Sprawdzony warsztat w Krakowie

• Autor wątku Autor wątku bogusz32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No żesz kurka wodna no... weź chociaż 5 ostatnich stron przeczytaj i znające odpowiedź na swoje pytanie...

Generalnie będziesz miał przerąbane z tą turbiną. W 320d - jeśli masz wersję z elektroniczne regulowaną geometrią - jest bardzo trudno poprawnie wykonać regenerację z ustawieniem geometrii.

A Wy to robicie ?
Coś z tym muszę zrobić, ostatecznie kupię nową turbinę i tyle...

Będąc ostatnio na Rybitwach na ulicy Nad Drwiną za stacją benzynową w stronę Urzędu Celnego zauważyłem duży blaszak z żółtym banerem "Naprawa diesli". Stały tam ze trzy 9-ki, jakaś 156 i 147. Ktoś coś wie o tych magikach ?

Do nabicia, przeglądu klimy kogo polecacie w Krakowie?

Zależy z której części miasta jesteś, jeżeli N Huta to ja spawałem i nabijałem w zakładzie Frosti skrzyżowanie Okulickiego z Fatimską. Wsio OK FV bez ściemniania, gwarancja, nie najtaniej ale profesjonalnie.

Podjedź sobie do Auto Serwisu Wadowicka,na ich stronce twojmechanik.com masz info o promocjach na klime. Sam korzystalem u nich z takiej promocji i nie odbiło sie to na moim portfelu a i klima hula teraz jak nowa.

W bosch service czyszcza klime systemem TUNAP za stowke. Jesli sie niemyle jest to sposob na mechaniczne wyczyszczenie parownika. Na youtubie wyglada imponujaco

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Robiliście gdzieś w KRK naprawę tego dzwięku szlifierki z klimy?

Pytanko, gdzie obecnie w Krakowie można sprawdzić Alfę przed zakupem ? Z tego co wczoraj patrzyłem zostało tylko Inter Auto ?!

Koledzy, a ja wskoczę z pytaniem odnośnie stilo :)
Gdzie w Krakowie mogę podjechać żeby mi ustawili sztangę gruszki? Wymieniłem sobie na nową, ustawiłem idealnie długość tak jak w starej, niby ładnie przy -0,5-0,6 dochodzi do ogranicznika, ale coś jednak jest nie halo, zaczęła delikatnie gwizdać. Dziś byłem u mechanika bo podejrzewali że się będzie kończyć turbinka, rozebrali stronę ssącą i... zero wycieków, leciutkie standardowe zapocenie, luz na wirniku w normie i stwierdzili że może jednak za mocno pompuje.
Ktoś wskaże gdzie mógłbym podjechać, i czy w ogóle jest możliwa taka regulacja na aucie?

Polećcie mi jakiś warsztat który poskłada mi rozrząd w 156 v6 :-) Zostało napiąć napinacz, ustawić wał/wałki rozrządu i poskręcać wszystko do kupy. Niestety upchnięcie poprzecznie silnika pokonało mnie i moją cierpliwość.

Mogę jutro podstawić lawetą samochód pod warsztat. Nie musi być zrobione od razu bo pojutrze wyjeżdżam na urlop. Akurat będę miał transport z krakowa do siebie innego samochodu więc przy okazji możnaby to załatwić.

Ostatnia edycja:
Jedz tam gdzie markowi zawsze rozrząd składali, na saską, albo tak jak padla propozycja do autka.

w

Tyle że nie wiem jak teraz, ale w kwietniu Autka terminy miały na 3 tygodnie w przód

Niedawno byłem na drugiej wizycie w autka.pl i znowu nie mam się do czego przyczepić. A z terminem to nie wiem. Ja zadzwonilem w poniedziałek, tego samego tygodnia w środę rano zostawiłem auto i w czwartek po pracy odebrałem. Być może wstrzeliłem się w jakiś zwolniony "slot".

Zależy. Ja już tam byłem z 5 razy, raz czas oczekiwania miesiąc, raz parę dni. Ogółem w miesiącach przedwakacyjnych widzę, że jest ciężej o termin ;)

Zawsze warto zadzwonić do Marka 664053040 i zapytać o termin określając zakres prac lub przedstawiając problem. Dużo zależy od tego co ma być zrobione.

Amortyzatory
Powrót