[164] Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

http://otomoto.pl/alfa-romeo-164-jedna-z-2000-sztuk-C23447030.html jak sadzicie cos ciekawego?

---------- Post added at 12:25 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

ups juz bylo :(

---------- Post added at 12:27 ---------- Previous post was at 12:25 ----------

mam jeszcze male pytanko czy oplaca mi sie jako dawce czesci do mojej tb kupic 3.0 v6 czy bez sesowny zakup?

a to nie jest ta sama 164 co stała dłuuugo na allegro za 16 tys.?

Mam pytanie, wcześniej zakładałem temat ale nikt nie udzielił mi sensownej odpowiedzi.
Mam piękną starą drewnianą kierownicę MOMO, chcę ją założyć do swojej 33 QV, ale nie mam naby. Czy naba od Alfy 145/146 będzie pasować? Czy istnieje w ogóle jakaś alternatywa? Pytam, bo nie chcę wywalać 220 zł na samą nabę dedykowaną do 33. Pomóżcie :)

Nie bedzie pasowac. Posalem ze musisz miec dedykowana do 33- ki, a i tu byly dwie opcje w zaleznosci od rocznika.

Rozumiem. Ja wiem tylko tyle, że w Serie 2 i 3 była ta sama, bo kierownica od trójki pasuje do mojej 2, tyle mi się udało jak dotąd ustalić.

Była :] Poza tym nie od pierwszego właściciela, tylko od handlarza, ciekawe ile ma umów na to.

Byłem dziś na serwisie koło Wawy - Polska to jednow ielkie bagno komunikacyjne <zły>, 200km w 5h.

Warszawa to bagno :D
Gdzieś tak utknął?

Była :] Poza tym nie od pierwszego właściciela, tylko od handlarza, ciekawe ile ma umów na to.

Hehe, widzę że już bardzo dobrze łapiesz co "już było" na forum :D

Ostatnia edycja:
Warszawa to bagno :D
Gdzieś tak utknął?

Hehe, widzę że już bardzo dobrze łapiesz co "już było" na forum :D

Na Amen to nigdzie, ale: fotoradar podparty fotoradarem, fotoradarem zaklejony, dziura dziurą załatana, dziurą podparta ! Zero obwodnic i dróg ekspresowych ! Masakra jakaś, szkoda gadać.

Na Amen to nigdzie, ale: fotoradar podparty fotoradarem, fotoradarem zaklejony, dziura dziurą załatana, dziurą podparta ! Zero obwodnic i dróg ekspresowych ! Masakra jakaś, szkoda gadać.
Hmm, połowa drogi do Strykowa A2ką to raptem ze 40 min a druga połowa to 4h?A ludzie mi się dziwią, że drogi o niskich numerkach omijam z daleka - chyba że (o dziwo) pasuje mi autostrada/ekspresówka. ;) Dla mnie na co większych krajówkach nie da się po prostu jeździć - fotoradary, od cholery znaków, jakichś światełek ostrzegawczych, wszędzie coś mruga, ostrzega, krzyczy, straszy, za co drugim zakrętem mam spodziewać się śmierci, nieoznakowane radiowozy i suszarki czyhają na byle potknięcie, itp. :D A jadąc do Wawy z Twojego kierunku można ewentualnie dostać się do drogi Łęczyca-Łowicz-Bolimów i dalej albo Szymanów-Błonie-Wawa, albo - jeśli celujesz w Ursynów - na Skierniewice i dwujezdniową gierkówką do samej 100lnicy.

Hmm, połowa drogi do Strykowa A2ką to raptem ze 40 min a druga połowa to 4h?A ludzie mi się dziwią, że drogi o niskich numerkach omijam z daleka - chyba że (o dziwo) pasuje mi autostrada/ekspresówka. ;) Dla mnie na co większych krajówkach nie da się po prostu jeździć - fotoradary, od cholery znaków, jakichś światełek ostrzegawczych, wszędzie coś mruga, ostrzega, krzyczy, straszy, za co drugim zakrętem mam spodziewać się śmierci, nieoznakowane radiowozy i suszarki czyhają na byle potknięcie, itp. :D A jadąc do Wawy z Twojego kierunku można ewentualnie dostać się do drogi Łęczyca-Łowicz-Bolimów i dalej albo Szymanów-Błonie-Wawa, albo - jeśli celujesz w Ursynów - na Skierniewice i dwujezdniową gierkówką do samej 100lnicy.

Ja musiałem lecieć bokami, bo miałem do odwiedzenia jeszcze Kłodawę i Tomaszów Maz. - I jest dokładnie tak jak napisałeś. Nie żebym dopiero się obudził bo jeździć jeżdżę bardzo dużo ale dziś miałem zły dzień i musiałem to z siebie wywalić. Tor przeszkód ;)hehe

Czesto smigam trase wawa - Poznan i zawsze dojezdzam do Strykowa trasa przez Pruszkow, Grodzisk, Żyrardow, Skierniewice, brzeziny. Maly ruch, przyzwoita nawierzchnia.... Polecam :) opcja przez gierkowke odpada czasowo bo rozgrzebana od Nadarzyna...

:P

Czesto smigam trase wawa - Poznan i zawsze dojezdzam do Strykowa trasa przez Pruszkow, Grodzisk, Żyrardow, Skierniewice, brzeziny. Maly ruch, przyzwoita nawierzchnia.... Polecam :) opcja przez gierkowke odpada czasowo bo rozgrzebana od Nadarzyna...
Hmm, powiem że na trasie Żyrardów-Warszawa to ja nie widziałem małego ruchu, :d a od Grodziska to już raczej korki i to takie śmieszne, np. 20 min stania tylko z powodu normalnie działających świateł. Z kolei co do gierkówki to pierwsze słyszę że robiona do Nadarzyna - ten remont na S8 był robiony na odcinku tylko do Radziejowic i jadąc od Skierniewic zahaczasz raptem o parę km zwężki ale tam się nic nie korkuje(no chyba że ew. w drugą stronę przed samym zjazdem na Sk-ce). Potem to już tylko Raszyn do przełknięcia. No, chyba że w ostatnich tygodniach coś nowego rozgrzebali..

Amortyzatory
Powrót