IlCapitano
ZBANOWANY
A ja mam u siebie w Super taki ciekawy konfig, że mam AA/CP i jeden USB - brak pakietu Komfort.
Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
W podłokietniku? Jeśli tak i działa to napisz jeszcze jaka data produkcji. Napewno co najmniej 2018..A ja mam u siebie w Super taki ciekawy konfig, że mam AA/CP i jeden USB - brak pakietu Komfort.
potwierdzam, z resztą nie pierwsze auto z AA/ACP przy którym grzebałem, które ma jeden USB w podłokietniku. Możnaby sprawdzić w ePerze (tylko nowszym), czy są 1 i 2 slotowe warianty dla AA/ACP jak i dla zwykłych. właśnie wydaje mi się że to czy są 2 USB czy 1 idzie w parze z pakietem komfort, przynajmniej 2018-2019, a sprawa AA/ACP to osobna rzecz.No tak w podlokietniku, produkcja z tego co udało się ustalić to 1 kwartał 2018.
potwierdzam, z resztą nie pierwsze auto z AA/ACP przy którym grzebałem, które ma jeden USB w podłokietniku. Możnaby sprawdzić w ePerze (tylko nowszym), czy są 1 i 2 slotowe warianty dla AA/ACP jak i dla zwykłych. właśnie wydaje mi się że to czy są 2 USB czy 1 idzie w parze z pakietem komfort, przynajmniej 2018-2019, a sprawa AA/ACP to osobna rzecz.
Witaj Dobry Człowieku! Twoje słowa to miód na moje uszy...
potwierdzam, z resztą nie pierwsze auto z AA/ACP przy którym grzebałem, które ma jeden USB w podłokietniku. Możnaby sprawdzić w ePerze (tylko nowszym), czy są 1 i 2 slotowe warianty dla AA/ACP jak i dla zwykłych. właśnie wydaje mi się że to czy są 2 USB czy 1 idzie w parze z pakietem komfort, przynajmniej 2018-2019, a sprawa AA/ACP to osobna rzecz.
Powiem tak ja w swoim wymieniłem hub I działa mi android auto.. najpierw zmiana proxy potem aktywacja w witech..A jak to sprawdzić czy z jeden usb może być AA/ACP? Auto z końca 2017 ale weszły wszystkie udaty firmwaru do 085...
Pozdro
Znalazłem, zamontowałem nowego huba - nikt do tej pory nie wspomniał, że jego zapadki z jednej strony oprawki są zalane jakimś klejem, jakby na gorąco, chyba, żeby było widać, że grzebane. Poza tym ciekawa sprawa: po jego zamontowaniu napis AUX jest do góry nogami. Czy w autach, w których jest to wyposażenie fabryczne też tak jest? Nie da się odwrotnie zamontować, nie da się również przełożyć frontu z napisem. To taka ciekawostka, bo w niczym nie przeszkadza. Po zamontowaniu jedno USB nie działało. Zrobiłem proxi wg instrukcji z giuliaforums (https://www.giuliaforums.com/threads/updating-2017-models-to-android-auto-apple-carplay.46071/page-5) i wtedy zadziałało. Bałem się, że zniknie np. RaceMode, bo jeden czy dwa bajty, które modyfikuje się do RM, teraz też musiałem ruszać. Ale RM pozostało. Teraz pytanie do mądrzejszych: czy teraz mogę jeździć przez ok. tydzień lub dwa, zanim dostanę się do Witecha? I czy teraz już Witech zakończy sprawę (przynajmniej teoretycznie).
Nie miga, wszystko działa jak należy. Serwis to moi koledzy, sam tam kiedyś pracowałem. Nie wiem tylko, kiedy znajdę czas na podjechanie do ich i to w momencie, w którym któryś z kolegów znajdzie chwilkę na moje zachcianki. Być może zrobię to po pracy ale nie chcę nic robić pod presją czasu ani tym bardziej wymagać od kogoś, kto zrobi mi przysługę. Wg instrukcji, którą przytoczyłem wyżej, robi się proxi, potem witech i gra. Mam więc nadzieję, że i u mnie zadziała. Prawdę mówiąc, kilka osób w serwisie też czeka na rezultat. Przecież aut z "nowym" radiem ale bez AA jeździ niemało. Nawet ostatnio, jak odbierałem huba USB, to mechanicy FCA śmieli się, że oni tyle nie wiedzą co np. my tu na forum. Ale mam to szczęście, że oni chcą się dowiedzieć i słuchają. Dzięki temu łatwiej nam się od 6 Alf, a wcześniej kilku fiatów współpracuje.
nie, jest normalniePoza tym ciekawa sprawa: po jego zamontowaniu napis AUX jest do góry nogami. Czy w autach, w których jest to wyposażenie fabryczne też tak jest?
no tak to właśnie działa, bajt 115ty odpowiada za typ hubaPo zamontowaniu jedno USB nie działało.
no co Ty, niby które? RM jest na 88ym, AA/ACP/hub to 115, 157, 161 i 163 (i żadne tam 174 - choćby u mnie jest 0 a przecież mam ori AA/ACP)Bałem się, że zniknie np. RaceMode, bo jeden czy dwa bajty, które modyfikuje się do RM, teraz też musiałem ruszać.
tak i podobno tak (o ile dobrze zmodyfikowałeś proxi, i o ile w Twoim radiu ktoś wcześniej już tego nie zblokował - choćby przed dostarczeniem części - znam przypadek że do ASO na wymianę w aucie z AA/ACP przyszło radio już zblokowane i był problem nie do rozwiązania na tym radiu)Teraz pytanie do mądrzejszych: czy teraz mogę jeździć przez ok. tydzień lub dwa, zanim dostanę się do Witecha? I czy teraz już Witech zakończy sprawę (przynajmniej teoretycznie).