• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Sprawdzony warsztat w Krakowie

• Autor wątku Autor wątku bogusz32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Gdzie w Krakowie i okolicach najlepiej podjechać na kompleksowe sprawdzenie całego zawieszenie przód/tył? Ostatnio mam wrażenie, że słyszę jakieś stuki, a do tego mocno myszkujący tył na nierównościach. Kierować się wspomnianymi warsztatami, czy kolecacie kogoś szczególnie do samej diagnostyki? Giulietta 1.4 2010

Pozdrawiam

Możesz kierować się wspomnianymi warsztatami. Ale jeżeli stacjonujesz blisko nowej huty to podjedź na diagnostykę na rondzie piastowskim ( przy myjni ręcznej) do Mirka. Przetrzepie romka solidnie, zaznacz że jesteś od srebrnej 159 sw.

Witam, czy ktoś z Was korzystał może z usług Profi Auto? Warto tam pojechać? Mam problem z turbiną i dolotem w 159 a ten warsztat mam blisko.

Ma ktoś jakieś namiary na nowe warsztaty na Saskiej 4?

Dzięki! daj znać jak oni sie teraz nazywają i jakiś kontakt jak będziesz miał.

w porządku są na tej saskiej? nie odpier**** lipy?

ja tam jestem z nimi od dawna bardzo zwiazany i nigdy nie bylo zadnych problemów
ale to ja a opinii tyle ile polaków w serwisie
znalezienie kontaktu do nich zajmuje 30 sekund na google maps.. przynjamniej do tej części która sie reklamuje :)

w

ja tam jestem z nimi od dawna bardzo zwiazany i nigdy nie bylo zadnych problemów
ale to ja a opinii tyle ile polaków w serwisie
znalezienie kontaktu do nich zajmuje 30 sekund na google maps.. przynjamniej do tej części która sie reklamuje :)

w

Sporo złych opinii. Powtarzają się takie, że proste naprawy wykonują, przy konieczności wnikliwej diagnozy nie radzą sobie.
Możesz potwierdzić/zaprzeczyć?

Sporo złych opinii. Powtarzają się takie, że proste naprawy wykonują, przy konieczności wnikliwej diagnozy nie radzą sobie.
Możesz potwierdzić/zaprzeczyć?
który mechanik ma dziś same pozytywy? Jedź i się sam przekonaj. Zjeździłem kilka miejsc i się nauczyłem, że jakość wykonania naprawy to zaraz obok wiedzy i doświadczenia ważna cecha.

U Darka, przynajmniej wiem, że nie wyjadę z nowymi spier...olonymi rzeczami jak to bywa u innych. To ważna kwestia bo takie sprawy potrafią wyjść po dłuższym czasie, a jako kierowca i właściciel wolę wiedzieć co się dzieje z moim autem.

Na minus są ceny jakie sobie kszyczy ale do negocjacji zazwyczaj.

Powodzenia!

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

A u mnie właśnie stuknęło 20 lat, jak Darek serwisuje mi samochody :) chyba podjadę po jakąś odznakę Dzielny Pacjent :D

Witajcie, w mojej 159 2.0JTD w krótkim czasie skumulowało się kilka rzeczy do naprawy. Do zrobienia dwumas oraz półoś (strzela przy skręcaniu i wibruje dość mocno kierownicą podczas jazdy), a jakby tego było mało nie ma prądu na kierownicy (nie działają i nie święcą przyciski, wywaliło błąd poduszki). Możecie polecić kogoś, kto byłby w stanie wyleczyć wszystkie te rzeczy, bez konieczności bujania się po kilku mechanikach i elektronikach?

Witajcie, w mojej 159 2.0JTD w krótkim czasie skumulowało się kilka rzeczy do naprawy. Do zrobienia dwumas oraz półoś (strzela przy skręcaniu i wibruje dość mocno kierownicą podczas jazdy), a jakby tego było mało nie ma prądu na kierownicy (nie działają i nie święcą przyciski, wywaliło błąd poduszki). Możecie polecić kogoś, kto byłby w stanie wyleczyć wszystkie te rzeczy, bez konieczności bujania się po kilku mechanikach i elektronikach?
Jak chodzi o brak sterowania z kierownicy i błąd poduszki - sprawdź bezpieczniki.
Nie pamiętam, który to - ale po wymianie oba problemy zniknęły.

w porządku są na tej saskiej? nie odpier**** lipy?

Tak mi wymienili tarczę z przodu na Brembo, klocki Ferodo, że praktycznie od razu po wymianie zaczęło pojawiać się minimalne bicie przy mocniejszym hamowaniu, prędkości autostradowe.

Tak mi wymienili tarczę z przodu na Brembo, klocki Ferodo, że praktycznie od razu po wymianie zaczęło pojawiać się minimalne bicie przy mocniejszym hamowaniu, prędkości autostradowe.

To akurat nie musi by wina warsztatu a właściwie bardzo rzadko jest ich wina. Po pierwsze trzeba mieć szczęście do tarcz a potem delikatnie hamować przez kilkaset km. Jak się dobrze dotrze i nie przegrzeje to potem jeździ się długo bez problemu.

W tej chwili nie mam, ale bardzo czesto przebywam w bezpośredniej okolicy i z czystej ciekawości postaram się ich zlokalizować.
Faktycznie warsztat przeniesiony dosłownie w to samo miejsce, do budynku który przetrwał deweloperkę (dosłownie drzwi naprzeciw).

Na Saskiej są teraz dwa serwisy Alfy rzeczywiście. Jeden to Auto Serwis Roman Rząca, a drugi to https://www.alfa-fiat.pl/

Slyszal cos ktoś o tym serwisie Romana Rzący?

Bo mam do wymiany olej w silniku i skrzyni, filtry i łożysko podpory półosi i nie wiem gdzie to naprawiać. Miałem robić u Darka ale jest niedysponowany aktualnie. Jakieś inne serwisy gdzie będą wiedzieć ile oleju do skrzyni m32 faktycznie wlać i te bolączki półosi zdiagnozować i wymienić?

Amortyzatory
Powrót