[145] rozpórka alfa 145 - chetni?

nie czepiejmy sie juz szczegółów, spoina to potocznie mówia spaw i kazdy wie o co chodzi. to nie jest forum ''młodego mechanika'' i nie trzeba wprowadzać terminologi inzynierskiej, a tez cos o tym wiem, uwierz mi.

spawane bedzie elektroda.

Nie wiem jakie siły działaja na rozpórke, ale jesli bardzo chcesz mozesz sobie obliczyc jakie sily rozciagajace/sciskajace przeniesie rozpórka z mojego projektu przyjmując np. rurke 1''. A sorki, ale tensometrami nie mam zamiaru obklejać samochodu i badac jakie naprezenia działaja, to ma byc zwykła rozpórka a nie projekt badawczy. A i niekiedy zdałbym sie na zwykła logike i doświadczenie a nie slepo wierzyc w cyferki. to tak ode mnie sorki za OT

Wystarczy, że przykleisz naklejke "OMP" lub "Sparco" a w oczach potencjalnych kupujących nabierze sztywności niczym skrzydło promu kosmicznego:)

to jak będzie można zamawiać to daj dane do przelewu

mam wielka nadzieje i bede sie starał, zeby juz w weekend to ruszylo.

wysłałem kilka zapytań do lakierni proszkowych o koszta, jesli wyjdzie zbyt drogo to bedzie malowane pistoletem.

A do 147 nie dał byś rady ogarnąć takiej rozpórki ? Bo nigdzie nie moge znaleźć w jakiejś rozsądnej cenie, nie będę płacił przecież 500zł za kawałek rurki z naklejką Sparco :) Nie chodzi na już bo widzę że, dopiero ruszasz z produkcją do 145 :) ale w późniejszym czasie. Bo jak ta będzie dobra to czemu sobie nie zarobić, bo nigdzie nie ma do 147, a myśle, że na forum znalazło by się paru chętnych.
Pzdr

A do 147 nie dał byś rady ogarnąć takiej rozpórki ? Bo nigdzie nie moge znaleźć w jakiejś rozsądnej cenie, nie będę płacił przecież 500zł za kawałek rurki z naklejką Sparco Nie chodzi na już bo widzę że, dopiero ruszasz z produkcją do 145 ale w późniejszym czasie. Bo jak ta będzie dobra to czemu sobie nie zarobić, bo nigdzie nie ma do 147, a myśle, że na forum znalazło by się paru chętnych.
Pzdr

mam w domu również 147 wiec byłoby na czym robić przymiarki - pomysle nad tym :)

zamawiać bedzie mozna najprawdopodobniej od przyszłego tyg. , pracę trwaja nad rozpórka, w sobote jestem mówiony na przymiarke.

Zrób jakieś
robi_fotke.gif

i jak tam masz jakieś foto?jak idą prace?

z tego co wiem rozpórka jest już gotowa, w weekend lezałem chory, jakieś grypsko mnie rozłożyło, wiec nie wracałem do domu i nie mogłem porobić zdjęć. Rozpórke robi ktos w moim rodzinnym mieście i mam możliwość bycia tam tylko w weekend. Z tego też powodu nie chce rozpoczynać juz zapisów, kazdy musi widzieć co kupuje. W piątek będe juz w domu to dam znać co i jak. Myśle ze w przeciągu tygodnia pierwsi zainteresowani bedą mogli otrzymać już rozpórkę. Będę walczył o jakiś rabat z powodu przeciągania sie całej sprawy.

przepraszam jeszcze raz i dzieki za wyrozumiałość

spoczko.to jak coś będziesz wiedziła to daj znać, no i powrotu do zdrowia życze :)

Siema.
A jak z regulacją? Będzie śruba rzymska? jeśli tak to jestem zainteresowany. 1.6 TS

W takim razie biorę. Jeśli kolor będzie inny niż czarny, to chcę niemalowaną. ;D

Z uwagi na warunki pogodowe trochę sie wszystko przeciąga. Próbna rozpórka jest w zasadzie gotowa, jeszcze nie pomalowana bo na podstawie tej bedą wykonywane inne. Zdjęć niestety nie mam, moze uda sie je zrobić w tym tyg.

A teraz kilka konkretów.
Rozpórka jak na foto, prowadzona przy grodzi
1.jpg
Koszt rozpórki to 160 zł + 15zł ( wysyłka i pakowanie)
Rurka 3/4 '' stalowa, regulowana śrubą rzymską
Kolor tylko czerwony.
Jeśli ktoś chce nie malowana to koszt wynosi 145 + wysyłka

Nie chciałbym jeszcze zaczynać zapisów gdyż nie przymierzyłem do wszystkich aut. A wlaścicieli 155 proszę o cierpliwość bo ciężko znaleść jakieś auto blisko mnie, a chce zebyście byli w 100% zadowoleni.

Zapisy będą odbywać sie poprzez priv. O kolejności wysyłki będzie decydowała kolejność wpłat na konto. Nie wiem jak z terminami, bo nie wiem ile osób będzie ostatecznie ale myślę ze w ciagu tygodnia od zapisów z 6-8 szt moze byc gotowych do wysyłki.

Ale jak mówie, jeśli ktoś jest już w 100% pewny to można zamawiać na pw, ( w odpowiedzi dostanie wszystkie zwrotne informacje) ale nie przymierzyłem jeszcze do wszystkich modeli, jest to kwestia moze kilku a moze kilkunasty dni, Nie wiem na dzień dzisiejszy.
Jeśli juz ktos sie zdecyduje zamawiać wiadomość niech wyglada n asttepujaco ( ułatwienie dla mnie)

IMIĘ NAZWISKO
ADRES

MARKA SAMOCHODU, SILNIK

MALOWANA/ NIEMALOWANA

Tak sie kreuje sytuacja.
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót