Chociaz jednemu chcialo sie poszukac tak to jest ten schemat kabelki ciagniesz w srodku
Czyli tylni pod kanapa, zdemontować do tego środkowy tunel i potem przez deske rozdzielcza, następnie za klima na prawa strone? A przedni którędy?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Chociaz jednemu chcialo sie poszukac tak to jest ten schemat kabelki ciagniesz w srodku
Czyli tylni pod kanapa, zdemontować do tego środkowy tunel i potem przez deske rozdzielcza, następnie za klima na prawa strone? A przedni którędy?
Wie ktoś może na jaki klej są klejone lampy, miękki czy twardy? Zabrałem się dzisiaj do zdejmowania klosza i klej jest dosyć plastyczny, bez problemu daje się wydłubać. I zastanawiam się teraz czy włożyć ja do piekarnika czy bawić się w rozpuszczalniki?
Czy w tylnych lampach z USA można wyłączyć boczne obrysówki? Tak żeby świeciły jak EU?
Czy w tylnych lampach z USA można wyłączyć boczne obrysówki? Tak żeby świeciły jak EU?
Robię konwersję przednich lamp z USA na UE i mam pytanie, czy można założyć lampy z rożnych roczników. Mam jedną prawą z roku 2020 i mogę mieć lewą z 2018, inne roczniki to i inne numery w EPER, czy to będzie działać potem jak się MESem zmieni na EU, czujniki poziomowania już zakupiłem i niedługo zaczynam montaż, więc chcę być już gotowy z lampami.
tylko na Giulia z 25W lampami
Pytałem o tylne ale Marek pisał że fizycznie.

Chce sobie wyłączyć swiatła obrysowe(swiatła USA), i będę musiał przeprowadzić procedurę proxi MESem. Jest tam informacja, że w niektórych modelach Stelvio może być konieczna kalibracja ABS, rozumiem, że dotyczy to tylko modułu Continetal ABS MK C1 jak w załączonym zdjęciu
Pokaż załącznik 288732
A następnie muszę skalibrować tylko: Reset steering angle
Pokaż załącznik 288733
Czy może jeszcze Pressure sensor calibration i Lateral and longitudinal acceleration sensor calibration? Mimo, że przy nich znajduje się informacją że powinny być kalibrowane tylko przy wymianie.
Nie pamiętam już dokładnie, ale proxi po zmianie czegokolwiek powodowało błędy, które kasowały się dopiero po kalibracji, nie mam pewności ale zdaje się znikały także po "kalibracji" drogowej tzn. odpalenie, jazda ze skrętem na max w lewo, później na max w prawo, zatrzymanie, załączenie p, zgaszenie silnika.

Zrobiłem proxi i wyskoczył mi błąd świateł
Pokaż załącznik 288734
Światła skręcił się na Maxa w prawo. Odpaliłem i pokręciłem kierownica, pojechałem pozwiedzać okolice i lipa. Chciałem zrobić ponownie proxi, ale zawiesiło się na niebieskim i szarym adapterze, pojechałem do domu i ponownie chciałem zrobić proxi już pod domem ze strachu, że zaraz unieruchomienie furę. To w ogóle nie chce mi się łączyć. Padł laptop w międzyczasie, więc więcej nie próbowałem, jutro jeszcze raz podejdę do tematu. Jakieś pomysły?
Czy te światła można skalibrować bez ponownego proxi?
Takie info jeszcze, że po zrobieniu proxy była tylko informacja, że poszło prawidłowo, bez komendy wyłącz zapłon.
Nadal nikomu nie chce sie czytać nie robisz pozycji na europe. jak masz z przodu usa lampy. Było tyle razy ............ kazdy dodaje cos od siebie swoje trzy grosze i tylko zamet.