raZZorfish
Nowy
Wyczytałem to z zawiłego wątku na naszym forum : http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/42125-interfejsy_diagnostyczne.html
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie powinno być problemu. Ja mam dość duży zaciek na jednym czujniku i czujnik działa bez problemu.pojawia się pytanie- czy czujnik będzie wtedy prawidłowo działał jeśli maźniesz zbyt grubo?
Wewnętrzny czyli środkowy, a że lewy to już dokładnie wiadomo który.FES podaje mi 2 razy blad: 1) czujnik zewnetrzny lewy tyl - ok rozumiem, do wymiany czujnik lub sprawdzic polaczenie. 2) Wewnetrzny lewy przod - gdzie szukac problemu, przeciez nie ma czujnika wewnetrznego ? A Biper piszczy z przodu i z tylu normalnie, wiec to nie sygnalizatory.
Gdzie znajduje się centralka przód?? W aso dowiedziałem się że powinna mieć numer 60693882 tył zaś 50504760. Głównie mie interesuje gdzie jest ta przednia może coś zostało odłączone i brak tylko jest czujników sam już nie wiem
O to jeszcze coś nowego. ASO podało że są dwie centralki, a może faktycznie jest jedna tylko ten gamoń bez szkoły co tam pracuje o tym nie wiem hmmm... a powiedz mi co to w takim układzie jest ta centralka ma numer inny niż te które podałem a dokładnie 50511623
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-centralka-modul-pdc-i4033966166.html
czy możliwe jest że montowane były w zależności od modelu/rocznika
Jeżeli n ie dział Ci światło cofania to możliwe, ze masz połamaną wiązkę kabli pomiędzy karoserią a klapą bagażnika. Tylne czujniki też są z tym powiązane. Prawdopodobnie przy wyjmowaniu żarówki poruszałeś klapą i czujniki zaczęły działać. Poruszaj w górę i w dół klapą i i wiązką i obserwuj działanie obu układów. Poszukaj na forum opisywałem swój przypadek.U mnie wyskoczyły inne jaja. Nie działa ani światło cofania ani czujniki parkowania, co najdziwniejsze po wyjęciu żarówki cofania czujniki działają.