Mes
Nowy
- Auto
- 159 1.9 berlina 2009
2. to pęknięcie na dachu - sprawdź to dobrze miernikiem, bo dziwnie to wygląda, zresztą po zdjęciu ciężko określić czy to ma rozmiar 3-4cm, czy 20cm.
3. obejrzyj dobrze progi bo mam wrażenie, że są w nie najlepszym stanie.
4. sprawdź, nawet "na palce" przednie koła - przednie prawe wygląda na cofnięte - ale może to złudzenie od kąta robienia zdjęcia
do tego kilka detali - źle spasowany przedni zderzak, brak aluminiowej listewki progowej w drzwiach kierowcy, odpryski na dekorze aluminiowym na kierownicy (ktoś gryzł kierownicę w korkach???), wystający welur z pod konsoli środkowej w nogach pasażera...
Ogólnie auto wygląda na dość zmęczone, problem jest jeszcze z halogenami, strasznie zniszczone odbłyśniki albo nawet brak szkła.
Dzięki chłopaki, nie mam doświadczenia w kupowaniu samochodów i zupełnie to wszytko przegapiłem.
Zapłaciłem za VIN, przebieg - przynajmniej od przybycia do Polski - wydaje się nie zmieniany. Trzy incedenty: Dwa przód 1500-2000 zł, jeden 750-1000.
Warto się w to bawić? Zakładając że po podjechaniu i sprawdzeniu w serwisie nic by większego nie wyszło to jaka by była realna wartość tego samochodu?
jeśli głównym wymaganiem jest czarny sedan w czerwonych skórach, to za dużego wyboru mieć nie będziesz. Ale może rozważ kupienie po prostu czarnego sedana w dobrym stanie, i jak koniecznie chcesz mieć czerwone skóry, to kup czerwone wnętrze i przełóż. koszt w granicach 1000zł.
To jest bardzo dobry pomysł. Poszukałem czegoś pod tym kątem i znalazłem to (sorry za zabawy linkami, ale ciężko nabić 10 postów na forum o Alfie nie posiadając Alfy, a w spamowanie i zaśmiecanie forum dla nabicia licznika nie widzę sensu się bawić):
Tak jak poprzednio, po zgooglowaniu VINu pojawia się ogłoszenie: ZAR93900007271226
Przyznam że to 18000 jest na styku tego co mogę sobie pozwolić, oprócz tego przeżyłbym tez ten zderzak, ale po sprawdzeniu VIN-u wychodzą dwie rzeczy, przebieg prawdziwy i niestety to:
2013-Incydent: Z TYŁU, Z TYŁU PO LEWEJ od 4500 do 5000 PLN
2016 Incydent: PRZÓD, PRZÓD-PRAWO od 2500 do 3000 PLN
2019 Incydent: MECHANICZNY, TYLNY, TYLNY LEWY od 750 do 1000 PLN
Nie znam się, ale szczególnie to za 5000 nie wydaje sie lekką stłuczką przy parkowaniu.
Jakieś przemyślenia?