Czy ktos z kupujacych Stelvio bral pod uwage BMW x3 i ma porownanie?
Kilka tygodni temu zamowilem X3 z podstawowym 2.0i ale zaczynam miec watpliwosci czy warto. Przede wszystkim usuneli mi ekran dotykowy z infotainment i prawdopodobnie kamere 360 stopni. Plus taki ze dzieki temu moge sie wycofac w kazdym momencie(dostawa na kwiecien). Do BMW nie moge tez zamowic adaptacyjnego tempomatu...
Mieszkam w UK - jest do wziecia wersja Lusso Ti z ekspozycji(3k mil przebiegu, wersja z nowym wnetrzem i dotykowym ekranem) z pelnym wyposazeniem, HK, asystenty kierowcy, obszyta skora deska, itd. za 5k GBP mniej niz BMW.
Autem robie niskie przebiegi roczne, ale dlugie trasy. 2 razy do roku jezdze do Polski, wiec bardzo wazne dla mnie jest wyciszenie kabiny i komfort(diesel nie wchodzi w gre).
Jak prezentuje sie Stelvio pod wzgledem komfortu i wyciszenia w porownaniu do X3? Jak spasowanie i jakosc plastikow? Mialem 156 i Giuliette i kokpit po paru latach trzeszczal. Malo jest testow w internecie po lifcie. W obu mialbym szyby akustyczne. X3 napewno wygrywa swiatlami(adaptacyjne), Stelvio wyposazeniem na trasie(tempomat aktywny).
Maly plus jest taki, ze w BMW przekladka anglika jest dosc prosta(za pare lat chcemy wrocic do Polski)- auto kupuje za gotowke na minimum 8 lat wiec wole przerobic swojego z niskim przebiegiem niz sprzedaz i szukac uzywki w PL. Orientuje sie ktos jak ciezka moze byc eweuntualna przerobka Alfy? BMW dobrze zrobione to koszt w granicach 20k(rowniez wole zaplacic i mnie dobrze)