[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

Z termostatem jest tak że wymieniasz całość lub wycinasz aluminiowe odlewy które trzymają standardowy termostat, ale wiąże się to z tym że musisz szukać termostatu pod wymiar i od razu bym polecał termostat który się otwiera przy 74-76 stopni C, w lecie na pewno się przyda. Ja uszczelkę wykonałem sam z tektury uszczelkowej 0,5mm, 5 minut roboty i uszczelka gotowa.

Co do koła zębatego to może być problem, ale spytam znajomego może będzie mieć.

Chyba czegoś nie rozumiem odnośnie termostatu,dlaczego tam trzeba coś wycinać skoro wkład można spokojnie ręką wyjąć? I dlaczego wziąć wcześniej otwierający się? Czy 3.0 V6 12v mają tendencję do przegrzewania się?

Dzięki za zainteresowanie się tematem i z niecierpliwością oczekuje informacji na temat fotela :-) pozdrawiam

Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka

Tylko nie jestem pewien czy bez wycinania znajdziesz odpowiedni wkład, chyba że się mylę to proszę mnie poprawić :) Co do przegrzewania to zależy, bo jak utknę w krakowskim korku to wolę z niego jak najszybciej uciekać w szczególności w upalny dzień, bo standardowy termostat otwiera się dopiero przy 87 stopniach C i auto się grzeje, ale swoją drogą może to być spowodowane moim stylem jazdy ;)

Skąd te obawy? To normalne temperatury pracy Busso, nie sugeruje się wskaźnikiem, ponieważ bywa on bardzo niedokładny.

Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.

Za takie pieniądze - sądząc po zdjęciach - to można i bez oglądania na ryzyko kupić... Kilka stówek mniej na złomowisku płacą a autko wygląda do jazdy.

miałem jechać z kolegą ale zmieniły mu się plany - szkoda. będe jechać do 3 miasta jeszcze we wrześniu to jak nikt nie kupi to postaram sie podjechać ją zobaczyć

Panowie pytanko, dzisiaj przyszedł do mnie nowy termostat do 3.0 V6, ale bez śruby do odpowietrzania, stara niestety ma ukręcony łeb. Czy to musi być jakaś specjalna śruba?

Jak coś aso jest dostępną, nie pamiętam jaka była cena ale była ona w granicach rozsądku ;)

Xofer - na poprzedniej stronie jest właśnie o niej dyskusja. Tyle, że teraz sprzedaje ją komis, nawet nieco taniej(można przypuszczać, że właściciel oddał po cenie złomu ;)) W każdym razie 33 są tak niedoceniane na rynku, że jeśli jest ładna, jeżdżąca, nie ma dziur w podłodze(chciałbym takową zobaczyć), silnik nie stuka i przednie amory nie są mokre to warto brać.

Panowie, pytanko: czy nie zalega komuś rura łącząca przepływomierz z przepustnicą do AR 164 3.0 V6 12v?

Amortyzatory
Powrót