamówić części i wbić w system i upewnic sie ze faktycznie samochod podlega akcji I ze na przykład jej gdzies indziej nie wykonałeś

Amortyzatory
Powrót