• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Retrofit nowego radia, dolożenie Android Auto / Car Play

raczej off topic, nic nie wnosi. po prostu w Giulii napisał ktoś inny firmware, i wcześniejsze wersje mają różne bugi/niedopracowania. to że w Giulietcie działa, na radiu od normalnej firmy która zajmuje się radiami samochodowymi (Alpine tam siedzi chyba?) to nic nie znaczy. nowe firmwary w Giulii wg mojego doświadczenia już są lepsze (jeśli chodzi o łączność z AA/BT itp), ale też czasem jaja się robią - np u mnie czasem po skończonej rozmowie dzwięk z telefonu (Spotify) nie przełącza się z powrotem na samochód/BT tylko leci z głośnika komórki. Tak się dzieje na 2 telefonach z jakich korzystałem, i na 2 różnych radiach (firmware 059.xxx.xxx i 080.xxx.xxx). rada najłatwiejsza podczas jazdy to wywołać połączenie (ja głosowo wybieram telekonferencyjny Webex mojej firmy), wraca BT, kończę połączenie od razu i już dźwięk ze Spotify wraca na BT.

Gwoli wyjaśnienia, ten problem z połączeniem tylko na postoju dotyczył jednak pierwszego połączenia po przeinstalowaniu aplikacji. Czyli skonfigurować AA trzeba na postoju. Potem już podłączanie działa w każdych warunkach.

Dziś lub jutro sprawdzę na swoim aucie, czy rzeczywiście wymaga dwóch portów...
https://imagazine.pl/2018/01/24/producenci-samochodow-jednak-nie-paca-apple-za-carplaya/

Nie wiem jak to z Android Auto ale Apple carplay wymaga authentication chip (klucz sprzętowy) zeby działało i pewnie to znajduje się w tym hubie z dwoma portami.. swoja droga pytałem o cene i ostatnia znana cena samej części to 1100 brutto w ASO teraz jest nowa i sprawdzają cene

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Posiadam "stare radio" czyli bez możliwość dołożenia / aktywacji Android Auto , czy ktoś jest w stanie powiedzieć co wymienić ( domyślam się że moduł radia) , czy są jakieś oferty z rozbitków na allegro już i czy to będzie tylko na zasadzie podmianki ?

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

nie wiemy czy nie bedzie problemu z odpaleniem uzywanego radia - [MENTION=28334]chendo[/MENTION] kupil nowego typu uzywke i mial sprobowac w aso, moze sie odezwie

Ok, czekamy na wieści

Dopiero we wtorek ASO będzie próbowało.

Powodzenia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Orientuje się ktoś jak rozpoznać po radiu czy posiada AA , jest kilka sztuk na Allegro, gdyby ktoś zorientowany mógł się wypowiedzieć .

Orientuje się ktoś jak rozpoznać po radiu czy posiada AA , jest kilka sztuk na Allegro, gdyby ktoś zorientowany mógł się wypowiedzieć .

Radio to połowa sukcesu.. Z tego co mi wiadomo drugim elementem jest hub USB w podłokietniku ktory musi mieć 2 porty USB.. W dodatku z używanym radiem nie jest łatwo bo trzeba mieć kod radia.. A nie bardzo ma to jak zdobyć chyba że wiesz gdzie i za ile to pewnie znajdą się chętni;) ja właśnie próbuje z kolegą Włochem ogarnąć dla jednego z kolegów kod ale on sam powiedział że nie gwarantuje ze sie uda ale sprobuje..

Ja bym patrzył na datę produkcji radia od początku 2018 chyba już wszystkie maja android auto a najlepiej zeby wiedzieć jaka wersja oprogramowania wtedy da się jednoznacznie powiedzieć..

Kolega chendo podzieli się info jak serwis uporał się z przekładką ?

Radio to połowa sukcesu.. Z tego co mi wiadomo drugim elementem jest hub USB w podłokietniku ktory musi mieć 2 porty USB.. W dodatku z używanym radiem nie jest łatwo bo trzeba mieć kod radia.. A nie bardzo ma to jak zdobyć chyba że wiesz gdzie i za ile to pewnie znajdą się chętni;) ja właśnie próbuje z kolegą Włochem ogarnąć dla jednego z kolegów kod ale on sam powiedział że nie gwarantuje ze sie uda ale sprobuje..

Ja bym patrzył na datę produkcji radia od początku 2018 chyba już wszystkie maja android auto a najlepiej zeby wiedzieć jaka wersja oprogramowania wtedy da się jednoznacznie powiedzieć..

Ehh, żeby odkodować w 156 wystarczył prosty kalkulator na stronie ....gdzie te czasy ;)

Pytaj o vin z jakiego auta było albo numer części i szukanie w keypear

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

To jest myśl ....czekamy na chendo .

No pewnie tutaj też;) tylko nie ma nikt narazie kalkulatora, przynajmniej ja się nie spotkałem jeszcze..

To jest myśl ....czekamy na chendo .

Haha no właśnie jego ASO odbiło i teraz próbuje od Lio cos wyciagnac ;) wysłałem mu zdjęcie naklejki i ma się z producentem radia kontaktować.. mam nadzieję że coś wyjdzie z tego..

Fuck , wiec tak czy tak czekamy ....no przynajmniej ja .

Jestem. ASO swoimi procedurami podobno nie jest w stanie zdobyć kodu do radia. Jedyna pewna możliwość to zakup nowego radia;) 6500 zł :-D

To kicha mówiąc delikatnie .

Jestem. ASO swoimi procedurami podobno nie jest w stanie zdobyć kodu do radia. Jedyna pewna możliwość to zakup nowego radia;) 6500 zł :-D
Za 6500 to masz 3 chinole a funkcjonalność większa.

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót