• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Sprzęt grający H/K

• Autor wątku Autor wątku osy4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Za dopłatę 6k można zrobić niezły zestaw customowy. Z dużo lepszymi głośnikami i oddzielnym wzmacniaczem.

Wydaje mi się, że jako słuchacz jestem z tych którzy słyszą trochę więcej niż mniej. HK mnie nie powala, spodziewałem się więcej. Moim zdaniem jednak jest mocno wrażliwe na źródło dźwięku. Radio zdecydowanie słabo gra, dobrej jakości pliki muzyczne znacznie lepiej.

Radio - słabo
BT / Tidal - średnio
FLAC (dobrze zrealizowany z pendrive) - bardzo dobrze. Jest scena, detal, dynamika, podparcie basowe (zwarty, taki w punkt, nie rozlewający się). Bardzo przyjemnie się tego słucha.

Konkluzja: system wrażliwy na źródło dźwięku. Jest wiele sprzętów za wielokrotnie większe pieniądze, które mają taką cechę.

Radio - słabo
BT / Tidal - średnio
FLAC (dobrze zrealizowany z pendrive) - bardzo dobrze. Jest scena, detal, dynamika, podparcie basowe (zwarty, taki w punkt, nie rozlewający się). Bardzo przyjemnie się tego słucha.

Konkluzja: system wrażliwy na źródło dźwięku. Jest wiele sprzętów za wielokrotnie większe pieniądze, które mają taką cechę.
Mam dokładnie te same wnioski. Ta sama piosenka w Radiu i Spotify różnie brzmią. Lepiej na Spotify.. a z FLAC jeszcze lepiej.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Za dopłatę 6k można zrobić niezły zestaw customowy. Z dużo lepszymi głośnikami i oddzielnym wzmacniaczem.

Panowie, myślę o wymianie seryjnego nagłośnienia Gulii na coś co zagra przynajmniej tak jak B&O w Audi A4. W Audi nie gra to jakoś genialnie, ale jest czysto, dokładnie, bez męczącego basu. Na pewno dużo lepiej niż każdy z zestawów dostępnych w AR.

Czy jest możliwa instalacja czegoś sensownego z pozostawieniem seryjnej jednostki sterującej? Coś ktoś próbował? Niekoniecznie w Giulii, bo przecież podobne problemy są w każdej innej marce. Jak do tego się zabrać?

Amortyzatory
Powrót