Sory, ale uszczelka do wymiany, turbo , śruba luźna ... To ty tam masz 200tys przebiegu?
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Uszczelka dla tego że ściągałem przedni dekiel od rozrządu bez zdejmowania pokrywy od zaworów i uszczelka się podwinęła prawdopodobnie na pokrywie w miejscu styku z deklem od rozrządu.
Śruba jest ok nie była luźna czegoś nie doczytałeś lub źle zrozumiałeś, sprawdzałem tylko dlatego że chciałem wyeliminować ten temat o tej śrubie która niby komuś już się odkręciła więc musiałem to sprawdzić.
Przebieg to jest 67 tyś, ja auto kupiłem gdy miało 54 tyś przebiegu i przez ten okres olej był zmieniany raz! i było go poniżej minimum więc podejrzewam że to mogło mieć wpływ, również niższy stan płynu chłodzącego od turbiny był poniżej minimum. Ja zawsze pilnuje stanu oleju i innych płynów nie katuje auta na zimnym i zawsze go chłodzę przed zgaszeniem. A co robił poprzedni właściciel tego nie wiem widać że średnio mu to wychodziło .
- - - Updated - - -
Szokujesz mnie tymi informacjami, może faktycznie trzeba się przesiąść z selenia na coś innego, cały czas mam dylemat
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Tak mi powiedział mechanik w ASO we Wtorek, ja osobiście jak kupiłem auto leje tylko i wyłącznie Motula 0w30 eco-clean c2, i w lato przy upałach olej rzadko kiedy łapał 4 kreskę na wskaźniku i zmieniam co 7 tyś i jest wszystko ok=)