• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Sprawdzony warsztat w Krakowie

• Autor wątku Autor wątku bogusz32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ma ktos jakies doswiadczenia ze sprawdzianiem samochodu przed zakupem w Automobile Torino Kraków? Na googe niby ocena dobra jako serwis ale jak pytalem na innym forum to mi powiedziano nie jedz do ASO bo tam tylko leca wedlug listy rzeczy do sprawdzenia nie majac pojecia co robia. ;)
Ewentualnie sa jakie alternatywy?

Jeździłem tam 3-4 lata temu z 156 nigdy nie miałem problemów choć głownie to były błahe naprawy które teraz już sam ogarniam (klocki, tarcze, wymiana oleju). Wybieram się tam w poniedziałek z 159. Zdam relację jak będę po. Termin musisz zaklepać jakieś 2-3 dni wcześniej

Ma ktos jakies doswiadczenia ze sprawdzianiem samochodu przed zakupem w Automobile Torino Kraków? Na googe niby ocena dobra jako serwis ale jak pytalem na innym forum to mi powiedziano nie jedz do ASO bo tam tylko leca wedlug listy rzeczy do sprawdzenia nie majac pojecia co robia. ;)
Ewentualnie sa jakie alternatywy?
Jeździłem tam 3-4 lata temu z 156 nigdy nie miałem problemów choć głownie to były błahe naprawy które teraz już sam ogarniam (klocki, tarcze, wymiana oleju). Wybieram się tam w poniedziałek z 159. Zdam relację jak będę po. Termin musisz zaklepać jakieś 2-3 dni wcześniej

Jestem już po wizycie. Ogólnie dalej trzymają formę. Ustawili mi zbieżność, sprawdzili amortyzatory oraz hamulce pod kątem zużycia, wymienili olej (doręczyłem im swój) Dokonali też całego przeglądu auta który nie wskazał większych usterek za wyjątkiem dwóch i tutaj można też zaliczyć im to na plus:
1. Nie wymienili płynu chłodzącego ponieważ mechanik znalazł nieszczelność układu (fakt kapie w garażu tyle co by kapsla nie wypełniło w tydzień)
2. Nie nabili czynnika do klimatyzacji ponieważ również znaleziona nie szczelność układu

Robią foty takich niespodzianek można podejrzeć na kompie. Nie zapytałem czy podeślą je na maila
Oszacowali mniej więcej koszta w/w napraw na częściach oryginalnych i zamiennikachi i jeśli bym się zdecydował to wiadomo trzeba się umówić na termin

Całość zajęła im 3,5h

Jeśli chcesz jeszcze jakiś dodatkowe info pisz na PW

A ktos kto mi sie podepnie e GT pod komputer i ogarnie nie domykajaca sie szybe ?[emoji52]

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

wiecie kto mi niedrogo ogarnie ręczny?
zacisnął się lekko i trzyma, a nie mam jak tego zrobić samemu

koledzy, gdzie na szybko sprawdzę przed zakupem giuliettę 1.75tbi?

koledzy, gdzie na szybko sprawdzę przed zakupem giuliettę 1.75tbi?

Jak byś napisał na swoim profilu miejscowość w której mieszkasz to może ktoś doradziłby Ci konkretnie a tak to ja bym podjechał do ASO,żeby go porządnie przejrzeli. Ja tak zawsze robię. Koszt ok. 300 zł. Znajdź tylko ASO z dobą opinią w Twojej okolicy. Na tak wyżyłowanym aucie nie ma co oszczędzać. NIe kupuję się go,żeby jeździc tylko do kościoła wię trzeba sprawdzać ze zdwojoną uwagą.

Witajcie,
pisząc w temacie, czy ktoś zna w miarę dobry warsztat, nie naciągający na kosztowne naprawy (lub konsultujący to klientem) z Krakowa, jak najbliżej centrum kongresowego ICE (oczywiście nie znaczy to że jeśli oddalony o 1 czy 2 km to odpada - ale po prostu aby nie były to okoliczne wsie czy obrzeża miasta skąd dojadę z powrotem tylko autobusem)? Jest na mapie kilka warsztatów, lecz chciałbym wiedzieć czy ktoś tam był z Alfą i może podzielić się doświadczeniem...

Cześć. Szukam sprawdzonego warsztatu w Krakowie lub okolicach do serwisu silnika 2.5 V6. Czy są tu koledzy posiadający ten silnik ? Gdzie oddajecie swoje auta do roboty?

sorry że nie napisałem gdzie;) chodzi mi o Kraków, szukam warsztatu nie ASO który zna się na multiair i sprawdzi autko przed zakupem;)

a serwisie Torino na zakopiańskiej za przegląd przez zakupowy krzyczą 360zl... ktoś poleci na szybko coś w rozsadniejszej cenie?

Ktoś poleca gdzie w Krakowie najlepiej wymienić mulitiair (Giulietta 1.4)?

Hej wszystkim

Szukam miejsca do serwisowania nowej Quadrifoglio. W Torino powiedzieli ze nie moge wylonywac napraw gwarancyjnych tego auta (???) i ze jest tylko kilka serwisow autoryzowanych do napraw tej wersji.

W FCA na infolinii dostalem informacje sprzeczna tj kazdy autoryzowany dealer moze naprawiac te samochody.

Czy ktos wie skad te rozbieznosci?

Dzieki

Gdzie najlepiej serwisować Giulie 2.0 280 poza ASO ?

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Podbijam pytanie, może ktoś polecić jakiś dobry serwis klimy w Krakowie lub niedalekich okolicach? Takich co potrafią zrobić coś więcej niż podłączenie maszyny :)

Jak miałem wyciek z klimy to oddałem do Auto Serwis Wywiał. Był protokół odbioru, auto zostawiłem rano, po południu do odbioru. Robili test szczelności wodorem, podobno jedne przewód przepuszczał. Tanio nie było, ale klima trzyma ciśnienie, a minął rok. Na kolejny serwis chyba też do nich podjadę. Robiłem tam też wahacz z przodu, nie powgniatali progów w GT, ale wcześniej zaznaczyłem, że zgrzewy są głębiej niż normalnie. Ogólnie na takie typowe naprawy polecam, ale jak na jakieś typowo alfowskie to nie wiem czy bym nie pojechał na Belwederczyków. Gdyby nie to, że mam są po drugiej stronie miasta to bym nie kombinował z innymi serwisami.

Jak miałem wyciek z klimy to oddałem do Auto Serwis Wywiał. Był protokół odbioru, auto zostawiłem rano, po południu do odbioru. Robili test szczelności wodorem, podobno jedne przewód przepuszczał. Tanio nie było, ale klima trzyma ciśnienie, a minął rok. Na kolejny serwis chyba też do nich podjadę. Robiłem tam też wahacz z przodu, nie powgniatali progów w GT, ale wcześniej zaznaczyłem, że zgrzewy są głębiej niż normalnie. Ogólnie na takie typowe naprawy polecam, ale jak na jakieś typowo alfowskie to nie wiem czy bym nie pojechał na Belwederczyków. Gdyby nie to, że mam są po drugiej stronie miasta to bym nie kombinował z innymi serwisami.

tylko belwederczykow poleciało podobno na łeb na szyje;)

Amortyzatory
Powrót