• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Stelvio Recall 8223 ??

[MENTION=29164]wit_maj[/MENTION], i z czymś takim pod maską wyjechałeś z ASO??? Na najbliższy piątek jestem umówiony na 8223, ale coś takiego im nie przejdzie...

Ogólnie powiem tak...to jest żenująco brzydko zrobione ;)
Nie mniej jednak nie chce mi się jeździć 10x do ASO żeby mi to poprawiali - nie widać tego jakoś bardzo pod maska, przy okazji kolejnego przeglądu zgłoszę w ASO aby zrobili z tym porządek.
Nie sprawdzałem jak to wykonali przy odbiorze (gratis zostawili grzechotkę ;P ), dopiero pod domem zerknąłem.
Najważniejsze żeby to spełniało swoją funkcje - to jest w zasadzie w niewidocznym miejscu pod maska.
Jakby coś się działo z komputerem po tym zabiegu to przecież mam potwierdzenie z ASO, ze ja zgłosiłem się na kampanie :))

Ja dzisiaj byłem na kampanii, odebrałem auto, specjalnie oglądałem to co zrobić mieli - ale powiem szczerze, że u mnie nic nie widać - jak była fabryka w tym miejscu, tak jest. Podobno nic silikonem nie było robione - przychodzi jakiś komplet uszczelek, montują to i tyle. Procedura wymaga od serwisu, że jak mechanik zobaczy wodę / wilgoć czy ślady wody w okolicy komputera (czy tam w tej skrzynce, gdzie jest komp) to auto zostaje u nich zablokowane i jest nowa procedura - już nie wiem jaka. Piszę, co słyszałem na serwisie przy odbiorze auta.
Przy okazji wymienili mi czujnik temperatury (wraz z podstawą lusterka) - zawyżał przynajmniej o 2st - zobaczymy teraz jak będzie.

Zrobiłem serwis w Długołęce, bardzo miła obsługa. Czas trwania akcji serwisowej to około dwie godziny, ale wgrali od razu nowe oprogramowanie i wyszło ponad pięć godzin. Bez problemu auto zastępcze do wyboru gratis. GAM to przede wszystkim przedstawiciel KIA , część Fiata w rozbudowie ale mi to nie przeszkadzało .Polecam.

Patrzyles jak tonjest zrobione? Bo jutro musze w koncu zadzwonic i sie umowic i mam nadzieje ze robia lepiej niz na zalaczonych zdjeciach :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ja dzisiaj byłem na kampanii, odebrałem auto, specjalnie oglądałem to co zrobić mieli - ale powiem szczerze, że u mnie nic nie widać - jak była fabryka w tym miejscu, tak jest. Podobno nic silikonem nie było robione - przychodzi jakiś komplet uszczelek, montują to i tyle. Procedura wymaga od serwisu, że jak mechanik zobaczy wodę / wilgoć czy ślady wody w okolicy komputera (czy tam w tej skrzynce, gdzie jest komp) to auto zostaje u nich zablokowane i jest nowa procedura - już nie wiem jaka. Piszę, co słyszałem na serwisie przy odbiorze auta.
Przy okazji wymienili mi czujnik temperatury (wraz z podstawą lusterka) - zawyżał przynajmniej o 2st - zobaczymy teraz jak będzie.

Gdzie robiłeś? W sensie które ASO?
Wrzuć proszę zdjęcia jak to wyglada u Ciebie ;)
Grazie!

Katowice - ul.Roździeńskiego - GANINEX.
Co do serwisu nie mam zastrzeżeń (jak na razie) - dość konkretnie i sensownie rozmawia się z doradcami serwisowymi - mam wrażenie, że tam wiedzą co robią itp. Tylko strasznie ciężko jest się tam dodzwonić.

Ze zdjęciem to postaram się, choć nic tam nie widać po otwarciu maski.

Co do serwisu nie mam zastrzeżeń (jak na razie) - dość konkretnie i sensownie rozmawia się z doradcami serwisowymi - mam wrażenie, że tam wiedzą co robią itp. Tylko strasznie ciężko jest się tam dodzwonić.

Też robiłem w Ganinexie ;)
Więc chętnie porównam

- - - Updated - - -

Też robiłem w Ganinexie ;)
Więc chętnie porównam

[MENTION=29164]wit_maj[/MENTION] - nie zrozum mnie źle, jest jak piszesz - najważniejsze, że odhaczyłeś akcję. Ale jest i coś takiego jak ogólne zasady realizacji prac technicznych (formalne, i mniej sformalizowane)... A estetyka tego co u Ciebie zrobili w żaden sposób się tam nie łapie :rolleyes:

Naturalnie, jeżeli coś będzie widać u mnie - wrzucę zdjęcia jak magicy z Bydgoszczy sobie poradzili :)

Ostatnia edycja:
[MENTION=29164]wit_maj[/MENTION] - nie zrozum mnie źle, jest jak piszesz - najważniejsze, że odhaczyłeś akcję. Ale jest i coś takiego jak ogólne zasady realizacji prac technicznych (formalne, i mniej sformalizowane)... A estetyka tego co u Ciebie zrobili w żaden sposób się tam nie łapie :rolleyes:

Naturalnie, jeżeli coś będzie widać u mnie - wrzucę zdjęcia jak magicy z Bydgoszczy sobie poradzili :)
Wiem ;)

Dlatego tez przy najbliższym przeglądzie zgłoszę to.
Jednakże byłbym wdzięczny jeśli ktoś jeszcze wrzuci zdjęcia po wykonaniu kampanii.

20180615_162624.jpg20180615_162854.jpg

To zrobili dzisiaj mojemu Stelwiuszowi :D Tzn. wyglądało lepiej, ale wsadziłem palec w ten kit żeby sprawdzić co to jest, i trochę się popsuło :D Na pewno nie jest to silikon sanitarny/budowlany, tylko coś dedykowanego. Nie powiem, żeby wyglądało pięknie - ale tragedii nie ma.
No i teraz zagwozdka - sporo grzebali przy podłodze w kabinie od strony pasażera - tylko nie wiem, czy zakładali tę szmatkę z drugiego zdjęcia, czy coś innego robili przy skrzynce? Kierownik serwisu nie ma zielonego pojęcia co chłopcy robią, ale broni dostępu do nich jak lwica do małych - i nie mogłem się dowiedzieć szczegółów... Chciałoby się komuś sprawdzić, czy ta szmatka na komputer jest sprzed akcji 8223?

Panowie, ja byłem "prawie" umówiony w ADF we Wr. ale po tym jak mnie potraktowano - pisałem o tym - i po tym co widze u Was TO SOBIE ODPUSZCZAM ten cały Recall. Obawiam się, że "szpece" z ASO uczą się na naszych autkach i więcej popsują niż naprawią. To jakaś partyzantka a nie przemyślana akcja. Każdy ma coś innego nadziabane. Wydaje sie logicznym, że ASO dostaje konkretne wytyczne i proces naprawczy, taki sam dla wszystkich autek. A tu jeden ma silikon, inny jakieś uszczelki, inny worek. Co to kuźwa jest. Autko mam przeszło rok, deszcz, śnieg, mycie solidnie wodą co tydzień i NIC sie nie dzieje. Nie dam tym paprokom auta do nauki.

Panowie, ja byłem "prawie" umówiony w ADF we Wr. ale po tym jak mnie potraktowano - pisałem o tym - i po tym co widze u Was TO SOBIE ODPUSZCZAM ten cały Recall. Obawiam się, że "szpece" z ASO uczą się na naszych autkach i więcej popsują niż naprawią. To jakaś partyzantka a nie przemyślana akcja. Każdy ma coś innego nadziabane. Wydaje sie logicznym, że ASO dostaje konkretne wytyczne i proces naprawczy, taki sam dla wszystkich autek. A tu jeden ma silikon, inny jakieś uszczelki, inny worek. Co to kuźwa jest. Autko mam przeszło rok, deszcz, śnieg, mycie solidnie wodą co tydzień i NIC sie nie dzieje. Nie dam tym paprokom auta do nauki.
No ja dlatego planuje w Dlugolece jak jeden z kolegow. Mialem nadzieje ze wrzuci zdjecia i tam to lepiek wyglada. No wiesz jednak chce zrobic. Widziales jakie sa skutki w innym watku opisane. Auto zaczelo samo hamować
. I nie dalo sie jechac.. wiec chyba lepiej uszczelnić..

Chwilowo poczekam na opisy innych i tego jak i gdzie zrobili. Druga sprawa, ze nie dostałem tak naprawde zadnego info o tej akcji, a telefonicznie nie idzie sie z nimi (ADF) dogadać, czy moje autko łapie sie na akcje, czy nie.

Chwilowo poczekam na opisy innych i tego jak i gdzie zrobili. Druga sprawa, ze nie dostałem tak naprawde zadnego info o tej akcji, a telefonicznie nie idzie sie z nimi (ADF) dogadać, czy moje autko łapie sie na akcje, czy nie.
Dziwne ja dostalem poczta i pozniej nawrt dzwonili i chieli umawiac na wizyte.. tzn nie ADF ;) tylko ktos ogolnie z Alfy.

Albo mam "dobre" auto - w co wątpię - albo olewka ADF. O akcji lusterkowej też nie powiadomili, bo podobno nie mogli znaleź nowego własciciela - auto kupiłem jako testowe - jeździło na ich blachach. Ogólnie kpina i zarty

Albo mam "dobre" auto - w co wątpię - albo olewka ADF. O akcji lusterkowej też nie powiadomili, bo podobno nie mogli znaleź nowego własciciela - auto kupiłem jako testowe - jeździło na ich blachach. Ogólnie kpina i zarty
Ja mialem kupic auto w ADF ale nie moglem sie doczekac oferty na maila. Napisalem do Warszawy bo akurat mieli takie jak chcialem z wyprzedaży rocznika i wszystko w ciagu 3 dni zalatwilismy:) w adf nawet pokazanie samochodu ktory stal na magazynie to tydzien;) no wiec nie mieli klienta.. Luk66 to Ty masz ta stramboli grey z jasnym drewnem first edition co mieli jako demo?

Nie, moje jest czarne FE. Ja brałem u P. Tomka wcześniej Julke Sprint i dogadywałem sie ok.

Nie, moje jest czarne FE. Ja brałem u P. Tomka wcześniej Julke Sprint i dogadywałem sie ok.
Ja jak tam bylem to szare FE było, druga polowa lutego. No nic na ten moment dobrej opinii o serwisie adf nie slyszalem.. w salonie hmm troche ospale podejscie do klienta.. no ale coz Alfa sprzedaje sie sama nie trzeba sie starac;) zwlaszcza auto za ok 200k.. serwis opla bije ich na glowe :)

Moja wizyta była w lipcu 2017, a zakup we wrzesniu 2017. To o którym mówisz pojawiło sie później, albo jak coś mi sie wydaje było w posiadaniu szefa ADF.

Amortyzatory
Powrót