[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

tylko zdjęcia jakieś dziwne:)
To się nazywa SZTUKA... musisz sam zinterpretować na podstawie zdjęć, w jakim stanie jest auto :D
Osobę, która robiła zdjęcia czerwonej, chętnie bym wynajął na sesję - widać, że artysta.
Poza tym obie alfy wystawia jeden człowiek, nawet zdjęcie zegarów z lenistwa walnął to samo do obydwu aukcji :]

no wiesz, siedziska nie pokazał, więc wszystko możliwe ;) co to gazu, to fakt, może się źle zgrywać z 16-zaworowym silnikiem, bo jest on dość delikatny... gdybym osobiście podejmował się gazowania, to tylko 8v, o wiele trwalszy.
A kto powiedział, że w tej P4 jest gaz z 16-zaworowym silnikiem?? Pisałem przecież co jest z tą czerwoną i sprawa wygląda tak, że silnik jest z I albo II serii 1,7 8v na gaźnikach a gaz chociaż jest założony to nie wbity w dowód i na każdy przegląd był wyjmowany któryś jego element, żeby diagnosta się nie przyczepił...

Fakt, wybacz, nie czytałem poprzednich stron tego wątku, mój błąd.

Nie no po prostu nie ma co wprowadzać w błąd;) a forum jest po to, żeby każdy mógł podjąć dyskusję i w razie czego poprawić błędy:)

Skoro już gadamy na różne tematy, to czemu pozbywasz się swojej P4? :)

może nie do końca po kosztach, bo wał napędowy z tego co mówił właściciel zrobił na oryginalnych częściach albo idealnie pasujących tak, jak np podwieszki, gdzie jedna pasuje od poloneza a druga od Pandy 4x4...A prawda jest taka, że 33 to dość specyficzny samochód, który się albo kocha albo znienawidzi po wielu rozczarowaniach jakich niektórym użytkownikom dostarczył...a jeśli się już go kocha to niestety nie zawsze właściciela stać na wszystkie części z górnej półki...
ja np jeżdżę moją już prawie 3 lata i wiele przy niej zrobiłem, bo poprzedni właściciel jeździł nią w Niemczech i koszty utrzymania zmusiły go to sprzedaży...A teraz ja muszę to zrobić ale za względu na małe dziecko którego fotelik mogę przypiąć tylko na środku tylnej kanapy(za przednimi fotelami się nie mieści) i jak włożę wózek do bagażnika to już nie mam na nic miejsca:/
Ojjj nie czytasz poprzednich postów...:P

Oj, nie czytam, sorry po raz kolejny, następnym razem zanim spytam to przejrzę z 10 ostatnich stron ^^

Szukam dywaników do Imoli, jakieś propozycje??

Zdjęcie00901.JPG
Wreszcie przyszedł prezent gwiazdkowy... mało co i byłby wielkanocny...;)

To mamy pierwszą awarię w nowym roku: ponad 70% ubytek czynnika chłodniczego z układu klimy, w najbliższy weekend będę szukał nieszczelności :/

A jak dla mnie to kwestia nie używania jej przez zimę po prostu :) - jako serwisant powinieneś o tym wiedzieć :P

hhmmm nie przy czynniku 143a inne moga sie rozwarswic ale nie ten. barwnik i lampa inaczej bedzie ciezko...

takie pytanie na szybko :) co odpowiada za nasilenie nawiewu w 164 super 24v ? wychodzi na to, że mam tylko dwa pierwsze biegi. pzdr

zapewne regulator napięcia w wentylatorze.
No chyba, że ten cudowny panel od BOSCH'a ma ze sobą problem.

A jak dla mnie to kwestia nie używania jej przez zimę po prostu :) - jako serwisant powinieneś o tym wiedzieć :P

Jeśli układ jest szczelny to nie ma prawa uciec ;) Nieszczelność znaleziona ( połączenie z kompresorem tłuste, kompresor nowy ) - narazie mam problem z uruchomieniem klimy, jak się zrobi Cieplej niż dziś ( 5 stopni ) to spróbuje dalej...

Amortyzatory
Powrót