[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Ale masz tam chociaż szpachle? Tez mi się wydaje, ze za bardzo dramatyzujesz. Jak by cały dach był malowany i widać by były spawy to bym się martwił ale tak.. ewidentne coś mogło uszkodzić dach np grad i ktoś to pomalował

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czy możecie rzucić okiem i powiedzieć co sądzicie o wytypowanych przeze mnie Alfach:
olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-CID5-IDAU5Fg.html
olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-navi-automat-CID5-IDAscHt.html
olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-CID5-IDAi6iz.html
olx.pl/oferta/sprzedam-lub-zamienie-alfe-159-2-4-jtdm-CID5-IDALxWd.html
olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-1-9-jtdm-16v-150km-automat-2007r-CID5-IDAGDpf.html
olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtdm-200km-doinwestowana-CID5-IDxguC2.html
olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-CID5-IDAGkDb.html

Jeśli chcecie sprzedać albo znacie kogoś kto chciałby sprzedać AR 159 to proszę o info.

Chciałbym wszystkim podziękować za odpowiadanie na moje pytania w tym wątku. Wczoraj w końcu nabyłem Alfę Romeo 159 Sedan :) Rocznik 2006, silnik 2.4 JTDM. Jest sporo do zrobienia jeszcze, ale wydaje się, że to dobra baza pod "perełkę" :)
67294496_2646186478747286_3311977104467296256_n.jpg

Może ktoś z użytkowników forum oglądał któryś z tych samochodów i może coś powiedzieć, czy warto jechać w ogóle je oglądać? Do najbliższego mam 300km, do pozostałych ok. 600 :(

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8benzyna140km-klimatronic-tempomat-elektryka-komputer-serwisowana-ID6C6Jjk.html?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-oplacony-1-8-benz-140ps-idelany-pod-lpg-serwis-ID6AWxyC.html?
allegro.pl/ogloszenie/alfa-romeo-159-1-8i-stan-bdb-oplacony-8116903119

Może ktoś z użytkowników forum oglądał któryś z tych samochodów i może coś powiedzieć, czy warto jechać w ogóle je oglądać? Do najbliższego mam 300km, do pozostałych ok. 600 :(

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-8benzyna140km-klimatronic-tempomat-elektryka-komputer-serwisowana-ID6C6Jjk.html?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-oplacony-1-8-benz-140ps-idelany-pod-lpg-serwis-ID6AWxyC.html?
allegro.pl/ogloszenie/alfa-romeo-159-1-8i-stan-bdb-oplacony-8116903119

Poproś o VINY i odezwij się na priv.

weź potem wytłumacz przy sprzedaży auta co się z nim działo, jak nie masz ani zdjęć ani dowodów sprzed szkody - strasznie zaniża to wartość samochodu i odstrasza kupującego. Ludzie w większości kupują oczami - jasne, można przy sprzedaży nic nie powiedzieć o tym elemencie - ja nie zauważyłem to może ktoś inny nie zauważy ale ja bym tak nie mógł, weź potem śpij spokojnie :)

Na pewno jest spora rzesza potencjalnych klientow (zaryzykuje stwierdzenie, ze z 40%), dla ktorych podwojna warstwa lakieru na dachu to nieistotny fakt. Nawet gdy wypowiesz im to w twarz z glebokim przerazeniem w glosie ;) a juz pozbycie sie auta wartego (Ciebie) 24 kola na czesci to juz ogromna przesada.. Tak czy inaczej zycze powodzenia :)

Na pewno jest spora rzesza potencjalnych klientow (zaryzykuje stwierdzenie, ze z 40%), dla ktorych podwojna warstwa lakieru na dachu to nieistotny fakt. Nawet gdy wypowiesz im to w twarz z glebokim przerazeniem w glosie ;) a juz pozbycie sie auta wartego (Ciebie) 24 kola na czesci to juz ogromna przesada.. Tak czy inaczej zycze powodzenia :)

Jakie 24k zł? Słowo "zainwestowałem" nieopacznie użyte :cool:, raczej powinno być "poniesione wydatki". Nie ma mam sumienia żądać abstrakcyjnych kwot za swój egzemplarz, widząc w ogłoszeniach np. taką ładną sztukę:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-156-alfa-156-sportwagon-1-9-jtd-140km-distinctive-skory-klima-tempomat-ID6C00TA.html#ac287ad104

Jakby co, przepraszam za off-topic.

Ponawiam pytanie, jak wygląda kwestia Blue&Me w aucie radiem navi, AR 159 wersja TI, rocznik 2011, jest to w standardzie czy jako opcja? Bo na liście z VIN nie widać tej pozycji.

Ta czerwona sporo już stoi, wcześniej była za 40k czy można z cena zejść to chyba powinieneś właściciela zapytać bo skąd mamy wiedzieć?

na zdjęciach bardzo ładna. ciekawe jak na żywo. cena wydaje się być rozsądna za taką konfigurację/rocznik

Ostatnia edycja:
na zdjęciach bardzo ładna. ciekawe jak na żywo. cena wydaje się być rozsądna za taką konfigurację/rocznik

Dokładnie. Jeżeli jest wszystko ok, tak jak pisze w ogłoszeniu to za ten rocznik z tym silnikiem i 2 kompletami kół to cena ok.

Co sądzicie o tym egzemplarzu?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...t-plus-z-pakietem-ti-ID6BTVNU.html#4c9de42e54

Oglądał może ktoś?
Ps. Myślicie, że można by trochę stargować?
Na co zwracać uwagę przy zakupie?

Targować można, nikt w pysk za to nie da :) Wg. mnie na zdjęciach piękna! Jakby była z silnikiem Diesla to na pewno bym ją na żywo obejrzał, bo do tego co jest na zdjęciach to nie ma czego się przyczepić. Skóra kierownicy lekko sfatygowana, ale ze względu na przebieg myślę, że to normalny stan. Wypadałoby też dopytać jak wyglądają opony, bo letni zestaw opon do 19" to wydatek grubo powyżej 2k zł i to klasy ekonomicznej ;/

alfa 159, zakup, opinia

Witam kolegów,
Pytanie czy jest może ktoś z okolicy Ostrowa Wlkp co by spojrzał na 159-tke dokładnie chodzi o tą sztuke która stoi w auto komisie w ostrowie wlkp ul poznanska . mierzona cała czujnikiem lakieru niby ok. Po vin sprawdzona w serwisie niby ok. Ogólnie wygląda ok, ale jednak cos tanio (jest opcja, że była podtopiona). Czy kto vz kolegów podjedzie ze mną ja zobaczyć oczywiscei nie za darmo.

https://kowalska.gratka.pl/ogl/26041965.html#d30cbadd580c9df9,1

pytanie podstawowe, czy to jest cena po opłatach, czy przed, bo masz tu samej akcyzy 18%, a w ogłoszeniu o tym cisza. autko trzeba dobrze mechanicznie sprawdzić, bo faktycznie jest wystawione tanio. bardzo tanio. wizualnie wygląda całkiem nieźle - dobrze nawoskowane do zdjęć, albo po polerce (co bardzo prawdopodobne, bo nie widać żadnych naklejek, ani znaczków). trochę dojechane przednie fotele, zwłaszcza fotel kierowcy, no ale za 14tys nie ma co przesadzać z wymaganiami.

to po co Cię interesują za tanie samochody?:) daj mu 23 to napewno się nie obrazi:D

Nie powiedziałem że mnie tanie interesują, po drugie kupić za 25tys też można i nigdy nie ma gwarancji że będzie wszystko ok. Pytam bo ktoś może ją oglądał i wie coś więcej...

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

Radom, czyli masz +50% szans na picowane zwłoki :).

Oglądał ktoś może ten egzemplarz?

Amortyzatory
Powrót