[Giulia] Przekodowanie świateł na EU

dzięki za info/linka - po moich doświadczeniach ostatnich to mam wrażenie że popsute jest znacznie więcej (przynajmniej w wersji Multiplexed na CANtieCAR) - mam np przypadek że proxi przechodzi OK, a po uruchoieniu auta miga przebieg - radar wypadł z proxi... potem po kolejnym proxi pokazał się jako świeżo dodany (Adeed/EOL Failed), i zakolejnym dopiero wrócił do normy. Innym razem podobnie PAM w innym aucie. ogólnie dość często też timeout na którymś module - tu losowo i to nie tyko 4.7R1, ale i wcześniejsze wersje - czesto ten timeout to IMHO fałszywy - proxi OK przy kolejnym wejsciu, przebieg nie miga, profilaktycznie puszczam kolejny raz w takich wypadkach. Pisałem już wiele razy z Yanim mailowo (parę spraw się ogarnęło - choćby TBM i grzaną kanapę proxi, czy dodanie funkcji/raportów scan z VIN/wer firmwaru itp) , ale już mi się trochę też nie chce.

U mnie z ABS - em bez zmian, proxi nie przechodzi robiłem kilka razy. Można pobrać multiecuscan w wersji 4,7 le po instalacji dalej mamy oznaczenie 4,7R1. Nie bardzo wiem co robić, chyba przyjdzie tak jeździć.
Proszę o info czy ktoś z tym sobie poradził.

P.S. ciekawy jest przypadek z drzwiami jak zmieniłem konfigurację kraju na Poland to przestały się otwierać drzwi kierowcy. Pokazało błędy uziemienia sygnału. Musiałem jakiś czas wchodzić do alfy przed drzwi pasażera, albo otwierać auto od środka (tak do czasu zakupu nowego akumulatora bo już nie odważyłem się robić proxi na padniętym aku.)

Można pobrać multiecuscan w wersji 4,7 le po instalacji dalej mamy oznaczenie 4,7R1.

Na stronie jest 4.7, ale jak klikniesz pobieranie to zobacz sobie jaki masz plik instalki na dysku - jest 4.7R1. Naciąłem się na to samo właśnie jak chciałem zrobić downgrade do 4.7.

Napisałem do supportu, żeby się dorwać do instalki, ale Yani zamiast dać instalkę to pyta mnie na jaki mail mam licencję (pisałem z innego niż zarejestrowany). W międzyczasie szybciej było mi dostać plik od znajomego :D

a zamki to standard, trzeba wiazkę przerobić - czytać forum albo jechać do któregoś kolegi np [MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION] co ogarnie wszystko za parę stówek.

Jak się wrzuci wersję USA to zamki działają. Kierunki rozdzielone więc nie robi mi co tam mam wpisane. No chyba, że miałem język polski do wyboru w tamtej opcji , ale nie sprawdzałem w menu. Za wersję 4,6 będzie trzeba znowu zapłacić, ale spróbuję kiedyś. Mam nadzieję, że można zasuwać bez skończonego proxi?
Ciekawe jest toIMG_20210322_170508.jpg

- - - Updated - - -

Czy wystarczy zmienić selektor DNA i mamy tryb race?

Jak się wrzuci wersję USA to zamki działają. Kierunki rozdzielone więc nie robi mi co tam mam wpisane. No chyba, że miałem język polski do wyboru w tamtej opcji , ale nie sprawdzałem w menu. Za wersję 4,6 będzie trzeba znowu zapłacić, ale spróbuję kiedyś. Mam nadzieję, że można zasuwać bez skończonego proxi?
Ciekawe jest toPokaż załącznik 276903

- - - Updated - - -

Czy wystarczy zmienić selektor DNA i mamy tryb race?

Wszystkie odpowiedzi an pytania masz w innych wątkach- wystarczy poszukać- ile można odpowiadać ciągle na to samo?

Zamiast pisać takie odpowiedzi równie dobrze i szybko można odpowiedzieć na pytanie. Ale wiem też miałem wcześniej Stelvio i to jest wóz drabiniasty w porównaniu do Giuli. Sprzedałem tego "modnego" suva i kupiłem Giulię, więc rozumiem, że kolega znudzony. Już się nie bujam na zakrętach??????

Mam dwa pytania:

- czy po przekodowaniu świateł z USA na EU znikną dodatkowe obrysy w lampach (te na boku)
- czy jeśli znikną, idzie je którymś bitem włączyć ?

Mam dwa pytania:

- czy po przekodowaniu świateł z USA na EU znikną dodatkowe obrysy w lampach (te na boku)

Ja mam jedna odpowiedz światła obrysowe tak to sie nazywa i są prawie we wszystkich autach usa. Chodzi ci o przod czy tyl

po wyłączeniu świateł obrysowych będziesz miał nieaktywne światła skrętne i żółtą kontrolkę na desce. Jedyne panaceum to zrobienie po bożemu czyli światła przód i tył w wersji EU.

po wyłączeniu świateł obrysowych będziesz miał nieaktywne światła skrętne i żółtą kontrolkę na desce. Jedyne panaceum to zrobienie po bożemu czyli światła przód i tył w wersji EU.

Inaczej - ja właśnie chciałbym je "jakoś" zachować po przekodowaniu na EU

Podobają mi się te świecące na pomarańczowo z przodu a czerwono z tyłu światła obrysowe.
Od 95r mam zawsze jakieś auto z USA i te światełka mi odpowiadają.

Inaczej - ja właśnie chciałbym je "jakoś" zachować po przekodowaniu na EU

Podobają mi się te świecące na pomarańczowo z przodu a czerwono z tyłu światła obrysowe.
Od 95r mam zawsze jakieś auto z USA i te światełka mi odpowiadają.

Wypowiadasz sie w innym poście o skrzyniach biegów kodowaniu ze to można a głupie światła ci robią problemy.

Mam dwa pytania:

kodowanie kierunkowskazow i obrysow to dwie zupelnie rozne rzeczy. obrysy znikna jesli je wylanczysz.
przy 35W lampach gdy bedziesz chcial miec poziomowanie obrysy bedziesz musial wylanczycz - na ile pamietam znikna ci przednie pomaranczowe, tylne zostajo.
poziomowanie na 25W lampach jest tylko w lampach europieskich a tam nie ma obrysow przednych.

Amortyzatory
Powrót