[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

Diody to te cztery ciemne elementy. Płytka chyba wpadła ponieważ diody powinny wystawać na zewnątrz i muszą być skierowane na boki i tył auta. Patrząc na to zdjęcie to masz komplet.

To są diody? Nie chyba. Wyraźnie widać, że czegoś tam brakuje, sterczą trzy druty, na których coś musiało być.

184.jpg

Wysłane z mojego Alcatel One Touch 6030X

Załączniki

• uploadfromtaptalk1399878241556.jpg
    uploadfromtaptalk1399878241556.jpg
    47.7 KB · Wyświetleń: 65
164

Przyjrzyj się dokładnie, są na nich soczewki (wypukłości). To złącze służy do kodowania pilotów.Twoja płytka lekko wpadła. Musisz ją tak ustawić aby diody wystawały.
To są diody? Nie chyba. Wyraźnie widać, że czegoś tam brakuje, sterczą trzy druty, na których coś musiało być.

184.jpg

Wysłane z mojego Alcatel One Touch 6030X

Diody to te cztery ciemne elementy. Płytka chyba wpadła ponieważ diody powinny wystawać na zewnątrz i muszą być skierowane na boki i tył auta. Patrząc na to zdjęcie to masz komplet.

Miałeś rację. Płytka wpadła do środka :D Niestety wygląda na to, że w kluczyku mam spaloną żarówkę. No i właśnie, centralny w 164 sterowany jest żarówką?
Można to kupić na Allegro:
http://allegro.pl/zarowka-1-5v-90ma-0-135w-sub-midget-4-0-4-8-5-5mm-i4152294779.html

EDIT/

Hmm... Obawiam się, że to co ja posiadam to tylko kluczyk z wbudowaną latarką a pilota centralnego zamka nie posiadam :/ Ktoś ma zdjęcie, jak to w oryginale wygląda?

Ostatnia edycja:
Centralny jest sterowany pilotem na podczerwień.Jeśli mogę doradzić to kup część widoczną na zdjęciu czyli odbiornik z przypisanym pilotem. Kupno samego pilota może być straconą inwestycją ponieważ są problemy z przypisaniem pilota. W pilocie częstym problemem są lutowania diody nadawczej ale odrobina pasty i cyny naprawia problem.Kiedyś zamieszczałem zdjęcia które luty należy poprawić.

Ostatnia edycja:
Cześć to znowu ja :). Jak poprzednio zaczynałem się rozglądać to budżet mi się posypał, ale teraz już mam nadzieję że się uda, więc zapytam ponownie. Czy ktoś w najbliższym czasie będzie planował sprzedać swoją 164? Interesują mnie tylko silniki wolnossące.

Potrzebuje prawej "spinki" (nie wiem dokładnie jak ona się nazywa), która łączy tak jakby tylne listwy ze sobą. Chodzi mi o te chromowane (srebrne) listwy, które lecą dookoła tylnego zderzaka. Ja natomiast potrzebuje jedynie samego tego łącznika (spinki) z prawej strony.
Chaotycznie napisane, ale nie wiem jak to opisać :D Jutro postaram zrobić zdjęcie dla tych, którzy nie rozumieją o czym mowa.
W razie czego priv :)

Szukasz chromowanej części listwy, która zasłania łączenie listwy tylnej z listwą boczną :)

Szukasz chromowanej części listwy, która zasłania łączenie listwy tylnej z listwą boczną

Lepiej bym tego nie ujął :D Dokładnie o takie cudo mi chodzi. Zwykła spinka łączeniowa (a przynajmniej tak to wygląda)
Może ktoś posiada? PILNE !

cześć.

Mam problem z wtryskami w swojej 164 V6.
Leją jak wymiona krowy :D Szukam i szukam i znaleźć nie idzie takich wtrysków. Od czego innego podejdą mi wtryski ?

O ile pamiętam są takie same jak w TS 16v, ale te pierwsze przed liftem koloru żółtego. Sprawdz kolego po numerach

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

Ma ktoś może na stanie duże podkładki do tylnego zawieszenia lub wie gdzie je można dostać ?
nr. katalogowy:
60801317
82284101-w aso niedostępne
82397053

Ja bym uważał. "Boxster" :-)

Cena jest śmieszna, kolor najszybszy, ciekawy silnik. Pytanie ile szpachli nałożone.

Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.

Na wstępie, jeśli piszę w zły miejscu to przepraszam i proszę o info gdzie mogę napisać.

Tak więc niedawno stałem się posiadaczem AR 164 3.0 V6 12v z tematu: "Uratuj 164 przed zapomnieniem". Staram się powoli ogarniać auto i na pierwszy front poszedł fotel elektryczny kierowcy i układ chłodzenia.

Pierwsze pytanie, czy ktoś wie gdzie mogę dostać mechanizm przesuwania fotela przód tył? Jest tam takie duże koło zębate które u mnie niestety pozbyło się kilku zębów.

Druga sprawa, czy termostat muszę wymienić cały? Widziałem że jest tam wymienny wkład, ale nigdzie nie mogę znaleźć samego wkładu. Nie mogę też znaleźć uszczelek termostatu. Wiecie może gdzie coś takiego mogę znaleźć?

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdr

Amortyzatory
Powrót