• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

to jest auto za 11tys. Pali? Jeździ? brać nie marudzić :). z daleka widać że auto jest "kombinowane", ale chyba kolega dostosował swoje oczekiwania do ceny.

to jest auto za 11tys. Pali? Jeździ? brać nie marudzić :). z daleka widać że auto jest "kombinowane", ale chyba kolega dostosował swoje oczekiwania do ceny.
Ogólnie szukam do 15-16tys,akurat ta jest u mnie w mieście to bym ją obejrzał i dlatego też tu napisałem,i dobrze że tak zrobiłem :) zawsze jakieś podpowiedzi przeczytam lub spostrzeżenia.

Panowie, szukam AR159 w granicach 15-20k. Najlepszym rozwiązaniem dla mnie będzie silnik benzynowy, mi się marzy 1,75TBi, ale widzę, że to jest rarytas. Tym bardziej, kiedy dysponuje się takim budżetem.
Generalnie, nie trułbym Wam czterech liter, ale znalazłem kilka ogłoszeń i prosiłbym o opinię.
OTOMOTO ID: 6069455294
OTOMOTO ID: 6064712534

Ze zdjęć niewiele wynika, nawet ciężko ocenić spasowanie elementów, ale to urok tego koloru.
Może Wy dopatrzycie się czegoś ciekawego?
Dodam, że do obydwóch egzemplarzy mam kawałek i szkoda jeździć po próżności.

Tylko na pierwszy rzut oka:
- obydwa ogłoszenia od handlarzy
- obydwa opisy samochodów to "ohy i ahy"

Czerwona lampka.

Środek był jasny, tylko ktoś wrzucił czarne skóry.

Tylko na pierwszy rzut oka:
- obydwa ogłoszenia od handlarzy
- obydwa opisy samochodów to "ohy i ahy"

Czerwona lampka.

Ano, trudno nie zauważyć. W wypadku spod Rybnika, cena+opłaty czyli ze 3,5k.
W przypadku nieznanych mi handlarzy, zawsze zapala się czerwona lampka. Ochów i achów to już się w życiu nasłuchałem :cool:
Swoją drogą, prywatni sprzedający też mają swoje za uszami. Sam w tej chwili sprzedaję samochód i widzę, że uczciwość nie popłaca :unsure:
Pytanie, co może być nie tak ;)

Ostatnia edycja:
Masz rację, przyjąłem 18,6% akcyzy dla samochodów o pojemności silnika powyżej 2000ccm. Mój błąd.
Czekam na VINy, ale ostatnio otrzymuję odpowiedzi "VIN pan spiszesz podczas oględzin" :D

Tak też zrobię, ale dajmy szanse ;) Nie ukrywam, że ten ze Świętokrzyskiego prezentuje się jakoś tak ciekawiej. I ta skóra <3
Nie wiem, czy wisi tam zderzak czy to błotnik tak spasowany, no ale cóż. Czekamy na VINo ;)

Offtopic: szkoda, że usunąłem wiadomości, gdy szukałem Volviaka. Mam wrażenie, że niektórzy lubią wystawiać samochody, a sprzedawać już mniej :D

Tak też zrobię, ale dajmy szanse ;) Nie ukrywam, że ten ze Świętokrzyskiego prezentuje się jakoś tak ciekawiej. I ta skóra <3
Nie wiem, czy wisi tam zderzak czy to błotnik tak spasowany, no ale cóż. Czekamy na VINo ;)

Tak się dobrze prezentuje, a od września nikt się jeszcze nie skusił :)

To nie jest rekord. W minioną niedzielę znalazłem AR159 z przebiegiem 190k. Sprawdziłem VIN w necie i trafiłem na aukcję alledrogo z października 2018, gdzie ta sama AR była sprzedawana w tym samym komisie, z dokładnie tym samym przebiegiem.
Mało tego, część zdjęć w aktualnym ogłoszeniu pochodziła z poprzedniego... anonsu.
Wniosek? Albo nie było chętnych i samochód w 18 miesięcy nie przejechał ani 1km albo nastąpiła korekta tudzież Alfa wróciła do sprzedawcy ;)
Wrzucę VIN do odpowiedniego tematu, może ktoś rozwikła zagadkę ;)

Witam
Panowie a tą może ktoś oglądał?
- otomoto id 6069526147
Częstochowa, prywatny import z niemiec.

Troszkę nietypowe pytanie mam, w 159 oryginalne szyby przyciemnione zmieniłem klapę lecz w niej jest szyba bez przyciemnienia , orientuje się ktoś o jakiej przepuszczalności światła kupić folię by się nie różniła z pozostałymi bocznymi ?

Amortyzatory
Powrót