[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

Potrzebuję nadkole do 164 od strony kierowcy przednią część. ma ktoś może?

Jakby ktos potrzebowal ,to mam na sprzedaz ospoilerowanie do 164 Qv/Q4,skrzynie do 24v i magiel. Info na Pw.

Dmuchawa to silnik ze sterowaniem obrotami. Najlepiej sprawdzić czy działa sam silnik wtedy będzie można wykluczyć element sterujący. Najgorsze będzie wyjecie dziasostwa z podszybia.

attachment.php

Czy te felgi wejdą na opony o szerokości 215? A dokładnie 215/55/16. Mam te felgi na zimę i mam okazję kupić do nich opony własnie o tej szerokości, tylko nie wiem czy wejdą?

Załączniki

• felgi.jpg
    felgi.jpg
    124.4 KB · Wyświetleń: 188
Wiem, wiem :) chodzi mi jednak czy opona o szerokości 215mm wejdzie na te felgi

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

Może być różnie. Nie wiesz jaka jest szerokość tych felgów?
A może masz możliwość przymiarki? To by rozwiało wszelkie wątpliwości. :D

Właśnie felgi mam, tylko problem w tym iż nie na miejscu, a odpowiedź w sprawie opon musiałem dać już dzisiaj. Kolega wyżej napisał, że wejdą tak więc opony jutro wysyłane będą do mnie.
Może ktoś zorientowany w temacie wie jaką szerokość maja te felgi i czy 215mm opona podejdzie? :)
Mam nadzieję, że będzie pasować, ponieważ opony wyrwałem myślę że w dobrej cenie.

No teraz to już będziesz musiał się przekonać na własne oczy. :D

Z tego co pamiętam to cena była większa bo ponad 6 tyś chciał za nią. W tym czasie jeszcze wtedy na tablicy było pare 164 w niższych cenach. Ja się nią nie interesowałem bo kupiłem alfę wcześniej i szukałem tylko silnika a 6,5 tyś za silnik to za dużo:P

Dzień dobry.

Jakie amortyzatory polecacie do AR164, tzn. jakiej firmy: to co jest od ręki KYB, Monroe, czy może inne/lepsze - Bilstein czy co jeszcze?

pozdrawiam
mirek

alfa_fan To zależy czy szukasz obniżonych i twardych czy oryginalnych
Mielismy H&R i mogę śmiało polecić, ale to raczej do wyczynowej jazdy po mieście się nie nadaje gdyż wszystko czuć

Są dostępne Bilsteiny do 164? U siebie mam jakieś twarde i po mieście jest tragedia... Każdą nierówność staram się omijać, bo jak wjadę w dziurę to żołądek mi się odkleja :D Do tego po centrum góra 30-40km/h bo nie wyrobiłbym na omijaniu studzienek. Każdy i tak patrzy na mój "slalom gigant"

Dzień dobry.

Standardowe zawieszenie chcę, ale trochę twardsze i na razie nie mam koncepcji na to.

pozdrawiam
mirek

Czy te objawy wskazują na poduszkę skrzyni biegów czy mam do wymiany coś innego ? Podczas ruszania, zmiany biegów a także gwałtownym odpuszczeniu i dodaniu gazu czuć szarpniecie . Jak myślicie ?

Amortyzatory
Powrót