• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Sprzęt grający H/K

• Autor wątku Autor wątku osy4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Imho nie warto dopłacać do HK Jest lepiej ale nie za taką cenę.

Mam taką zasadę, że jak jest potrzebny equalizer to świadczy o samym sprzęcie. W dobrym NIC nie trzeba ustawiać :D

Hmm..
a czy próbował ktoś może podpiąć głośnik niskotonowy do standardowego nagłośnienia? zastanawiam się nad dołożeniem jakiegoś aktywnego suba, bo 'szau ni ma'

mam podobne odczucia HK- moc - dramat, glosniki - dramat zaluje doplaty za to "cos" ale Giulia wynagradza innymi aspektami z jazdy i mozna przymknac oko ..;-)

moc - dramat, glosniki - dramat

Heheh dokładnie. Pierdyliard watów ale chyba w ciepło idzie bo z pewnością nie w głośniki. Zwykłe radio w 159 miało więcej mocy :)

Giulia wynagradza innymi aspektami z jazdy i mozna przymknac oko
Nom gdyby nie to to moja już by szukała właściciela nowego. Niestety taka smutna prawda. Niektórzy bronią za wszelką cenę i mówią, że się człowiek czepia ale trzeba mieć oczy otwarte i widzieć, że to niedopracowany samochód na tle konkurencji. Nawet radio za 6k nie daje rady :D

Ostatnia edycja:
mam podobne odczucia HK- moc - dramat, glosniki - dramat zaluje doplaty za to "cos" ale Giulia wynagradza innymi aspektami z jazdy i mozna przymknac oko ..;-)

to pomyśl co ja czuje ze standardem ;(

Panowie, nie jezdzilista Foresterem, tam to dopiero jest padaka. Dzwiek jak ze studni w aucie za duzo ponad 100K.
Mam srodkowy zestaw, nie urywa i Bose to nie jest ale na tle poprzedniego toczydla - Lexa NX i tak jest sporo lepiej. Kwestia punktu odniesienia.

Panowie, nie jezdzilista Foresterem

Foresterem akurat najmniej ale Outbackiem i Legacy i wciąż jest lepiej jak standard w Giulii. W KAŻDEJ innej Alfie jaką miałem (147, 156, 159) był lepszy standard. Jedyne co mi przychodzi do głowy do porównania to moja Panda ale tam były głośniki z kartonu od papieru toaletowego i nie aspirowała do premium :D

Foresterem akurat najmniej ale Outbackiem i Legacy i wciąż jest lepiej jak standard w Giulii. W KAŻDEJ innej Alfie jaką miałem (147, 156, 159) był lepszy standard. Jedyne co mi przychodzi do głowy do porównania to moja Panda ale tam były głośniki z kartonu od papieru toaletowego i nie aspirowała do premium :D
W 156 standardowe audio jest tak tragiczne, że trudno uwierzyć że w 2018 r. w aucie za 150k zł może być gorzej.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Wziąć do Alfy podstawowe Audio i dać zrobić customowe. HK zwalił robotę i nie opłaca się nic a nic dopłacać za nie. Podstawowe audio też gra źle jednak to jest wina przede wszystkim AR gdyż uparła się na taki a nie inny kształt głośników.
W Pandzie głośniki są całkiem przyzwoite - IMHO grają lepiej niż do Mercedesa W223 :)

Wziąć do Alfy podstawowe Audio i dać zrobić customowe

za 6k u specjalistów od audio można zrobić cuda.

HK zwalił robotę
Zwalił i to po całości. Np. Głośnik w półce z tyłu jest totalnie nieosłonięty od strony bagażnika. Wkładam tam dość wysoki wózek z metalową ramą i tylko czekam aż coś się zaczepi. Srsly nie dało się tam zrobić kawałka plastiku?

Harman zawalił ostatnio kilka robót - między innymi do nowej klasy G i S. A co do osłony głośnika - pewno Fiatowi było szkoda tych dodatkowych kosztów. Ale robią tak wszyscy - jakbyś widział jak BMW kombinuje przy Audio...

Harman zawalił ostatnio kilka robót - między innymi do nowej klasy G i S. A co do osłony głośnika - pewno Fiatowi było szkoda tych dodatkowych kosztów. Ale robią tak wszyscy - jakbyś widział jak BMW kombinuje przy Audio...

a to ciekawe, bo w tych autach jako opcja jest nagłośnienie Burmester...

a to ciekawe, bo w tych autach jako opcja jest nagłośnienie Burmester...
o
Burmester daje nazwę i zatwierdza gotowy wyrób. Oczywiście część wpływów jest dla nich. Dla tych Mercedesów projektantem i dostawcą był H/K. Był ale już nie jest gdyż Burmester nie zaakceptował ich dzieła i teraz robi to ktoś inny.

Nie rozumiem hejtu na HK, jeździłem wcześniej volvo v60, xc60 i sprzęt audio w Giulii jest o niebo lepszy, ceny samochodow porównywalne. Jest przestrzeń dźwięku, jest czystość, jest separacja tonow, przy dobrze nagranym audio (FLAC) masz bass idealny, nie nachalny, dresiarski, tylko głęboki i nie zabijający innych wrażeń.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Fajnie jest mieć dobry sprzęt w aucie ale weźcie pod uwagę, że osób ze słuchem muzycznym jest zdecydowana mniejszość. Też bym chciał móc się podniecać dźwiękami, tonami, separacją itp. ale jestem z 1. grupy umuzykalnienia czyli "gra" lub "nie gra".

Nie rozumiem hejtu na HK, jeździłem wcześniej volvo v60, xc60 i sprzęt audio w Giulii jest o niebo lepszy, ceny samochodow porównywalne. Jest przestrzeń dźwięku, jest czystość, jest separacja tonow, przy dobrze nagranym audio (FLAC) masz bass idealny, nie nachalny, dresiarski, tylko głęboki i nie zabijający innych wrażeń.

Wydaje mi się, że jako słuchacz jestem z tych którzy słyszą trochę więcej niż mniej. HK mnie nie powala, spodziewałem się więcej. Moim zdaniem jednak jest mocno wrażliwe na źródło dźwięku. Radio zdecydowanie słabo gra, dobrej jakości pliki muzyczne znacznie lepiej.

Jak każdy, hehe :D
Chodziło mi o to że samodzielnie kwalifikuję się do grupy wyższej niż pierwszą o której pisał prezes..[emoji6]

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Piszę ze swojej perspektywy. W Super miałem ten "średni" zestaw za 3k i grał bardzo dobrze. Teraz mam HK i oczywiście gra lepiej ale niewiele i nie jest to warte dodatkowych 3k. W dodatku jest cichszy.

To wciąż dobry zestaw ale nie za cenę 6k.

Amortyzatory
Powrót