• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

VIN ZAR93900005002385

W Polsce minimum 4 miesiące.

Ostatni wpis w ASO jest na 11315km[/QUOTE]

Dziękuję za informację.

Czy wiadomo kiedy miał miejsce ten ostatni wpis w ASO?

Tak jak piszesz głowica w tym modelu była robiona przez 2 właściciela przy około 150tyś. Rozmawiałem też ze swoim mechanikiem i powiedział dokładnie to co wy piszecie.

Właściciel przyznał się że robił jakieś wycieki ale coś jeszcze zostało..
Pytanie co, jak wszystko jest tłuste na około :D, oczywiście poza akumulatorem, paskiem wieloklinowym. Jednak np alternator jest tłusty, nie wspominając już o takich rzeczach jak pompa paliwa.
Woku wtrysków czysto, jedynie tłusto nawet bardzo jest koło kolektora.

Skoro typ robił głowicę to nasuwa się pytanie jak to robił skoro silnik jest mokry?Zakładam że budżetowo żeby sprzedać auto więc będziesz musiał dołożyć kilka PLN żeby było to sensownie zrobione jak uda ci się zbić cenę powiedzmy o 3 tysie bo tyle mniej więcej wychodzi naprawa pękniętej głowicy z uszczelkami i rozrządem bez robocizny a reszta auta wygląda dobrze to kupuj.

Cześć!
159 zawróciła mi w głowie, a że jestem raczej zielony to proszę was o pomoc.
znalazłem dwie AR159 blisko mnie w komisie(może ktoś zna?) Możecie je obejrzeć na zdjęciach doświadczonym okiem/ewentualnie sprawdzić po VIN co się da?
Można coś wywnioskować po zdjęciach czy trzeba wsiadać/jechać i oglądać?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtd-116km-klimatronik-skora-alu-ID6D2j9Y.html
vin: ZAR93900007218776

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtd-120km-skora-navi-dvd-klimatronik-ID6D50qO.html
vin: ZAR93900007247263

Dzięki z góry

Cześć!
159 zawróciła mi w głowie, a że jestem raczej zielony to proszę was o pomoc.
znalazłem dwie AR159 blisko mnie w komisie(może ktoś zna?) Możecie je obejrzeć na zdjęciach doświadczonym okiem/ewentualnie sprawdzić po VIN co się da?
Można coś wywnioskować po zdjęciach czy trzeba wsiadać/jechać i oglądać?

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtd-116km-klimatronik-skora-alu-ID6D2j9Y.html
vin: ZAR93900007218776 - ostatni wpis w ASO jest na 48300km

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtd-120km-skora-navi-dvd-klimatronik-ID6D50qO.html
vin: ZAR93900007247263 - ostatni wpis w ASO jest na 14922km

Dzięki z góry

Jak wyżej.

Cześć,

Od paru tygodni jestem zainteresowany kupnem brery 2.4 jtd.
Dzisiaj zauważyłem taki egzemplarz i chciałem zapytać czy ktoś może kojarzy bądź widzi coś interesującego w tym ogłoszeniu.
Samochód był już wystawiany rok temu na sprzedaż.

ID otomoto: 6065173394
VIN: zar93900005014742

KoŁoS sprawdziłbyś mi, bardzo proszę VIN ZAR93900007067919
Z góry dzięki i pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Witam,
Czy ktoś z użytkowników miał może styczność z danym egzemplarzem? Po wstępnej rozmowie z właścicielem udało mi się ustalić, że alfa została sprowadzoną po lekkiej stłuczce z tyłu.

OTOMOTO ID: 6071701176
VIN: ZAR93900007274143

Dzięki i pozdrawiam!

Wygląda na to, że faktycznie sprwadził dla siebie:
14.05.2016 Pierwszy właściciel w Polsce Właściciel: osoba fizyczna

Panowie proszę podpowiedzieć bo mnie już głowa boli.
Nie wiem co kupić.

1. Alfa Romeo 159 z 2011r. 2.0 jtdm 170km SPORT PLUS
krajowa, 123 tyś. przebiegu. Cały czas serwis w ASO, kompletna historia, zadbana.
atuty: zadbana, historia, serwis, przebieg.
minusy: lakier

2 Alfa Romeo Brera z 2010r. 2.0 jtdm 170km
krajowa, 203tyś. przebiegu. Serwis do 150tyś. w ASO, obecny właściciel bardzo o nią dbał co widać po stanie.
atuty: zadbana, nagłośnienie robione na zamówienie, cudowne siedzenia (nie wiem z jakiej to skóry ale bardzo miękkie), dodatkowo wygłuszona.

Nie wiem co kupić ceny prawie takie same... ale jak to będzie z czasem?
Oby dwie mają zrobiony rozrząd, obydwie opony z felgami lato/zima, nowe tarcze. Wizulanie oby dwie super.

Czuje się tak SERCE BRERA, rozum 159.

Co robić?

Osobiście nie kupiłbym Brery z 2.0JTDm ;)

Wysłane z mojego moto g(7) plus przy użyciu Tapatalka

Ale oznacza to, że nie był on w Polsce rejestrowany na inną osobę jeśli od pierwszego właściciela nie pojawił się inny jak w tym przypadku.

Ale absolutnie nie oznacza jednoznacznie, że sprowadził ją osobiście.

- - - Updated - - -

Panowie proszę podpowiedzieć bo mnie już głowa boli.
Nie wiem co kupić.

1. Alfa Romeo 159 z 2011r. 2.0 jtdm 170km SPORT PLUS
krajowa, 123 tyś. przebiegu. Cały czas serwis w ASO, kompletna historia, zadbana.
atuty: zadbana, historia, serwis, przebieg.
minusy: lakier

2 Alfa Romeo Brera z 2010r. 2.0 jtdm 170km
krajowa, 203tyś. przebiegu. Serwis do 150tyś. w ASO, obecny właściciel bardzo o nią dbał co widać po stanie.
atuty: zadbana, nagłośnienie robione na zamówienie, cudowne siedzenia (nie wiem z jakiej to skóry ale bardzo miękkie), dodatkowo wygłuszona.

Nie wiem co kupić ceny prawie takie same... ale jak to będzie z czasem?
Oby dwie mają zrobiony rozrząd, obydwie opony z felgami lato/zima, nowe tarcze. Wizulanie oby dwie super.

Czuje się tak SERCE BRERA, rozum 159.

Co robić?

Podać linki.

Oto linki
ht tps ://w w w.olx .pl/oferta/alfa-r omeo-brera-k rajowa-CID5-IDE OfNg.html

ht tps:// w ww.olx.pl/oferta/ alfa-romeo-159-2-0jtdm-170km-bezwypa dkowy-krajowy-bogate-wypos azenie-CID5-IDEASdI.html

Amortyzatory
Powrót