• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Drodzy,

Szukam zadbanej Brery w kwocie do 30 tysięcy zł. Silnik 2.4 JTDM, najchętniej poliftowe 210 km, skrzynia manualna. Ważne, aby była dobrą bazą do zrobienia perełki na lata. Czy któreś z niżej wymienionych ogłoszeń jest wg Was warte uwagi?

Edit: pierwszy post, nie mogę dodawać linków. Na Otomoto jest obecnie niebieska Brera z Chełma za 23 000 zł, oraz czarna z Warszawy za 23 900 zł.

W pierwszym odrzucają mnie trochę pokonane kilometry. Drugie jest kuszące jeżeli chodzi o rocznik i przebieg, mam 10 km do obejrzenia, jednak egzemplarz jest bardzo wypucowany, świecący i obawiam się jakiejś miny.
Miał ktoś może do czynienia z MM Motors - Pewne Auta Używane? Czy sprowadzenie auta na indywidualne zamówienie jest dobrą alternatywą do szukania aut na naszym rynku?

Drodzy,

Edit: pierwszy post, nie mogę dodawać linków. Na Otomoto jest obecnie niebieska Brera z Chełma za 23 000 zł, oraz czarna z Warszawy za 23 900 zł.

Możesz wrzucic linka pomimo tego, że to pierwszy post. Usuń początek z linka, tj. 'https://' i/lub 'www.' wtedy nikt nie będzie musiał przypuszczać, czy to na pewno te Brery o których piszesz ;)

No to taka sytuacja.
Jestem zainteresowany tą alfa.
-----
VIN- ZAR93900007280729

Jest tutaj coś podejrzanego?
Wiadomo cena nawet wysoka,dla mnie jest ok

Np. już po zdjęciach widać, że z kolorami i to na białym od strony kierowcy coś jest nie tak, a bez wychodzenia z domu można jeszcze ustalić ostatni wpis w ASO na 77575km, ostatni przegląd techniczny z 15.04.2015 na 142090km oraz że sprzedawana była przed sprowadzeniem z przebiegiem 153086km w lipcu 2015r. i porównać ten stan do Cepiku :) Także wszystkich zainteresowanych zakupem aut zapraszam do kontaktu ;)

--- Witam, (mój pierwszy post)
Jakiś czas temu było pytanie o białe AR159, ktoś może był, oglądał, albo dzwonił do właściciela po jakieś informacje ?
Chodzi mi o to, gdzie był haczyk :)

Ogłoszenia jest jeszcze w kopii google do znalezienia po VINie + zdjęcia.

Ostatnia edycja:
Możesz wrzucic linka pomimo tego, że to pierwszy post. Usuń początek z linka, tj. 'htps://' i/lub 'ww.' wtedy nikt nie będzie musiał przypuszczać, czy to na pewno te Brery o których piszesz ;)

Miałem wstępnie taki pomysł, ale bałem się, że podejdzie pod jakiś paragraf ;).
No ale wrzucam wg zaleceń.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-alfa-brera-2-4-jtdm-200-km-skora-navi-serwis-do-konca-bezwypadkowa-ID6BT6tL.html#gallery-open
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-100-bezwypadkowy-1wl-zadbana-ID6C1VN6.html#gallery-open

Drugą dziś oglądałem. Lakier niby oryginalny, ale pod światło miał strukturę takich jakby kuleczek/kropeczek. Nie znam się na lakiernictwie, ale na moje laickie oko wyglądała jednak na malowaną. Poza tym średnio zadbana. Jeździła chyba kobieta, bo środek cały podziobany. Faktury za naprawy z kilku lat wypełnione tym samym pismem na tym samym wzorze faktury. Odpuszczam.

Ma ktoś doświadczenia ze sprowadzaniem auta na indywidualne zamówienie? Albo inny pomysł na zadbaną i pewną Brerę?

Może ktoś widział, może ktoś coś wie

Witam szukam AR 159 z silnikiem tbi i pakietem ti, i natknąłem się na te 2 ogłoszenia.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1750-tbi-200km-wersja-ti-ksenon-nawigacja-bose-piekna-okazja-szwajcar-ID6BGv6n

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-pakiet-sport-tbi-1-750-benzyna-200ps-turbo-skora-nawigacja-alu-19-ID6BVNFg

Może ktoś z was oglądał któreś z tych aut i może co nieco o nich powiedzieć, zanim przejadę pół polski po to by wrócić z pustymi rękami.

Miałem wstępnie taki pomysł, ale bałem się, że podejdzie pod jakiś paragraf ;).
No ale wrzucam wg zaleceń.

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-alfa-brera-2-4-jtdm-200-km-skora-navi-serwis-do-konca-bezwypadkowa-ID6BT6tL.html#gallery-open
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-100-bezwypadkowy-1wl-zadbana-ID6C1VN6.html#gallery-open

Drugą dziś oglądałem. Lakier niby oryginalny, ale pod światło miał strukturę takich jakby kuleczek/kropeczek. Nie znam się na lakiernictwie, ale na moje laickie oko wyglądała jednak na malowaną. Poza tym średnio zadbana. Jeździła chyba kobieta, bo środek cały podziobany. Faktury za naprawy z kilku lat wypełnione tym samym pismem na tym samym wzorze faktury. Odpuszczam.

Ma ktoś doświadczenia ze sprowadzaniem auta na indywidualne zamówienie? Albo inny pomysł na zadbaną i pewną Brerę?

O obie już były zapytania na forum.

witam,może ktoś coś powiedzieć o tejhttps://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-ti-2-4jtdm-200km-2008r-qtronic-skora-alu19-oplacony-swiss-ID6BWNsa.html#gallery-open

ta ostatnia to moja faworyta, wnętrze jest kozackie, taką bym bardzo chciał, gdyby tylko przebieg był -100 tyś. i stała jeszcze w Szwajcarii. Brakuje jej tylko oryginalnych felg od Ti

ta ostatnia to moja faworyta, wnętrze jest kozackie, taką bym bardzo chciał, gdyby tylko przebieg był -100 tyś. i stała jeszcze w Szwajcarii. Brakuje jej tylko oryginalnych felg od Ti
Mi się podoba ta Competizione Red.
Ta ostatnia jest z radomskiego komisu...

Gdyby stala jeszcze w Szwajcarii, na chodzie i w calosci, z tym przebiegiem co piszesz to by kosztowala grubo ponad 5 dych samego handlarza. Ta konkretna sztuka najprawdopodobniej to rozbitek bo przebieg w miare realny. Odpicowany do granic mozliwosci, razem ze zdjeciami. Nie skreslalbym od razu chociaz juz sam Radom przemawia na niekorzysc ;) Polecam sprawdzic na miejscu glownie pod wzgledem wypadkowosci. Trzeba sobie zdac sprawe, ze po wszystkich oplatach za szwajcara (import z poza unii, dodatkowo 18% jakiegos tam podatku) i marzy dla handlarza musialo kosztowac okolo 22/23 tys (strzelam.. Rownie dobrze moglo kosztowac 10 kola i reszta byla lepiona pod Radomiem). A wiec kwestia tego jak bardzo byl rozbity. W CH ubezpieczalnie maja obowiazek, nawet przy stosunkowo niewielkich zniszczeniach jak na polskie realia, wyplaty za calke i usuniecia z wlasnych drog "szrotu". Te najczesciej ida na export do Europy Wschodniej, glownie do PL.
Ta tbi poczatkowo kosztowala chyba 39 900 i stoi juz jakis miech albo dwa

wiem wiem, monitoruję ceny w Szwajcarii i z 5 dyszek trzeba by wydać, interesuję się też takimi z aukcji rozbitków i niestety ta z Radomia musi być właśnie z takiego miejsca. Pół biedy jak miała przeorane boki, ale jak stłuczka była mocna np. z przodu i ucierpiał układ jezdny to będzie słabo. Druciarstwa tam może być sporo, ale oczywiście nie musi. Zawsze to jednak jakieś ryzyko.

A co panowie sadzicie o tej? ;

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jtdm-150km-zadbana-warta-twojej-uwagi-ID6C5VmI.html#4d9ea1b3da

Cena wydaje sie spoko plus nawet konktretny opis.

wiem wiem, monitoruję ceny w Szwajcarii i z 5 dyszek trzeba by wydać, interesuję się też takimi z aukcji rozbitków...

https://carauction.axa.ch/ ulubiony portal polskich handlarzy szwajcarami. Szczegolnie Radom, Plock ale nie tylko :) lawety przywoza ponad 100 aut miesiecznie a potem juz tylko mniej lub bardziej ostra rzezba ;)

Hej, czy warto Waszym zdaniem kupować teraz Alfę 159 z roczników 2006-2007? Z tego co czytałem to róznice po faceliftingu nie są aż tak znaczne, a wybór tych starszych roczników z silnikiem 2.4 jest zdecydowanie większy.

Amortyzatory
Powrót