[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

odciągany po lifcie- przed liftem sprzegło standard, a koło zamachowe zwykłe we wszystkich 164

Hejka, nie chcę zakładać nowego tematu, a mam problem z wskaźnikiem poziomu paliwa. Poziom paliwa wzrasta wraz z przyspieszaniem :D zatrzymując się na światłach poziom spada z np.1/4 na lekko ponad 0, wystarczy, że ruszę wzrasta b.powoli do poprzedniego poziomu, bądź wcale go nie osiąga(jeżeli jadę spokojnie), chyba, że gwałtownie zacznę przyspieszać. Macie pomysł na tę przypadłość? może coś jest źle spięte. najmilej widziane gotowe rozwiązania :P

Masz zwarcie po linii czujników , to żmudna praca zeby to znaleść - przez to bedą na pewno tez inne usterki

Koledzy. Tłumik końcowy do 164 3.0 180km rocznik 1993 pilnie poszukiwany. Ma ktoś jakieś namiary? U mnie wszyscy sprzedawcy robią duże oczy i rozkładają bezradnie ręce :)

Wysłane z mojego Alcatel One Touch 6030X

Końcowy jak końcowy... Zapytaj się o środkowy :D Dopiero wtedy zobaczysz zmieszanych i bezradnych sprzedawców :D

Mi robili na zamówienie końcowy i środkowy, tylko nie pamiętam z jakiej firmy i gdzie. Musiałbym spojrzeć.

Końcowy jak końcowy... Zapytaj się o środkowy :D Dopiero wtedy zobaczysz zmieszanych i bezradnych sprzedawców :D

Mi robili na zamówienie końcowy i środkowy, tylko nie pamiętam z jakiej firmy i gdzie. Musiałbym spojrzeć.

Może jednak komuś zalega w garażu tłumik, albo ma do takiego dojście? Za nic nie mogę nic znaleźć. Zostaje mi chyba tylko eBay.

Ogólnie ciężki temat z tymi tłumikami, przerabiałem to i wiem co piszę.
Mój środkowy np. ma inny kształt niż oryginał, ale ważne że pasuje :)

Tutaj jest końcowy, ale kiedyś widziałem że mieli i środkowy, musiał byś popytać

http://allegro.pl/tlumik-koncowy-alf...091962167.html

Ta polska wydmuszka jakoś nie wzbudza mojego zaufania. Poza tym brak tu chociaż ozdobnej końcówki :P

możesz pisać do proex-a, z tego co się z nimi kontaktowałem robili już wydech do 164 3.0. Jedyne co trochę ich "profesjonalizm mnie martwi :/

Napisałem do nich. Zobaczymy co odpiszą.

Za 750zl Rm-Motors może mi zrobić tłumik, ale potrzebują auta na jeden dzień. Trochę drogo.

To samo jest w MG Motosport, 800zł końcowy, 350-500 środkowy. Ale z tego co wyczytałem to cena jest w 100% adekwatna do produktu który dostajesz :) Dlatego zrobię chyba tak że kupię tą wydmuszkę z allegro, a na następny sezon przejadę się do nich i cały wydech zrobię.

Jak na razie lepszej opcji nie widzę.

kupowałem cały wydech do 164 2.0 na alledrogo, końcowy mam już 1,5 roku a środkowy niecały rok i nie narzekam.... w sensie nie jest głośny nie dudni, mocy nie ubyło (subiektywnie)

Ja mam takie pytanie: mógłby ktoś napisać jakie są różnice pomiędzy boxerami z 33, a tymi z 145/146?

ma ktoś może rozpiskę kolorów w jakich wychodziła 164 ?? czy granatowa Alfa miała kilka odcieni ?? bo szukam blacharki do podmiany i nie wiem czy jak widzę granatową Alfę czy to na pewno będzie ten sam odcień.

na klapie chyba mam naklejkę czy blaszkę ,że mam kolor Nero, nie wiem czy ktoś dla jaj doczepił czy co bo wóz nie jest malowany - sprawdzałem miernikiem.

Dodano po 8 minutes:

ma ktoś może rozpiskę kolorów w jakich wychodziła 164 ?? czy granatowa Alfa miała kilka odcieni ?? bo szukam blacharki do podmiany i nie wiem czy jak widzę granatową Alfę czy to na pewno będzie ten sam odcień.

na klapie chyba mam naklejkę czy blaszkę ,że mam kolor Nero, nie wiem czy ktoś dla jaj doczepił czy co bo wóz nie jest malowany - sprawdzałem miernikiem.

mój kolor to taki jak na zdjęciach poniżej:
http://img03.tablica.pl/images_tabl...-lpg-zamiana-zamienie-drozsze-motoryzacja.jpg
http://img02.tablica.pl/images_tabl...pg-zamiana-zamienie-drozsze-dodaj-zdjecia.jpg

Załączniki

• kolor 1.jpg
    kolor 1.jpg
    57.1 KB · Wyświetleń: 67
  • kolor 2.jpg
    kolor 2.jpg
    60.5 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
Może mi ktoś pokazać na zdjęciu, lub grafice gdzie w bloku V6 znajdę korek spustowy płynu chłodniczego? Bo nie mogę zlokalizować.

Koledzy, jeszcze jedno. Przepływomierz w 164 ma 5 pinów. Wtyczka w instalacji do niego też jest 5-pionowa, ale przewodów przy niej jest już tylko 4. Tak ma być?

Może mi ktoś pokazać na zdjęciu, lub grafice gdzie w bloku V6 znajdę korek spustowy płynu chłodniczego? Bo nie mogę zlokalizować.

Pod kolektorem wylotowym.Na wysokości łączenia trzech rur wydechu w jedną.

Koledzy, jeszcze jedno. Przepływomierz w 164 ma 5 pinów. Wtyczka w instalacji do niego też jest 5-pionowa, ale przewodów przy niej jest już tylko 4. Tak ma być?

Tak.

Amortyzatory
Powrót