Rabaty/Informacje/Facelift/itd

Hej,

Byłem wczoraj w salonie alfy, ponieważ przymierzam się do zakupu nowego samochodu. W alfie jestem zakochany od pierwszego wejrzenia, natomiast mam pewne kryteria nowego samochodu i raczej tylko wersja poliftowa wchodzi w grę. Chciałbym dokonać zakupu na firmę i dowiedziałem się że na wersję veloce jest -16% a na business nie ma nic. Nie brzmi to jak prawda, szczególnie w obecnej sytuacji światowej. Wg. was warto czekać na wyprzedaż rocznika w styczniu?

Jako bonusowe pytanie dodam, że Pan w salonie powiedział że modne jest kupowanie alfy 200 koni z lopatkami i wsadzanie boxa pochodzącego moc, z racji tego że to ten sam silnik co veloce więc i osiągi podobne a wychodzi wg niego dużo taniej. Ile w tym prawdy?

Ten Pan (dlaczego z dużej, nie piszemy do niego tj. w drugiej osobie?) w salonie niech Ci zaproponuje boxa lub chipa na gwarancji skoro tak twierdzi. Na business jest rabat, z tym że tak jak tu było napisane ten Pan wciska ciemnotę. Zmień salon i kup Business z łopatkami i rabatem i ze świadomością, że możesz zaboxować lub zachipowac do 280km jeśli kiedyś będzie Ci to potrzebne.

Hej,

Byłem wczoraj w salonie alfy, ponieważ przymierzam się do zakupu nowego samochodu. W alfie jestem zakochany od pierwszego wejrzenia, natomiast mam pewne kryteria nowego samochodu i raczej tylko wersja poliftowa wchodzi w grę. Chciałbym dokonać zakupu na firmę i dowiedziałem się że na wersję veloce jest -16% a na business nie ma nic. Nie brzmi to jak prawda, szczególnie w obecnej sytuacji światowej. Wg. was warto czekać na wyprzedaż rocznika w styczniu?

Jako bonusowe pytanie dodam, że Pan w salonie powiedział że modne jest kupowanie alfy 200 koni z lopatkami i wsadzanie boxa pochodzącego moc, z racji tego że to ten sam silnik co veloce więc i osiągi podobne a wychodzi wg niego dużo taniej. Ile w tym prawdy?
Może po prostu zmień salon gdzie dadzą Ci wyższy rabat i wtedy kup 280 km zamiast 200 km bez cudowania i dróg na skróty z podwyższaniem mocy.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

To podeślij adres salonu, gdzie dają 280 KM w cenie 200 w ramach rabatu.

jakbyś nie kombinował róznica wychodzi miedzy 200-280 15-18 tys na max rabatach.
Wiec ja wybrałem 200Hp sprint na którego czekam i pójdzie na rema-p.

jakbyś nie kombinował róznica wychodzi miedzy 200-280 15-18 tys na max rabatach.
Wiec ja wybrałem 200Hp sprint na którego czekam i pójdzie na rema-p.

Dzięki, to potwierdzenie utwierdza mnie w tym, że lepiej dodać na wyposażenie, a próbować jakoś podnieść moc w okolice wersji veloce. Nie dlatego, że mi to pasuje, ale po prostu budżet nie pozwala.. można wiedzieć w jakiej kwocie się zmieściłeś? Na oto... widać sprinty 200hp po 150k+. Ja pewnie poczekam na wyprzedaż rocznika, ale wciąż mnie zastanawia czy da się w 130k zmieścić :)

Dzięki, to potwierdzenie utwierdza mnie w tym, że lepiej dodać na wyposażenie, a próbować jakoś podnieść moc w okolice wersji veloce. Nie dlatego, że mi to pasuje, ale po prostu budżet nie pozwala.. można wiedzieć w jakiej kwocie się zmieściłeś? Na oto... widać sprinty 200hp po 150k+. Ja pewnie poczekam na wyprzedaż rocznika, ale wciąż mnie zastanawia czy da się w 130k zmieścić :)
https://drive.google.com/file/d/1EGzIsYH1NCLaX3_8rWBaH0gMZqbCGDSB/view?usp=sharing

na rabatach DEMO VIP 189 tys.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi, skorzystam jeszcze z tematu, bo ostatnie pytanie łapie się pod kategorię rabatów :) DEMO VIP oznacza? I jak można zdobyć?

musisz mieć odpowiednie wyposażenie:
navi
pakiet asystent kierowcy
pakiet convinace
pakiet comfort
ładowarka bezprzewodowa.
Jeśli samochód ma to na pokładzie rabat 22% plus marża sprzedawcy 4-5% czyli te 25-26% ceny w dół.

W obecnej sytuacji (od 2021 wchodzą nowe normy) jeśli masz gotówkę na zakup auta, to poczekałbym do połowy grudnia i złożył telefoniczną ofertę z własną (rozsądną) ceną na wybrane auto, które Ci pasuje na 95% i spokojnie poczekałbym na odzew. Po pierwszej rozmowie usłyszysz, że to nie możliwe, ale po 2/3 dniach ktoś do Ciebie oddzwoni. Na wersję Sprint możesz złożyć ofertę na 140k+, a na wersję Veloce na 160k+. Przy 130k+ to tylko wersja Bussines wchodzi w grę.

Wszystko okay fajnie tylko że u dilerów brak konkretnych samochodów.
Do tego obecnie na 2021 nie przyjmują zamówień z braku homologacji.
samochody na bank pójdą w górę min 2-4 tys do tego wyposażenie felgi 700 lakier500 itp
Przerabiałem to na początku października i tego co ogarniałem mam troszkę przyjaciół w FCA jakieś większe rabaty na razie się nie szykują choć nie znaczy ze takich nie będzie.
Ja skonfigurowałem stelvio pod siebie jak płace to chociaż niech będzie to co chcę.
Ale oczywiście pomysł jak najbardziej

Ja skonfigurowałem stelvio pod siebie jak płace to chociaż niech będzie to co chcę.
Ale oczywiście pomysł jak najbardziej
Ja tak kupiłem swoje Veloce 2 lata temu (w połowie sierpnia 2018), choć wcześniej przez rok wszędzie słyszałem, że to niemożliwe za 160k+ ;)

Czyli rabat miałeś 50-60 tys.
Super że miałeś szczęście iż trafiłeś na taką wersje wyposażenia która spełniła twoje oczekiwania.

Niesamowity rabat, zazdroszczę. Ciekawe jak to się stało, że akurat w sierpniu był taki rabat a nie podczas jakichś wyprzedaży rocznika itp :)

Czyli rabat miałeś 50-60 tys.
Super że miałeś szczęście iż trafiłeś na taką wersje wyposażenia która spełniła twoje oczekiwania.

Tak. Po telefonicznych negocjacjach mój rabat wyszedł 27% od ceny z cennika (60k+) i do tego dostałem 3-ci rok gwarancji gratis. W aucie, które sam wybrałem brakowało dwóch opcji, bez których uznałem, że da się przeżyć, ale ofertę w tym samym czasie złożyłem na 3 różne auta u 3 różnych dealerów. W ciągu tygodnia odezwał się do mnie każdy z nich, ale przyjąłem ofertę tego, który zadzwonił pierwszy i do dziś jestem zadowolony. W ten sposób użytkuję już 3-ci rok Veloce, choć stać mnie było (wg dealerów) tylko na wersję Super :D

- - - Updated - - -

Niesamowity rabat, zazdroszczę. Ciekawe jak to się stało, że akurat w sierpniu był taki rabat a nie podczas jakichś wyprzedaży rocznika itp :)

Od września 2018 roku wchodziła nowa norma 6d (tak jak obecnie od 2021) i musieli pozbyć się nadmiaru aut ze stocku.

Gwarancja na 3 i 4 rok jest skierowana dla Alfisti.
Wystarczy okazać dowód rejestracyjny Alfy.

W obecnej sytuacji (od 2021 wchodzą nowe normy) jeśli masz gotówkę na zakup auta, to poczekałbym do połowy grudnia i złożył telefoniczną ofertę z własną (rozsądną) ceną na wybrane auto, które Ci pasuje na 95% i spokojnie poczekałbym na odzew. Po pierwszej rozmowie usłyszysz, że to nie możliwe, ale po 2/3 dniach ktoś do Ciebie oddzwoni. Na wersję Sprint możesz złożyć ofertę na 140k+, a na wersję Veloce na 160k+. Przy 130k+ to tylko wersja Bussines wchodzi w grę.

telefoniczna czyli dzwonisz gdzies bo nie zrozumiałem?

Jaki procentowo uzyskałeś rabat? Samochód był z rocznika bieżącego czy ubiegłego?

Moje auto było akurat z poprzedniego rocznika, ale w tym czasie nie było jeszcze na stocku aut z bieżącego rocznika, które spełniałyby nową normę, bo produkcja takich zaczęła się dopiero od czerwca 2018, a nowa norma wchodziła od września 2018 i musieli pozbyć się nadmiaru aut ze stocku do końca sierpnia 2018, albo zarejestrować niesprzedane auta na siebie.

W grudniu 2020 będzie analogiczna sytuacja, bo nikt nie lubi mrozić kasy w niesprzedanym towarze. Sugeruję obserwować ceny aut, które jesteście gotowi kupić i złożyć w grudniu swoją ofertę.

To podeślij adres salonu, gdzie dają 280 KM w cenie 200 w ramach rabatu.
Nie będę tu nikogo reklamował, poszukaj sobie, podzwoń, wysyłaj maile negocjuj. Ja tej pracy za nikogo nie wykonam.
Jest to do osiągnięcia aby gdzieś wyrwać 280KM w cenie 200KM gdzie indziej.

Ja uzyskałem rabat kwotowo prawie 60 tyś.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót