• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Prośby o oględziny aut z regionu

• Autor wątku Autor wątku Paweł156
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Moim zdaniem dostaniesz bana a nie pomoc, spamerzy nigdzie nie sa mile widziani.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8-mpi-140-km-9xairbag-esp-navi-dvd-zadbana-warto-ID6yhgED.html#714ea259a9

- - - Updated - - -

Ktos moze widzial. . .jakies info?:)
Silnik 1.8 mpi od opla. . .na lpg:)

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8-mpi-140-km-9xairbag-esp-navi-dvd-zadbana-warto-ID6yhgED.html#714ea259a9

- - - Updated - - -

Ktos moze widzial. . .jakies info?:)
Silnik 1.8 mpi od opla. . .na lpg:)

Co do silnika to rakiety z auta nie robi ale to jedyna opcja do gazu i lubi go. Ciapol ma 1,8 i bardzo se chwali a natłukł sporo kilometrow na LPG

W środę mam zamiar jechać do Bielska wiec mogę podjechać. Powiedź co Cię interesuję. Na co mam zwrócić uwagę?

Sorki że tak późno :/
Najważniejsza jest podłoga, musi być cała, bez dziur. Do tego wiadomo, silnik nie trup, turbo w razie czego sobie wymienię, dwumas tak samo. Reszta to standardowo jak w każdym aucie, tak ogólnie jak to wygląda ;)

Poszukuję osoby, która pomoże mi w wyszukaniu, oględzinach samochodu. Szukamy 159 1.9 JTDm 150km SW ewentualnie sedan. Rejon to śląsk, małopolska.

Mam już jedną upatrzoną w śląskim, ale potrzebuje kogoś kto ze mną podjedzie, obejrzymy, obadamy podpowie czy warta jest tej ceny, jak technicznie, czy silnik nie kuleje itp. itd. Są to okolice Będzina, Dąbrowy Górniczej.

Więcej informacji na prywatnej wiadomości

:) :) :)

Prośba o opinie/pomoc w oględzinach

Witam,

Jestem nowym forumowiczem. Poszukuję 147 JTD 1.9, najlepiej 140KM do 10,000zł
W Mikołowie znalazłem poniższy model.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-147-ID6yjnGB.html

Jest tu może ktoś kto był oglądać już to auto i mógłby powiedzieć co o nim sądzi ? Ewentualnie co myślicie na temat tej oferty.
Z rozmowy tel wynika, że auto sprowadzone z Niemiec kilka lat temu od brata Mechanika. Na bieżąco wszystko wymieniane. Sprzedają, bo mają już inne i to nie jest potrzebne. Wymaga poprawek lakierniczych jak widać na zdjęciach.
Co sądzicie ?
Jestem z Krakowa i planuję jechać i oglądać w weekend ze znajomym. Jeśli ktoś jest z okolic i mógłby pomóc w oględzinach to byłbym bardzo wdzięczny. Oczywiście to wynagrodzę.

[MENTION=49789]Viper[/MENTION] niestety nie znam się na v6 w alfie, ale jeśli chcesz, mogę podjechać jakoś w przeciągu tygodnia ocenić ogólny stan (blacharka / zawieszenie / itp).
Być może, ktoś by się dołączył z Bytomia na oględziny, bo fura wypasiona :-) A i więcej info wtedy by się pewnie znalazło ;-)

[MENTION=49789]Viper[/MENTION] niestety nie znam się na v6 w alfie, ale jeśli chcesz, mogę podjechać jakoś w przeciągu tygodnia ocenić ogólny stan (blacharka / zawieszenie / itp).
Być może, ktoś by się dołączył z Bytomia na oględziny, bo fura wypasiona :-) A i więcej info wtedy by się pewnie znalazło ;-)

Byłoby super :) Zależy mi na dobrej bazie, bo prawdopodobnie w zakupionej alfie zajdzie sporo zmian. Zeby nie było zalane, bite tak, że konstrukcja samochodu była pokrzywiona, żeby ruda się do niej nie dobrała za bardzo, no i silnik, czy się tam nie leje z niego.
Nawet lepiej dla mnie jakby był dosyć sporo porysowany lakier, bo cenę można zbić, a samochód chciałbym malować na biało lub rosso (choć kto wie, może Blu digione).
Wyposażenie faktycznie bogate, czerwona skórka, ksenony, bose. No, no, mogło by być ciekawie.
Także jeśli tylko dasz radę, masz czas i chęci to byłbym wdzięczny ;)

tak się złożyło że znam trochę to auto, mocno zadbane i doinwestowane... czytaj cena podlega niewielkiej negocjacji.

Ostatnia edycja:
tak się złożyło że znam trochę to auto, mocno zadbane i doinwestowane... czytaj cena podlega niewielkiej negocjacji.

Jeśli stan samochodu jest w dobrym stanie, to na pewno nie będę rzucał jakimiś śmiesznymi cenami, tylko zapłacę po uzgodnieniu tyle ile chce właściciel :D

w czym mogę pomóc - ta alfa czasami jest w Zawierciu, dodatkowo koleś którego odwiedza zaraził mnie wirusem alfa

Wiesz coś może o tej alfie więcej? Ja wiem, że tam ze zderzakiem była przygoda i teraz blachą od spodu jest chwycony, ale to najwyżej się wymieni cały zderzak, bo prawdopodobnie też zaczepy jakieś się urwały bo odstaje. Podobno wydech z przodu i środkowy zmieniony, widzę że kierownica obszyta na nowo skóra. Może coś o podłodze wiesz, czy podwozie się dobrze trzyma i jak silnik chodzi, czy coś się z niego nie leje. Nie.wiem czy przyglądałes się z bliska tej alfie. A może kolega, którego odwiedza coś opowiadał o niej?

Amortyzatory
Powrót