marekkoczta
Aktywny
Zrobiłem - bez łaski i głupich docinek.
Laski nikt tu nie potrzebuje bo wystarczy poczytać i wszystko jest jasne.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Zrobiłem - bez łaski i głupich docinek.
Laski nikt tu nie potrzebuje
Inaczej - ja właśnie chciałbym je "jakoś" zachować po przekodowaniu na EU
Podobają mi się te świecące na pomarańczowo z przodu a czerwono z tyłu światła obrysowe.
Od 95r mam zawsze jakieś auto z USA i te światełka mi odpowiadają.
Zachowasz je z przodu jeśli zostawisz lampy w wersji USA ponieważ tylko one mają opcję obrysówek. Z tylnymi jest łatwiej- zamiast wymieniać na EU oddać do zakładu lampy USA w którym zastąpi czerwone diody żółtymi ( np zakład w Pysznicy /k Niska). Wówczas MES-em oddzielasz sygnał świateł stop od kierunkowskazów i masz tylne obrysówki oraz ( w stelvio ) przednie światła skrętne bez błędów na desce.
Pokaż jaką masz konfigurację.
I kalibrację systemu w centralce od świateł masz zrobioną?
Z tego co się orientuję to wszystkie ale te pod xenony 35W ze spryskami.Czy wszystkie lampy od Stelvio dla Europy są skrętne i samopoziomujące?
Lampy refl. USA nie mają silniczków i poziomować je możesz tylko imbusem. AFSL Stelvio ma, trzeba dołożyć czujniki poziomowania tył+ przód i pociągnąć 3 przewodową wiązkę do modułu. Lampy bixenon EU do Stelvio są tylko 35W z silniczkami do samo poziomowania.A wersję USA też mają samopozomowanie, tylko jak nie ma czujników to nie działa? Skoro same się unoszą i robią zeza po uruchomieniu?
Lampy refl. USA nie mają silniczków i poziomować je możesz tylko imbusem. AFSL Stelvio ma, trzeba dołożyć czujniki poziomowania tył+ przód i pociągnąć 3 przewodową wiązkę do modułu. Lampy bixenon EU do Stelvio są tylko 35W z silniczkami do samo poziomowania.

Dobrałem się dzisiaj do modułu AFSL, ciężkie dojście. Jakieś rady jak poprowadzić wiązki, którędy? Czy w peszlu podwoziem, czy środkiem jakoś pościągać panele? Masz jakoś schemat jak to podłączyć potem? Czy ten który załączyłem jest właściwy? Znalazłem go gdzieś na forum.
Pokaż załącznik 288551Pokaż załącznik 288552