Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Test spalania sprint![]()
Wczoraj mialem szybki zjazd do PL.
Trasa Rybnik - Amsterdam srednia predkosc na odcinku 1150km wyniosla 173km/h!!! a srednia spalania tylko 10.1L/100 diesla![]()
trasa na tempomacie 190km/h + do max 220, nie schodzilem ponizej 170km/h no chyba ze na robotach drogowych...
przy 200km/h spalanie wynosi okolo 12L/100 w dieslu gdzie jadac benzyniakiem 210km/h spalanie wynosilo okolo 25L/100!!!
Test spalania sprint![]()
Wczoraj mialem szybki zjazd do PL.
Trasa Rybnik - Amsterdam srednia predkosc na odcinku 1150km wyniosla 173km/h!!! a srednia spalania tylko 10.1L/100 diesla![]()
trasa na tempomacie 190km/h + do max 220, nie schodzilem ponizej 170km/h no chyba ze na robotach drogowych...
przy 200km/h spalanie wynosi okolo 12L/100 w dieslu gdzie jadac benzyniakiem 210km/h spalanie wynosilo okolo 25L/100!!!
![]()
Bardzo dobry czas, szacuneczek!
Btw, poważnie 120KM (144KM) Julcia 210 osiąga? Bo stockowa 120-tka teoretycznie ma Vmax poniżej 200.
Tutaj to jest problem, bo naprawdę nie ma referencyjnego miasta. Dla jednego 40 minut korka przez 10km to norma, a dla kogoś innego "normalne miasto" to będzie, bez obrazy, np. Mińsk Mazowiecki. Jakbyś zdradził jakie to miasto masz na myśli to może jakiś użytkownik z tego miasta się wypowie.1) Proszę mi orientacyjnie jeszcze powiedzieć normalne MIASTO normalna jazda bez szaleństwa prawie jak emeryt z klimą itp. ile benzyna pali.
Proszę o wytrzymałość z tymi pytaniami ale dylemat czy wydać 10 tys. zł dodatkowo na Jtd przy zakupie ale potem śmiać się przy tankowaniu a zaoszczędzić przy zakupie kosztem załamki i nie korzystaniu z szaleństwa jakie oferuje Alfa bo pali jak smok benzynę nie daje mi spokoju a wyboru muszę dokonać natychmiastowo.
kurde ja nie mam takiej opcji na wyswietlaczu....?!
spalanie ladne 13.2L/100...benzynka takie osiagam podobne na autostradach, oczywiscie jazda sportowa![]()
a w dieslu trasa Rybnik - Amsterdam srednia predkosc na odcinku 1150km wyniosla 173km/h!!! a srednia spalania tylko 10.1L/100 diesla
2) Jeszcze tu kilka odp. na filmik w trasie JTD
i najważniejszy pomiar 170km/h - 10l a benzyna ?
3) I ostatnie pytanie do użytkowników JTD słyszycie mocno silnik przy jeździe w mieście. Pytam bo mam teraz diesla i mnie denerwuje jego hałas.
Stoję przed dylematem benzyna 1,4TB 170KM TCT lub 2,0JTD 175KM TCT
Byłem zdecydowany na benzynę ale po przeczytaniu tego wątku sam nie wiem co będzie lepsze. Robię około 15 tys na rok głownie miasto 60% ale autostrady też się zdarzają 40%
Kierując się danymi producenta o spalaniu nie ma sensu kupować droższego diesel bo różnice są małe. Ale czytając was różnice w spalaniu są olbrzymie.
1) Proszę o jednoznaczną odpowiedź ile naprawdę pali w mieście benzyna z normalną jazdą jak trzeba wyprzedzić to trzeba Proszę tylko o dane posiadaczy tych silników czyli benzynowych?
2)Ile będzie paliła benzyna przy prędkości 160km
Bardzo proszę o odp. bo chcę być zadowolonym użytkownikiem.