Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
No ogólnie widzisz, że coś jest nie tak. Skoro w dowodzie jest napisane imie i nazwisko, a wyświetla się firma to coś tu nie gra.
Nie wygląda to zbyt uczciwie moim zdaniem.
Witam, umówiłem się na zakup auta jak w temacie w sobotę, byłem oglądałem, sprawdziłem auto na przeglądzie, jest ok, umówiłem się na sprzedaż.
Tego samego dnia sprzedający mnie poinformował że auto może tylko sprzedać na fakturę vat, ponieważ jego syn ma firmę i jest na niego te auto,
a on czyli ojciec sobie nim tylko jeździł.
Jedyny mankament to lekko opadające drzwi kierowcy i poobcierana kierownica oraz przyciski przy kierowcy ponieważ autem jeździła kobieta również to używała kilku pierścionków na rękach no lubiła błyskotki i dlatego takie poobcierane.
Dalsza historia to telefon do syna, czyli właściciela, najpierw chciał się umówić tak że ja mu podam dane, także pesel to on wystawi fakturę, ja zapłacę jego ojcu i tak zfinalizujemy.
Nie bardzo miałem ochotę podawać pesel więc postawiłem sprawę jasno że potrzebny mi właściciel na miejscu oko w oko się spotkamy i wymienimy swoimi danymi, jak również do faktury i na miejscu wszystko załatwimy.
Czego mogę się bać kupując auto firmowe będąc osobą fizyczną, nie prowadzę żadnej działalności gospodarczej.
Na co zwrócić uwagę w dokumentach i jak to jest z tymi fakturami Vat i jaka jest dla mnie najlepsza opcja.
Tu link do opisywanego prze ze mnie auta.
olx.pl/d/oferta/audi-a6-z-2004r-prywatny-wlasciciel-181-265km-przebiegu-CID5-IDWFTmT.html
W załączniku historia pojazdu po vin.
Zarejestrowałeś się specjalnie na forum Alfa Romeo,żeby zapytać o Audi?
Do tego o Audi a6 z 2004 roku a na sygnaturce jesteś posiadaczem, niespodzianka....Audi a6 z 2004 r?
Na minus - musisz sprawdzić, czy auto nie jest pod jakiś zastaw/zabezpieczenie. Czyli na wejście poproś o zdjęcia z dowodu rejestracyjnego.
Ogólnie to interesuje Cię kondycja finansowa firmy.
płacisz kwotę brutto z faktury. pytanie czy te 11000 to netto, czy brutto. Jak netto to +23%. Jak brutto, to te 11000zawiera już 23% VAT.Ps. podpisując taką fakturę na kwotę na jaką się umówiłem nie ponoszę dodatkowych kosztów w urzędzie skarbowym i ta kwota co zapłacę nie powiększy mi się o te 23%?