• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

to nie jest TI, tylko bodajże "sport plus" czyli z pakietu TI kierownica, czerwone ramki w zegarach i chyba fotele (tym egzemplarzu wyglądają na zwykłe do tego z mocno ograniczoną regulacją jest chyba tylko regulacja wysokości). brakuje obniżenia zawieszenia, dużych brembo z przodu i listew progowych. w każdym razie, zakładając naiwnie, że reszta ogłoszenia jest zgodna z prawdą - cena jest bardzo atrakcyjna.

Ostatnia edycja:
Witam! Po latach przerwy planuję wrócić do Alfy:)
Zastanawiam się nad egzemplarzem z otomoto. ID 6072071027
Czy może ktoś oglądał na żywo to autko? Albo wypytywał o nie telefonicznie?
Nie mam pewności co do pakietu TI w tym egzemplarzu. Czytałem temat na forum czym się charakteryzuje pakiet TI w Alfie 159 i ten egzemplarz wszystkich wymienionych składowych nie posiada. Z innego źródła dowiedziałem się, że pakiet TI wcale nie musi mieć na przykład listew progowych. "Wątpliwy" pakiet TI miał być kartą przetargową w negocjacjach ceny ale nie mam pewności czy faktycznie jest "wątpliwy".
Autko niestety miałoby służyć do dojazdów do pracy(30km w jedną stronę) i wyjazdów wakacyjnych(jak już będzie można) a nie kupię za przeproszeniem golfa bo auto bez serducha to nie auto...
Z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Listwy progowe dla pakietu TI są w standardzie, więc na 99% to wersja SportPlus - co do obniżonego zawieszenia to dla pakietu SportPlus było to opcją, w tym przypadku chyba go nie ma. Budowa foteli też świadczy o tym, że jest to wersja SportPlus - wersja TI ma wcięcia na zagłówek - po tym najłatwiej poznać. Jest małe brembo, więc nie jest źle :D Ogólnie autko wygląda na zdjęciach na zadbane i można śmiało się przejechać, obejrzeć na żywo i targować cenę, za przeinaczanie faktów co do pakietu :)

Pod tym VINEM jest SW 1.9D, a chętnego na nią nie ma od listopada 2019

Pomyłka zaszła, ten sprzedawca ma też na sprzedaż właśnie 1.9 SW i był podany jego Vin.
Prawidłowy Vin tej czerwonej 2.2;
ZAR93900007231560

Dałbyś radę po tym Vinie zerknąć co i jak?
Z góry dziękuję ;)

Pomyłka zaszła, ten sprzedawca ma też na sprzedaż właśnie 1.9 SW i był podany jego Vin.
Prawidłowy Vin tej czerwonej 2.2;
ZAR93900007231560

Dałbyś radę po tym Vinie zerknąć co i jak?
Z góry dziękuję ;)

Nie pomyłka, tylko sprzedawca kombinator...
Ostatni wpis w ASO jest na 30930km, nie jest sprowadzona z Niemiec, a podczas wymeldowania we wrześniu 2019 miała 314tys.

Przy tej czarnej podał VIN od takiej, która całkiem nie istnieje.

Haha, polscy handlarze..ciężko znaleźć jakiegoś szczerego, który nie kombinuje.
Jednak od dłuższego czasu obserwuje mm motors - pewne auta używane. Sprowadzają ze Szwajcarii głównie sztuki i wydaje się mi sie, że nic nie kręcą. Dodatkowo są ładnie utrzymane. Jedyny minus jest taki, że z Pomorza muszę cała Polskę przejechać ;)
Słyszałeś coś o nich?

Haha, polscy handlarze..ciężko znaleźć jakiegoś szczerego, który nie kombinuje.
Jednak od dłuższego czasu obserwuje mm motors - pewne auta używane. Sprowadzają ze Szwajcarii głównie sztuki i wydaje się mi sie, że nic nie kręcą. Dodatkowo są ładnie utrzymane. Jedyny minus jest taki, że z Pomorza muszę cała Polskę przejechać ;)
Słyszałeś coś o nich?

Większość na forum chyba ich zna, ale tam na "okazje" cenowe nie ma co liczyć.

to nie jest TI, tylko bodajże "sport plus" czyli z pakietu TI kierownica, czerwone ramki w zegarach i chyba fotele (tym egzemplarzu wyglądają na zwykłe do tego z mocno ograniczoną regulacją jest chyba tylko regulacja wysokości). brakuje obniżenia zawieszenia, dużych brembo z przodu i listew progowych. w każdym razie, zakładając naiwnie, że reszta ogłoszenia jest zgodna z prawdą - cena jest bardzo atrakcyjna.
Hasło "cena bardzo atrakcyjna" budzi u mnie "delikatny" strach:P

Listwy progowe dla pakietu TI są w standardzie, więc na 99% to wersja SportPlus - co do obniżonego zawieszenia to dla pakietu SportPlus było to opcją, w tym przypadku chyba go nie ma. Budowa foteli też świadczy o tym, że jest to wersja SportPlus - wersja TI ma wcięcia na zagłówek - po tym najłatwiej poznać. Jest małe brembo, więc nie jest źle Ogólnie autko wygląda na zdjęciach na zadbane i można śmiało się przejechać, obejrzeć na żywo i targować cenę, za przeinaczanie faktów co do pakietu
Czyli jakaś szansa na ubicie ceny jest... Na razie i tak muszę poczekać aż mi się motocykl sprzeda ale już mnie świerzbi...:P
Dzięki za informację, może w najbliższym czasie wybiorę się obejrzeć autko i dam znać co to jest warte.

Hasło "cena bardzo atrakcyjna" budzi u mnie "delikatny" strach:P

Czyli jakaś szansa na ubicie ceny jest... Na razie i tak muszę poczekać aż mi się motocykl sprzeda ale już mnie świerzbi...:P
Dzięki za informację, może w najbliższym czasie wybiorę się obejrzeć autko i dam znać co to jest warte.

Tam jest duże Brembo, w 2.4 nie było małych. I tak jest to wersja SportPlus

Ale to jest duże brembo pomalowane na srebrno, a nie na czerwono, więc się nie liczy :). Jak powszechnie wiadomo czerwone auta są szybsze od innych. z hamulcami jest podobnie. te czerwone hamują lepiej.

Ostatnia edycja:
......przedszkola zamknięte i są efekty

Witam! Po latach przerwy planuję wrócić do Alfy:)
Zastanawiam się nad egzemplarzem z otomoto. ID 6072071027
Czy może ktoś oglądał na żywo to autko? Albo wypytywał o nie telefonicznie?
Nie mam pewności co do pakietu TI w tym egzemplarzu. Czytałem temat na forum czym się charakteryzuje pakiet TI w Alfie 159 i ten egzemplarz wszystkich wymienionych składowych nie posiada. Z innego źródła dowiedziałem się, że pakiet TI wcale nie musi mieć na przykład listew progowych. "Wątpliwy" pakiet TI miał być kartą przetargową w negocjacjach ceny ale nie mam pewności czy faktycznie jest "wątpliwy".
Autko niestety miałoby służyć do dojazdów do pracy(30km w jedną stronę) i wyjazdów wakacyjnych(jak już będzie można) a nie kupię za przeproszeniem golfa bo auto bez serducha to nie auto...
Z góry dziękuję za odpowiedzi:)

Zwróć też uwagę na przód autka, zderzak za scudetto powinien być czarny, matowy a nie w kolorze samochodu

Zwróć też uwagę na przód autka, zderzak za scudetto powinien być czarny, matowy a nie w kolorze samochodu
Na pewno zerknę:)
Zastanawiam się jeszcze czy da się gdzieś znaleźć cennik elementów pakietu TI? Felgi znalazłem, zawieszenie też gdzieś ogarnę ale może ktoś ma katalog z cenami?

Będzie ciężko o jakiś gotowy cennik. Ale pewnie w EPER ceny wyrzuci, w euro :). Zaadaptowanie SportPlus do TI to drogi interes jak chce się to zrobić na nowych częściach - wiem po moim autku :(

Będzie ciężko o jakiś gotowy cennik. Ale pewnie w EPER ceny wyrzuci, w euro . Zaadaptowanie SportPlus do TI to drogi interes jak chce się to zrobić na nowych częściach - wiem po moim autku

Ja nie chcę adaptować tego egzemplarza do TI. Temat elementów TI drążę bo chcę czysto po "Januszowemu"(nie obrażając Januszy) zastrzelić aktualnego właściciela kwotą jaką trzeba wsadzić w auto żeby było zgodne z jego opisem:P

Amortyzatory
Powrót