Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Z tego co widzę nie ma chyba nikogo, kto miałby podobne problemy z uszczelką smoka w rozumieniu sygnalizacji niskiego ciśnienia w Giulietta 2.0 JTDm2.
Akurat jestem na etapie robienia rozrządu i rozważałem prewencyjną wymianę. Auto ma 194 tyś i póki co nie mam objawów. Nie wierzę, że nie ma Julek z przelotem powyżej 200 tyś km ale są tylko informacje o prewencyjnych wymianach i twardych uszczelkach, które nomen omen oryginalnie są twarde.
Pozostaje jeszcze ryzyko, że nie tylko nic to nie da, ale przy pechu i niekompetencji mechanika zaszkodzi.
Jeśli ktoś ma taki motor w Julce i zrobił tą wymianę z konieczności, a nie ze strachu po naczytaniu lub wysłuchaniu opinii o dramatycznych konsekwencjach, to niech napisze.
Pzdr.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Liquid Molly 5w30, wcześniej był lany też tylko 5w30 taki i żaden inny, tylko producent taki jak w ASO mają

Jeśli chcesz to zrobić dobrze, zdejmij miskę i nie kombinuj.
Masz rację, chcę to zrobić dobrze, stąd moje pytanieAle z komentarza domyślam się, że nigdy w ten sposób co opisałem tego nie robiłeś. Chyba, że przedstawisz mi logiczne dowody, że nie Nie mam jeszcze doświadczenia, ale jeśli mam rację to wydaje mi się, że kombinowaniem bardziej jest zdjęcie całej miski jeśli łatwiejszy ma się dostęp przy zdjętym rozrządzie. Bez rozrządu to trzeba poodkręcać kilka dodatkowych elementów i cały silikon zdjąć. A tak sobie myślę, że w wypadku zdjętego rozrządu to wystarczy tylko dodatkowo odkręcić pompę oleju i najwyżej przy ponownym montażu nałożyć sylikon tylko w tym miejscu.
A czy ktoś z Was może próbował to zrobić w ten sposób lub ma potwierdzoną informację od kogoś kto to robił?
A czy ktoś z Was może próbował to zrobić w ten sposób lub ma potwierdzoną informację od kogoś kto to robił?
No chyba że się mylę i po skosie to jakoś wyjdzie ale wątpię..
Nie da się zdjąć pompy oleju bez zdjęcia miski, czy to wystarczające, logiczne, wytłumaczenie ?
Ale wydaje mi się, .
A ja to wiem dokładnie, i dlatego napisałem jak wyżej![]()
odetnę silikon i podniosę tą pompę do góry?