Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
i tak najważniejszy jest spaw, żeby był odpowiedni przetop a nie tylko powierzchniowo posmarkane.
Ja bym tam dla kolegi specjalnie zahartował i to w zimnej wodzie, może chce mieć krzywą od razu i pękniętą po kilku kilometrach.
I do tego dojdzie wyższy koszt, bo stale węglowe, nadające się dobrze do hartowania są trudno spawalne, więc spawacz policzy znacznie więcej.
Czego się nie robi dla uzyskania twardości 50 HRC i kruchej struktury martenzytycznej w elemencie, który nie pracuje ciernie, tylko na rozciąganie.
No, chyba, że sobie zażyczy odpuszczenie, to może nawet by to miało sens, poza tym, że by go nie miało
Ale wszystko w myśl zasady - klient je nasz pan
Offtopując, cholerka, też bym chciał, żeby taki na uczelni był, miałbym problem z walkami rozrządu z głowymoge nawet to azotować metoda zero flow bo mam dostęp na uczelni do takiego pieca![]()
Ile mniej, więcej będzię kosztować owa rozpórka?
Zastanawiam się czy w bx różnica prowadzenia będzie odczuwalna?
Założyłem ostatnio rozpórkę do Xedosa, były seryjnie w niektórych opcjach, więc można kupić za 5 dych ^^ Generalnie można powiedzieć, że przód zrobił się bardziej "zwarty" na zakrętach.Ktoś testował już podobne w boxerach? Zastanawiam się czy w bx różnica prowadzenia będzie odczuwalna?
Koledzy, to nie spaw, tylko spoina. Nie chciałbym mieć na rozpórce spawów. Mówię to jako spawacz i przyszły inżynier. Jaką metodą zamierzasz to spawać? Elektrodą czy półautomatem? Wiesz jakie mniej więcej siły działają na rozpórkę? Wiedząc to dobrałbym optymalną rurkę do mojej Alfuni.
Koledzy, to nie spaw, tylko spoina. Nie chciałbym mieć na rozpórce spawów. Mówię to jako spawacz i przyszły inżynier. Jaką metodą zamierzasz to spawać? Elektrodą czy półautomatem? Wiesz jakie mniej więcej siły działają na rozpórkę? Wiedząc to dobrałbym optymalną rurkę do mojej Alfuni.
To będzie tylko rozpórka nie część promu kosmicznego.Koledzy, to nie spaw, tylko spoina. Nie chciałbym mieć na rozpórce spawów. Mówię to jako spawacz i przyszły inżynier. Jaką metodą zamierzasz to spawać? Elektrodą czy półautomatem? Wiesz jakie mniej więcej siły działają na rozpórkę? Wiedząc to dobrałbym optymalną rurkę do mojej Alfuni.
Może zrobisz aktualną listę chętnych?nie czepiejmy sie juz szczegółów, spoina to potocznie mówia spaw i kazdy wie o co chodzi. to nie jest forum ''młodego mechanika'' i nie trzeba wprowadzać terminologi inzynierskiej, a tez cos o tym wiem, uwierz mi.
spawane bedzie elektroda.
Nie wiem jakie siły działaja na rozpórke, ale jesli bardzo chcesz mozesz sobie obliczyc jakie sily rozciagajace/sciskajace przeniesie rozpórka z mojego projektu przyjmując np. rurke 1''. A sorki, ale tensometrami nie mam zamiaru obklejać samochodu i badac jakie naprezenia działaja, to ma byc zwykła rozpórka a nie projekt badawczy. A i niekiedy zdałbym sie na zwykła logike i doświadczenie a nie slepo wierzyc w cyferki. to tak ode mnie sorki za OT