[145] rozpórka alfa 145 - chetni?

Cześć! Byłbym zaiteresowany rozpórką do mojej TI.

Do Tipo/Tempry/Delty/Dedry też powinna chyba pasować, mogę pomierzyć co trzeba w Dedrze 1.6 16v i w Delcie HPE Turbo, a przy okazji może chętni na LKP by się znaleźli :)

Ciesze się, że jest jakieś zainteresowanie, bo pewnie do jednej sztuki nie chciało mi by sie kombinować. Nie piszę jeszcze o zadnych terminać bo najpierw musi powstać prototypowy egzemplarz, ale sprawa na pewno nie ucichnie- BEZ OBAW
pozdrawiam Michał - 1990mb

- - - Updated - - -

Do Tipo/Tempry/Delty/Dedry też powinna chyba pasować, mogę pomierzyć co trzeba w Dedrze 1.6 16v i w Delcie HPE Turbo, a przy okazji może chętni na LKP by się znaleźli :)

mozesz pomierzyc rozstaw miedzy śrubami amortyzatorów. Oraz wstawić fotkę silnika czy nie bedzie problemu z montażem rozpórki.

A co do TSów - to pasowanie rozpórki zależy od umieszczenia któregoś ze zbiorniczków i wiem, że w tych przed FL jest z tym chyba gorzej.

Chodzi o zbiorniczek płynu ham. Gorzej jest w tych po FL, bo zbiorniczek większy i przeszkadza. Zdobyłem kiedyś rozpórkę WIECHERS (jak na dolnym zdjęciu) do 145/146 i musiałem odsprzedac, bo nie pasowała.

- - - Updated - - -

z wygladu ta od bx nie wydaje sie byc skomplikowana w wykonaniu, więc bardzo bede starał sie o to aby powstała również dla bx, zeby wszyscy byli zadowolenie.

musze się przyjrzeć jak to wyglada u mnie ale moze rozpórka od bx bedzie pasowała do reszty silników TS, TS po fl, TD

zdjecia:
moze ktos sie równiez wypowie, dyskusja trwa :)

Do mojego musi być taka, co leci nad zbiorniczkiem, a nie obok, podobna do tej SPARCO na zdjęciu zamieszczonym przez kolegę saroo. Według opisu ona pasuje do wszystkich 145/146: http://www.rallyshop.pl/index.php?p2626,rozporka-sparco-alfa-romeo-145-146
Gdyby udało się wyrzeźbić coś podobnego to też byłbym zainteresowany :yes4:

Załączniki

• rozp.jpg
    rozp.jpg
    19.5 KB · Wyświetleń: 132
Ostatnia edycja:
pisałbym się na rozpórkę do 155 ts 8v może nawet na dwie sztuki

proszę Panowie o cierpliwość. Temat idzie do przodu mam juz pomiary i w przyszłym tyg. bedzie robiona pierwsza sztuka. Bede tworzył 2 rodzaje: do bx i ts/td.

też bym sie pisał na rozpórkę do 146 1.4ts pełen i ostatni lift. Jak dla mnie może być nawet nie polakierowan (surowa stal) mam warunki to z chęcią sam bym ją pomalował jesli była by tańsza :)

Na forum alfa155.org podają info że rozpórka ze 145 podchodzi do 155, a co za tym idzie ja również jestem chętny na jedną sztukę :)

osoby, które wstępnie wyraziły zainteresowanie rozpórkami, spisałem żeby wiedzieć o ilu sztukach rozmawiać.

1990mb
Saroo (bx)
Rzmudzior
nebeu
Piter
Jester (bx)
rafał_155
Pablos 1987
ecu
Dawka

pozdrawiam

Witam. Ja również byłbym zainteresowany rozpórką do ts'a poliftowego.

I ja też jestem zainteresowany, rozmawiałem na wiosnę z człowiekiem, który robi rozpórki, ale jakoś olał temat, nie chce widocznie robić do Alf, choć wspominałem, mu ze na pewno z 10 ludzi z forum będzie chciało mieć taką rozpórkę.

1szt JTD (polift)

I jak tam z tematem?działasz panie dobrodzieju coś w tym kierunku?

troche działam, jeden wzór juz mam wstepnie ''pocykany'', jeszcze ostatnie przymiarki i bedzie gotowy. Ale prosze rowniez o wyrozumiałosc jesli cały temat sie przedłuży, bo musze porobić przymiarki do wszystkich silników oraz z drobnych kłopotów rodzinnych. Temat na pewno dojdzie do końca, jest to kwestia kilku tyg.

spoko, lepiej dwa razy przymierzyć niż raz spi...olić.
no to czekam cierpliwie na kolejne wieści :)

Amortyzatory
Powrót